--> بازداشت ۴جوان بهایی در شیراز توسط ماموران اداره اطلاعات ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

بازداشت ۴جوان بهایی در شیراز توسط ماموران اداره اطلاعات

۲۲ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


چهار جوان بهایی در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه درشهر شیراز بازداشت و به زندان موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌‌شنبه ۲۲آبان‌ماه ۱۴۰۳، چهار جوان بهایی توسط نیروهای اطلاعاتی در شیراز بازداشت شدند. صبح روز دوشنبه ۲۱آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو خانم بهایی به نام‌های رزیتا اسلامی و الهام حقیقت‌جو توسط نیروهای اداره اطلاعات استان فارس بازداشت شدند. پیش از این نیز ۲جوان بهایی به نام‌های وحید ثابت و وحید معصومی نیز توسط ماموران اطلاعات بازداشت شده بودند. این زندانیان به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به پلاک ۱۰۰ در میدان ارتش خیابان سپاه پشت دادگاه و زندان نظام شیراز منتقل شده‌اند. تا لحظه انتشار خبر از اتهامات این زندانیان اطلاعی در دست نیست

افزایش فشار بر هموطنان بهایی

فشار بر هموطنان بهایی همچنان ادامه دارد. در اواخر مهرماه ۱۴۰۳، ده زن بهایی مجموعا به ۹۰سال حبس، مصادره اموال و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده‌اند. این زنان بهایی عبارتند از : بهاره لطفی، پرستو حکیم، یگانه روح‌بخش، مژگان شاهرضایی، شانا شوقی‌فر، ندا عمادی، ندا بدخش، آرزو سبحانیان، نگین خادمی و یگانه آگاهی.

اتهام این زنان بهایی تبلیغ علیه نظام و مشارکت در انجام فعالیت‌های تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع اسلام می‌باشد. اتهام اصلی این زنان بهایی برگزاری کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی، نقاشی، موسیقی، یوگا و اردوهای طبیعت‌گردی برای کودکان و نوجوانان می‌باشد.

این ۱۰ زن بهایی در ابتدای آبان ماه ۱۴۰۲،‌ بازداشت و پس از پایان دوران بازجویی با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شده بودند.

اعدام یک زندانی در همدان در ملاعام

چهل و دومین کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ۲۵ زندان کشور


دستگیری افراد به اتهام بـهایی بودن، نقض حقوق بشر

دستگیری افراد به اتهام بـهایی بودن، نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر است. این بازداشت‌ها با اصول زیر مغایرت دارند:

ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: این ماده بر “آزادی اندیشه، وجدان و مذهب” تأکید دارد. هر فردی حق دارد مذهب خود را آزادانه انتخاب کرده و به‌طور خصوصی یا عمومی به پرستش، آموزش، عمل و اجرای مناسک مذهبی بپردازد.

ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر:

این ماده تضمین می‌کند که تمام افراد، بدون هیچ‌گونه تبعیض به دلیل نژاد، مذهب، ملیت یا اعتقادات، از حقوق و آزادی‌های مقرر در این اعلامیه برخوردار هستند. بازداشت بهائیان بر اساس اعتقادات مذهبی‌شان، نقض این حق است.

میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR)، ماده ۱۸:

در این ماده نیز به حق آزادی فکر، وجدان و مذهب اشاره شده و تأکید شده که هیچ فردی نباید به دلیل باورها یا مذهبش تحت فشار یا بازداشت قرار گیرد.

اصل عدم تبعیض: طبق قوانین بین‌المللی، هرگونه تبعیض بر اساس مذهب، از جمله در دسترسی به حقوق سیاسی و اجتماعی، ناقض اصول برابری و حقوق بشر است

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ