۲ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
هاشم امینی و ابوالفضل ابری روز پنجشنبه اول آذر زمانی که برای بازپسگیری لوازم خود به کلانتری مراجعه کردند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۲آذرماه ۱۴۰۳، دو شهروند ساکن مشهد پس از حضور در کلانتری بازداشت شدند. این دو شهروند، هاشم امینی و ابوالفضل ابری نام داشتند. این بازداشت خارج از روال قانونی و خودسرانه و بدون اطلاع بود. هاشم امینی و ابوالفضل ابری روز پنجشنبه اول آذر زمانی که برای بازپسگیری لوازم خود به کلانتری مراجعه کردند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
هاشم امینی و ابوالفضل ابری در تاریخ ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳، در مراسم دومین سالگرد جان باختن امیرجواد اسعدی در بهشترضا مشهد شرکت کردند.
جانباخته راه آزادی، امیر جواد اسعدی، ۲۶ساله اهل مشهد در تاریخ ۲۹ آبانماه ۱۴۰۱، در اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و در زیر شکنجه جان خود را از دست داده بود.
ماموران امنیتی در کلانتری طرق، مشهد هاشم امینی و ابوالفضل ابری را دستگیر و خودرو و لوازم شخصی آنها را ضبط نمودند. آنها در حین و زمان بازداشت مورد ضرب و شتم و کتک زدن نیروهای امنیتی قرار گرفتند.
ماموران کلانتری آنها را پس از چند ساعت آزاد کرده و به آنها گفتند که برای بازپسگیری لوازم خود چند روز دیگر مراجعه کنند که در مراجعه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تا این ساعت اتهام و علت بازداشت آنها مشخص نیست.
هاشم امینی و ابوالفضل ابری پیش از این هم سابقه بازداشت و محکومیت دارند.
سرکوب گسترده در ایران – اعدامهای رو به افزایش، بازداشتها و قتلهای خودسرانه در آبان ۱۴۰۳
اعدام ۲زندانی در زندان مرکزی همدان
نقض قوانین حقوق بشر با بازداشت هاشم امینی و ابوالفضل ابریبازداشت هاشم امینی و ابوالفضل ابری نقض چندین ماده از قوانین حقوق بشر بینالمللی است. این قوانین بینالمللی در اسناد مختلفی، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، به صراحت بیان شدهاند. برخی از موارد نقض قوانین حقوق بشر در رابطه با این موضوع به شرح زیر است:
حق آزادی بیان و عقیده:
طبق ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، هر فردی حق دارد عقاید خود را بهطور آزادانه بیان کند، و این حق شامل آزادی جستوجو، دریافت و انتشار اطلاعات و ایدهها، بدون مداخله از سوی مقامات دولتی است. بازداشت معترضان به دلیل ابراز عقیده، نقض آشکار این حق است.
حق آزادی تجمع مسالمتآمیز:
ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۲۱ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی بر حق مردم برای تجمع مسالمتآمیز تأکید دارند. بازداشت و سرکوب معترضان مسالمتآمیز، نقض این حق محسوب میشود.
ممنوعیت شکنجه و رفتارهای غیرانسانی:
ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی شکنجه و رفتارهای غیرانسانی و تحقیرآمیز را ممنوع کرده است. گزارشهای زیادی از شکنجه و بدرفتاری با معترضان بازداشتشده در ایران وجود دارد که نقض این ماده را نشان میدهد.
حق دادرسی عادلانه:
طبق ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، هر فردی حق دارد که پروندهاش در دادگاهی عادلانه، علنی و توسط یک دادگاه مستقل و بیطرف بررسی شود. در بسیاری از موارد، معترضان در ایران بدون دسترسی به وکیل و محاکمه عادلانه بازداشت و محکوم میشوند، که این امر نقض این حق است.
حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی:
ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر تصریح میکند که هر فردی حق دارد از زندگی، آزادی و امنیت شخصی برخوردار باشد. بازداشتهای خودسرانه و بدون دلیل قانونی از سوی مقامات، نقض این حق اساسی است.
در مجموع، سرکوب و زندانی کردن معترضان در ایران نقض صریح چندین ماده از اسناد بینالمللی حقوق بشری محسوب میشود و این اقدامات از سوی نهادهای حقوق بشری بینالمللی بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر