۲۳ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
پروندهسازیهای مالی که بر علیه محمد آشتیانی تشکیل شده جعلی است و خود دادگاه هم در خصوص علت زندان ماندن او اظهار بی اطلاعی میکند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۲۳آبانماه ۱۴۰۳، زندانی سیاسی محمد آشتیانی عراقی پس از ۷ سال زندان، با پرونده سازی و جعل روبرو شده، وآزادی او مشروط به پرداخت جریمههای سنگین شده است. این در حالیست که محکومیت او ۳ سال بوده است.
بنا بر خبرهای رسیده از منابع موثق، زندانی سیاسی محمد آشتیانی عراقی با وجود پایان حکم ۳ساله، با پروندهسازیهایی مواجه شده که او را مجبور به پرداخت جریمه سنگین میکند. بر همین اساس مقامات قضایی آزادی او را پس از گذشت ۴ سال از پایان محکومیت، مشروط به پرداخت این جریمه کرده اند.
این منبع میگوید: «پرونده سازیهای مالی که بر علیه محمد آشتیانی تشکیل شده جعلی است و خود دادگاه هم در خصوص علت زندان ماندن او اظهار بیاطلاعی میکند.»
پروندهسازی جعلی بدون داشتن شاکی مشخص
این منبع درباره پرونده سازیها میگوید: «موارد جعل از این قرار است که یک پرونده مربوط به یک فقره چک در سال ۸۳ که این زندانی در آن زمان اصلا دسته چک نداشته است. موضوع دیگر مربوط به ایران خودرو حدود ۲۰ سال پیش است که این پرونده نیز شاکی حقیقی و حقوقی نداشته و اصلا واضح نیست که چه کسی شاکی این پرونده است».
این منبع اضافه میکند: «محمد آشتیانی را بعد از ۷ سال از زندان مرکزی کرج به زندان اوین، و پس از سه ماه به تهران بزرگ منتقل کردند. او از سال تا ۱۴۰۳، در زندان مرکزی کرج زندانی بوده، اما صورت وضعیت او به زندان تهران بزرگ ارسال نشده است. این انتقال و عدم ارسال صورت وضعیت برای انکار هفت سال زندان اوست. محمد شکایت و اعتراض کرده ولی شکایت او بدون پاسخ مانده و هیچ دستگاه قضایی پاسخگویی در این خصوص وجود ندارد. او در بی قانونی محض همچنان در تهران بزرگ بدون صورت وضعیت حبس ۷ ساله، در زندان مرکزی کرج به صورت بلاتکلیف محبوس است».
پرونده شهرک اکباتان، صدور حکم اعدام برای ۶ تن از متهمان
دانیال نارویی، بازداشت و بی خبری یکماهه
زندانی سیاسی محمد آشتیانی در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ پس از نزدیک به ۷ سال حبس، از زندان مرکزی کرج به زندان اوین منتقل شد. روز ۳۰ مرداد ۱۴۰۳، وی را پس از ۳ماه بدون ارائه توضیح، از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل کرده و بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در بند زندانیان جرائم عمومی محبوس کردند.
در باره زندانی سیاسی محمد آشتیانی عراقی
زندانی سیاسی محمد آشتیانی عراقی متولد ۱۳۴۲، متاهل و دارای ۲فرزند است. وی از زندانیان سیاسی هوادار مجاهدین خلق در دهه۶۰ است. این زندانی سیاسی در اسفندماه ۹۶ هنگامی که دارای یک چاپخانه بود، توسط مأمورین اطلاعاتی در تهران بازداشت و به اداره اطلاعات منتقل و تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت.
او سپس به زندان مرکزی کرج (ندامتگاه کرج) منتقل گردید و در سال ۹۸ به وی ابلاغ شد که به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به خامنه ای» و «هواداری از مجاهدین خلق» به ۳سال زندان و جریمه سنگین محکوم شده است.
نقض قوانین حقوق بشری با مصادره اموال زندانیان
مصادره اموال زندانیان توسط سران حکومت به نقض آشکار چندین قانون بینالمللی حقوق بشری مرتبط است. برخی از مهمترین قوانین و اصولی که چنین اقداماتی با آنها مغایرت دارد، عبارتند از:حق مالکیت: طبق ماده ۱۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فردی حق مالکیت بر اموال خود را دارد و هیچکس نباید به صورت خودسرانه از اموالش محروم شود. مصادره اموال بدون دادرسی منصفانه و شفاف نقض این حق محسوب میشود.
حق دادرسی منصفانه:
طبق ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر فردی حق دارد به صورت عادلانه و علنی توسط دادگاهی مستقل و بیطرف محاکمه شود. مصادره اموال بدون فرایند دادرسی شفاف و بدون حق دفاع، نقض این ماده است.
اصل عدم مجازات جمعی: حقوق بینالملل (از جمله میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی) مجازات افراد یا اعضای خانواده یک زندانی به دلیل جرم یا فعالیت او را ممنوع کرده است. در بسیاری از موارد، مصادره اموال زندانیان نه تنها خود زندانی بلکه خانواده او را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
حق بر زندگی خصوصی و خانواده: بر اساس ماده ۱۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۷ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، هیچکس نباید به صورت خودسرانه یا غیرقانونی در زندگی خصوصی، خانواده یا اموال خود مورد مداخله قرار گیرد. مصادره اموال زندانیان، زندگی خصوصی و اقتصادی آنها را به شدت مختل میکند و با این اصول مغایرت دارد.
این اقدامات رژیم جمهوری اسلامی در بسیاری از گزارشهای نهادهای بینالمللی حقوق بشری مورد نقد و محکومیت قرار گرفته است، چرا که به وضوح نقض اصول بنیادین حقوق بشر محسوب میشود.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر