۲۵ فروردین, ۱۴۰۴دستهبندی حقوق بشر
اتحادیه اروپا مقامات قضایی ایران را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرد. این اقدام در ادامه تلاشهای کشورهای اروپایی برای مقابله با «گروگانگیری دولتی» توسط تهران، انجام شده است
کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۲۵ فروردینماه ۱۴۰۴ – اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، برابر با ۱۴ آوریل ۲۰۲۵، خبرگزاری رویترز گزارش کرد، اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی را علیه چندین مقام ارشد قضایی ایران، از جمله رؤسای زندانهای اوین و شیراز، به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و بازداشت خودسرانه شهروندان خارجی، اعمال کرد.
این اقدام در ادامه تلاشهای کشورهای اروپایی برای مقابله با «گروگانگیری دولتی» توسط تهران، انجام شده است. به گفته منابع دیپلماتیک، تحریمها شامل ممنوعیت سفر و مسدودسازی داراییهای افراد و نهادهای مشمول خواهد بود.
افراد مورد تحریم اتحادیه اروپادر میان افراد مورد تحریم، اسامی چهرههای شاخصی در ساختار قضایی و امنیتی ایران دیده میشود:
عباسعلی حوزان، قاضی دادگاه تجدیدنظر تهران، به دلیل تأیید احکام سنگین علیه مخالفان سیاسی و اقلیتهای دینی.
هدایتالله فرزادی، رئیس زندان اوین، به دلیل اعمال محدودیتهای گسترده بر زندانیان سیاسی و استفاده خودسرانه از سلول انفرادی.
مهدی نعمتی، مسئول حفاظت اطلاعات زندانهای فارس، با نقش کلیدی در مدیریت زندان عادلآباد شیراز و اجرای احکام اعدام علیه اقلیتها.
کامران زارع، قاضی تجدیدنظر شیراز، متهم به صدور احکام سنگین برای معترضان.
سید محمود ساداتی، قاضی دادگاه انقلاب شیراز، به دلیل نقش در صدور احکام اعدام و اعترافگیری اجباری.
علی صالحی، دادستان عمومی تهران، با نقش در پیگرد معترضان و مشارکت در اعمال شکنجه.
محمد خسروانی، دادستان دادگاه انقلاب شیراز، متهم به نقض جدی حقوق متهمان.
نهادهای مشمول تحریم اتحادیه اروپا
زندان مرکزی شیراز (عادلآباد)، به دلیل نقض سیستماتیک حقوق بشر و بازداشت غیرقانونی اتباع خارجی.
شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز، به دلیل صدور احکام ناعادلانه و نقش در سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی.
واکنش فرانسه و طرح شکایت بینالمللی
«ژان نوئل بارو»، وزیر امور خارجه فرانسه، با اشاره به بازداشت دو شهروند فرانسوی در ایران، اعلام کرد که پاریس قصد دارد علیه جمهوری اسلامی به دیوان بینالمللی دادگستری شکایت کند. وی وضعیت این افراد را معادل «شکنجه» توصیف کرده و از افزایش فشارها بر تهران خبر داده است.
گروگانگیری بهعنوان ابزار سیاسیسازمان ملل نیز در گزارش اخیر خود، جمهوری اسلامی ایران را بهعنوان یکی از کشورهایی که از بازداشت خودسرانه اتباع خارجی برای چانهزنی سیاسی استفاده میکند، معرفی کرده است. طبق این گزارش، ایران از سال ۲۰۱۰ تاکنون دستکم ۶۶ مورد «گروگانگیری حکومتی» را رقم زده است.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، پیوستن زندان زنان زاهدان و ازبرم لاهیجان به کارزار
بازداشت، شکنجه و تهدید به مرگ مصطفی قاسمی حسنوند، توسط ماموران امنیتی
تحریم زندان قزلحصار به دلیل نقض حقوق بشروزارت امور خارجه آمریکا در اول دیماه ۱۴۰۴ – زندان قزلحصار را به خاطر نقض آشکار حقوق بشر در فهرست تحریمهای واشنگتن قرار داد. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در ارتباط با تحریم زندان قزلحصار اعلام کرد: این زندان محل نقض فاحش حقوق بشر ، رفتار و مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز با افرادی است که به دنبال استفاده از حق آزادی بیان خود هستند.
بلینکن همچنین به ضرب و شتم و فشار بر زندانیان سیاسی که در کارزار سهشنبههای نه به اعدام شرکت میکنند اشاره کرد. وی در این رابطه گفت: «این اعمال فجیع شامل ضرب و شتم شدید زندانیان سیاسی بود که در اعتراض به موج افزایش اعدامها در این مرکز، دست به اعتصاب غذای مسالمتآمیز زده بودند.»
پیش از این دولت آمریکا شماری از زندانهای از جمله اوین، قرچک ورامین، رجایی شهر کرج و عادلآباد شیراز را تحریم کرده بود.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر