--> زندانی سیاسی هاشم خواستار، ارجاع پرونده به شعبه اجرای احکام ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زندانی سیاسی هاشم خواستار، ارجاع پرونده به شعبه اجرای احکام

۷ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


پیش از این پرونده زندانی سیاسی هاشم خواستار از شعبه ۳۵ تجدید نظر به دیوان عالی ارسال شده اما جدیدا این پرونده به شعبه ۲۳اجرای احکام عودت داده شده است

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۷آذرماه ۱۴۰۳، پرونده زندانی سیاسی هاشم خواستار همچنان بدون نتیجه در قسمت‌های مختلف دادگاه سرگردان است. پیش از این پرونده هاشم خواستار از شعبه ۳۵ تجدید نظر به دیوان عالی ارسال شده اما جدیدا این پرونده به شعبه ۲۳اجرای احکام عودت داده شده است. برطبق حکم صادره هاشم خواستار به ۱۶سال زندان محکوم شده که ۱۰سال آن قابل اجرا است. هاشم خواستار در زندان نیز به اتهام نوشتن نامه‌های اعتراضی در ۴حکم جداگانه مجموعا به ۸ سال حبس اضافه محکوم شده است.

هاشم خواستار از تاریخ ۲۰مرداد ۱۳۹۸ تا کنون بدون یک روز مرخصی درزندان بسر می‌برد.

او هم اکنون در سن ۷۲ سالگی با بیماری‌های خطرناکی همچون بیماری‌های قلبی و تنفسی مواجه شده است. وی همچنین دارای فشار خون بالا، بیماری‌های گوارشی و مشکلات دندان است.

تشدید بیماری هاشم خواستار به دلیل نامناسب بودن غذای زندان

آقا هاشم خواستار بدلیل وضعیت نامناسب زندان دچار بیماری‌های گوارشی و فشار خون شده است. مقامات زندان بدون توجه به بیماری‌های وی غذاهای شور به او می‌دهند. آقای خواستار در برخی اوقات مجبور است برای خوردن غذا ابتدا آنرا با آب بشوید.

اولین بازداشت در سال ۱۳۸۳ به دلیل شرکت در اعتصابات معلمان

وی برای اولین بار پس از انقلاب در مهرماه ۱۳۸۳ به‌دلیل شرکت در اعتصابات معلمان بازداشت شد و در دادگاه انقلاب مشهد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۲سال حبس محکوم گردید. این حکم بعدا به ۳سال حبس تعلیقی تبدیل شد.

هاشم خواستار در سال ۸۶ در دادگاه تخلفات اداری به کسر یک هشتم حقوق برای یک سال محکوم شد.

در سال ۸۸ در دادگاه انقلاب مشهد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۶سال حبس و در دادگاه تجدید نظر با تقلیل حکم به ۲سال حبس تعزیری محکوم گردید. وی دوره ۲ساله حبس خود را در زندان وکیل‌آباد گذراند و به دلیل افشاگری‌ و نامه نگاری‌هایش از داخل زندان ۴۵روز نیز اضافه در زندان ماند.

هاشم خواستار بار دیگر در تاریخ ۳۱تیر۹۷ در جریان تجمع معلمان در تهران به همراه تعداد دیگری از همکارانش بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت در خیابان عباس‌آباد( وزرا) منتقل شد. وی به دلیل پرونده جدیدی که در زندان برای او گشوده شد، به پرداخت جزای نقدی بدل از حبس محکوم گردید. اما در پی مخالفت با پرداخت این جریمه مجددا بازداشت و روانه زندان شد.

این معلم زندانی روز سه‌شنبه اول آبان ۹۷ در مقابل ورودی باغ شخصی خود توسط مأموران اطلاعاتی در اطراف مشهد ربوده شد و پس از چندین روز پیگیری خانواده‌اش مشخص شد که به بخش روانی بیمارستان ابن‌سینا در مشهد منتقل شده است.

هاشم خواستار در اعتراض به هتک حرمت و برخوردهای خشونت آمیز، دست به اعتصاب غذا زد. پزشکان از تجویز هرگونه دارو برای او خودداری کردند. هاشم خواستار پس از ۱۹روز بازداشت در ۱۹ آبان ۹۷ آزاد شد.

اعدام ۸زندانی در زندان‌های گرگان، اصفهان، زنجان، قزلحصار کرج، ساوه و شیراز

نامه ۳تن از محکومان قطع عضو به سازمان‌های حقوق بشری

نقض قوانین جهانی حقوق بشر با زندانی کردن هاشم خواستار

زندانی کردن بیمارانی مانند هاشم خواستار، که به بیماری‌های سخت مبتلا هستند، نقض آشکار اصول بنیادین منشور جهانی حقوق بشر است. این عمل نه تنها خلاف اصول انسانی و اخلاقی است، بلکه با بسیاری از مواد این منشور نیز مغایرت دارد.

برخی از مهم‌ترین موادی که با این عمل نقض می‌شوند، عبارتند از:

حق حیات (ماده ۳): این ماده به صراحت بیان می‌کند که هر فرد حق زندگی دارد. زندانی کردن بیمار به ویژه در شرایطی که دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب وجود نداشته باشد، این حق بنیادین را نقض می‌کند.

منع شکنجه و رفتار غیرانسانی (ماده ۵): این ماده هرگونه شکنجه یا رفتار یا مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را ممنوع می‌کند. زندانی کردن بیمار در شرایط نامناسب و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی، می‌تواند نوعی شکنجه یا رفتار غیرانسانی محسوب شود.

اصل برابری (ماده ۷): این ماده بیان می‌کند که همه افراد برابر قانونند و حق دارند بدون تبعیض از حمایت برابر قانون برخوردار شوند. زندانی کردن بیمار به دلیل بیماری او، نوعی تبعیض محسوب می‌شود. 

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ