۲۹ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
سعید غریبی چند روز پیش در اعتراض به وضعیت زندان عادلآباد شیراز و احکام ناعادلانه علیه خود اقدام به خودسوزی اعتراضی نموده است. با وجود سوختگی شدید، مقامات زندان از اعزام وی به بیمارستان و حتی اقدامات درمانی اولیه امتناع نموده است. بدن سعید غریبی از ناحیه کمر و دستها به شدت آسیب دیده است
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سهشنبه ۲۹آبانماه ۱۴۰۳، سعید غریبی در اعتراض به احکام ناعادلانه دادگاه بر علیه خودش اقدام به خودسوزی اعتراضی کرده است. فرشته تابانیان در حساب اینستاگرامش در این رابطه نوشته است:
«آستاره انصاری وکیل آقای سعید غریبی که محکوم به ۱۵سال حبس به اتهام عضویت در گروههای معاند و ۱۵سال تبعید به شهرستان طبس است مطلع گردیده موکلش(سعید غریبی ) ۲روز پیش در اعتراض به وضعیت زندان عادلآباد شیراز و احکام ناعادلانه علیه خود اقدام به خودسوزی نموده است.
با وجود سوختگی شدید زندان از اعزام ایشان به بیمارستان و حتی اقدامات درمانی اولیه امتناع نموده است. بدن ایشان از ناحیه کمر و دستها به شدت آسیب دیده است.»
سعید غریبی از جمله زندانیان سیاسی است که در زندان عادلآباد شیراز، یک بیانیه در رابطه با کشته شدن بیش از ۵۰ کارگر معدن در طبس را امضا کرده بود.
شاعر گیلانی پیمان فرح آور، بازداشت و بلاتکلیفی ۳ماهه در زندان لاکان رشت
اعدام ۲زندانی در زندانهای بندرعباس و کهنوج
نقض حقوق بشر با انجام نشدن رسیدگی پزشکی به سعید غریبی
محرومیت سعید غریبی از رسیدگی پزشکی نقض چندین اصل مهم در قوانین حقوق بشری بینالمللی است. این عمل با موارد زیر مغایرت دارد:ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر: که به صراحت بیان میکند هیچکس نباید تحت شکنجه یا رفتار یا مجازاتهای بیرحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز قرار گیرد. عدم ارائه مراقبتهای پزشکی میتواند نوعی رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز تلقی شود.
ماده ۱۰ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده تأکید میکند که با تمامی افرادی که از آزادیشان محروم شدهاند، باید به صورت انسانی و با احترام به کرامت ذاتی آنها رفتار شود. محرومیت از مراقبت پزشکی، مغایر با این ماده است.
قوانین استاندارد حداقل رفتار با زندانیان (قوانین نلسون ماندلا):
این قوانین که توسط سازمان ملل متحد تدوین شدهاند، به صراحت بیان میکنند که زندانیان باید به خدمات درمانی مناسب دسترسی داشته باشند و شرایط بهداشتی و درمانی زندانها باید استانداردهای لازم را داشته باشد.
محرومیت از خدمات پزشکی به عنوان شکلی از شکنجه یا رفتار غیرانسانی در بسیاری از اسناد حقوق بشری محکوم شده و نقض کرامت انسانی افراد به شمار میرود.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر