۳ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای آبانماه تا پایان آن دستکم ۱۴۶ زندانی اعدام شدهاند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵ زندانی در روز اعدام شدهاند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۳آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندانهای جیرفت و همدان اعدام شدند. سحرگاه شنبه ۳آذرماه یک زندانی در زندان جیرفت اعدام شد. این زندانی نادر غنیزاده نام داشت. وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان همدان
سحرگاه پنجشنبه اول آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی همدان اعدام شد. این زندانی میثم نوری نام داشت. وی فرزند ذبیحالله و اهل شهرستان قروه بود. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. میثم نوری در حین بازداشت بر اثر شلیک نیروهای امنیتی زخمی شده بود.
خبر اعدام این ۲زندانی تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعدام ۲زندانی در زندان تبریز
دو زندانی در زندان تبریز اعدام شدند. سحرگاه چهارشنبه ۳۰آبان ماه ۱۴۰۳ دو زندانی به اسامی مجید طالبیان و مرتضی دانشوند در زندان مرکزی تبریز اعدام شدند.ـ مجید طالبیان، ۴۳ساله، اهل ابهر و پدر یک فرزند خردسال بود. وی ۳.۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
ـ مرتضی دانشوند، ۳۲ساله و اهل حومه تبریز بود. وی از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
خبر اعـدام این ۲زندانی تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام ۲زندانی در زندان همدان
دو زندانی در زندان همدان اعـدام شدند. سحرگاه پنجشنبه اول آذرماه ۱۴۰۳، حکم اعـدام ۲زندانی به اسامی جبار کیفری اهل صحنه، و ارسلان حبیبی اهل خمین در زندان مرکزی همدان اجرایی شد. اتهام این ۲زندانی در ارتباط با مواد مخدر عنوان شده بود.
پیش از این کانون حقوق بشر ایران، خبر اعـدام یک زندانی به نام امیرحسین رستمی را منتشر کرده بود که با این ۲زندانی اعـدام شده بود.
اعـدام ۳زندانی در زندانهای خرمآباد و همدانسه زندانی در زندانهای خرمآباد و همدان اعـدام شدند. سحرگاه پنجشنبه اول آذرماه یک زندانی در زندان همدان اعـدام شد.این زندانی امیرحسین رستمی پاطاقی نام داشت. وی ۲۳ساله و اهل روستای پاتاق از توابع سرپل ذهاب بوده است. وی هنگام بازداشت ۱۸ سال سن داشت. وی ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت وبه اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام ۲زندانی در زندان خرمآباد
سحرگاه سهشنبه ۲۹آبان ۲زندانی در زندان خرمآباد اعـدام شدند. این زندانیان عبارتند از: علی فتحالهی فرزند نادعلی و جعفر بهرامی فرزند پرویز. اتهام این ۲زندانی قتل عنوان شده است.
خبر اعـدام این ۳زندانی تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
زندانی سیاسی آزاد عباسی ضرب و شتم در زندان قروه
انتقال روح الله خسروی به قرنطینه زندان سپیدار اهواز
اعـدام ۳زندانی در زندانهای گنبدکاووس و همدانسه زندانی در زندان گنبدکاووس و همدان اعـدام شدند. در زندان گنبدکاووس ۲زندانی اعـدام شدند اسامی این زندانیان عبارتند از: صفا حسینی، سلیمان وزیری و علیرضا یاراحمدی.
ـ سلیمان وزیری ۳۰ ساله ساکن روستای بازگیر از توابع مینودشت و اصالتا بلوچ و اهل زابل بود. وی چند سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. اعـدام این زندانی سحرگاه سهشنبه ۲۹ آبان صورت گرفت.
اعـدام سلیمان وزیری مخفیانه بدون اطلاع به خانواده و وکیل وی و داشتن حق ملاقات آخر صورت گرفته است. خبر این اعـدام تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
ـ صفا حسینی اهل گرگان بود و پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی سحرگاه سهشنبه ۲۹آبانماه اعـدام شد.
ـ علیرضا یاراحمدی ۲۲ساله، فرزند ابوالفضل، اهل ازندریان از توابع ملایر بود که ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی۲بار به پای چوبه دار رفته و در نهایت روز یکشنبه ۲۷آبان اعـدام شد.
اعـدام یک زندانی در زندان عادلآباد شیرازسحرگاه چهارشنبه ۳۰آبان ۱۴۰۳، یک زندانی به نام امرالله دهقان در زندان عادل آباد شیراز اعـدام شد.
امرالله دهقان متهم به قتل بود و روز سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی زندان عادل آباد شیراز منتقل شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان لاکان رشت
یک زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شد. این زندانی محمدحسین نادری نام داشت. وی ۲۹ ساله و اهل لاهیجان بود و ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. حکم اعـدام وی روز شنبه ۲۶آبانماه ۱۴۰۳، در زندان لاکان رشت به مرحله اجرا درآمد.
خبر این اعـدام تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر