۶ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
در ماه آبان دستکم ۱۴۷ زندانی اعدام شدهاند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵ زندانی در روز اعدام شدهاند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سهشنبه ۶آذرماه ۱۴۰۳، ۸ زندانی در زندانهای گرگان، اصفهان، شیراز، قزلحصار کرج، ساوه و زنجان اعدام شدند. سحرگاه سهشنبه ۶آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی زنجان اعدام شد. این زندانی جعفر میرزاقاسمی نام داشت. وی ۳۵ساله، اهل تبریز بود و ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.اعدام ۲زندانی در زندان اصفهان
بامداد دوشنبه ۵آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان اصفهان اعدام شدند. این زندانیان امیرحسین رحیمی و علی رستمی نام داشتند.
ـ امیر حسین رحیمی ۳۶ساله و اهل اصفهان بود که ۶سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
ـ علی رستمی ۲۸ساله اهل شاهینشهر اصفهان بود که ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.اعدام یک زندانی در زندان شیراز
سحرگاه دوشنبه ۵آذرماه ۱۴۰۳ یک زندانی به نام رضا شهبازی خلاری اهل شیراز در زندان عادلآباد شیراز اعدام شد. اتهام این زندانی قتل عنوان شده است.
اعدام یک زندانی در زندان گرگان
سحرگاه سهشنبه ۶آذرماه ۱۴۰۳ یک زندانی به نام فرهاد خسروی صدخرو اهل سبزوار اعدام شد. اتهام این زندانی در ارتباط با مواد مخدر اعلام شده است.اعدام یک زندانی در زندان ساوه
سحرگاه دوشنبه ۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام حسن کریمی(حسن گلاب) در زندان ساوه اعدام شد. اتهام وی تجاوز عنوان شده بود. وی از حق دادرسی عادلانه محروم بود و در زندان بر اثر فشارهای وارده توسط ماموران بخش زیادی از بینایی خود را از دست داده بود. اعدام وی در حالی بود که شاکی این پرونده رضایت داده بود اما مقامات قضایی اصرار بر اجرای حکم داشتند.
اعدام ۲ زندانی در زندان قزلحصار کرج
سحرگاه یکشنبه ۴ آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی تبعه افغانستان در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند. اتهام این زندانیان در ارتباط با مواد مخدر بوده است.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای سقز و مرکزی کرج
بامداد سهشنبه ۶آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندانهای سقز و مرکزی کرج اعـدام شدند. زندانی اعـدام شده در زندان مرکزی کرج احسان بساطی نام داشت. وی ۳۱ساله و متولد کوهدشت و ساکن یکی از روستاهای کرمانشاه بود. وی پیش از دستگیری به شغل چوپانی اشتغال داشت. او سال ۱۳۹۹ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. این زندانی در دیماه ۱۴۰۱، به منظور اعـدام به سلول انفرادی منتقل شد اما بعدا به بند باز گردانده شد.
اعـدام یک زندانی در زندان سقز
زندانی اعـدام شده در سقز جهانگیر رحیمی نام داشت. وی اهل سقز بود و ۲سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی از تاریخ ۱۴آبانماه ۱۴۰۲ جهت اجرای حکم اعـدام به سلول انفرادی منتقل شده بود.
خبر اعـدام این زندانیان تا کنون از رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام ۵زندانی در زندانهای اسفراین و اصفهان
پنج زندانی در زندانهای اسفراین و مرکزی کرج اعـدام شدند. سحرگاه سهشنبه۲۹آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی اسفراین اعـدام شدند. این دو زندانی، محسن فیاضی و امید جاودان نام داشتند. آنها پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
اعـدام ۳زندانی در زندان مرکزی کرج
سحرگاه دوشنبه ۵آذرماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان مرکزی کرج اعـدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از: جلال حاج بابای، داود حیدری و اشکان مرادی. این زندانیان پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
خبر اعـدام این ۵زندانی تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
نامه ۳تن از محکومان به قطع عضو به سازمانهای حقوق بشری
مولوی فتحی محمد نقشبندی تایید حکم ۵سال زندان توسط دیوان عالی کشور
اعـدام ۲زندانی از جمله یک زن در زندانهای کرمانشاه و خرمآباددو زندانی در زندانهای کرمانشاه و خرمآباد اعـدام شدند. بامداد روز ۳۰آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی جوان در زندان دیزلآباد کرمانشاه اعـدام شد. نام این زندانی مصطفی سوری، فرزند قباد، اهل کنگاور بود. مصطفی سوری پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی زن در خرمآباد
سحرگاه یکشنبه ۴آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی زن به نام فریبا ملکی شیراوند در زندان پارسیلون خرمآباد اعـدام شد. فریبا ملکی شیراوند، ۳۶ساله، اهل شهرستان چگنی بود که ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
خبر اعـدام این ۲زندانی تاکنون در رسانههای داخلی یا سایتهای وابسته به قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای اصفهان و جیرفتیکشنبه ۴آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندانهای اصفهان و جیرفت اعـدام شدند. حکم اعـدام یک زندانی به نام ناصر قابل سلیمانی بامداد شنبه ۳آذرماه ۱۴۰۳، در زندان جیرفت اجرایی شد. ناصر قابل سلیمانی ۶۷ساله و اهل تبریز بود. وی ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. همزمان با اعـدام وی یک زندانی دیگر به نام نادر غنیزاده نیز اعـدام شد که خبر آن را کانون حقوق بشر ایران پیشتر اعلام کرده بود. وی اهل عنبرآباد کرمان بود و اتهام وی قتل عنوان شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان اصفهان
یک زندانی به نام کاظم حیدری سحرگاه پنجشنبه اول آذرماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی اصفهان اعـدام شد. کاظم حیدری ۳۴ساله بود و از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی پیش از بازداشت در یک کارخانه جوشکار بوده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشرمنشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر