۱ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی گزارش ویژه
تصویب قطعنامه حقوق بشر علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل با 77 رای موافق
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، پنج شنبه اول آذرماه ۱۴۰۳، کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۷۷ رای مثبت قطعنامه علیه نقض گسترده حقوق بشر توسط سران حکومت را تصویب کرد. در این قطعنامه با اشاره به افزایش آمار اعدامها آنرا خلاف تعهدات بینالمللی دانسته است.
در این قطعنامه که در آخرین ساعات شب چهارشنبه ۳۰آبان به تصویب رسید سازمان ملل افزایش اعدامها را محکوم کرده و روند محاکمه را مبتنی بر اعترافات اجباری، نبود وکیل انتخابی و… غیر منصفانه دانسته است.
در این قطعنامه همچنین به اعدام و زندان نفرات به اتهام ارتداد، توهین به مقدسات و …. اشاره شده است. در این قطعنامه همچنین به اعدام اقلیتهای قومی و مذهبی و زنان اشاره شده و آنها را محکوم کرده است.
کشورهای تصویب کننده این قطعنامه همچنین خواستار همکاری سران حکومت با گزارشگر سازمان ملل متحد در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران شده و از سران حکومت خواستند که امکان سفر وی به ایران را فراهم کنند. آنها همچنین از سران حکومت خواستار پاسخگوی در رابطه با اقدامات غیر قانونی حکومت شدند.
واقعیت تلخ حقوق بشر در ایرانپیش از این جاوید رحمان گزارشگر سابق ویژه سازمان ملل متحد برای نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران، در گزارشی که در ۲ آبان ۱۴۰۲ منتشر کرده بود گفته بود که این گزارش واقعیت تلخ وضعیت حقوق بشر در ایران را به تصویر کشانده است.
وی در این گزارش به سرکوب خشونتبار اعتراضات در ایران و کشته و مجروح کردن معترضان اشاره شده بود. وی در این گزارش، همچنین به بازداشتهای خودسرانه و شکنجه زندانیان و زندانهای طولانی به منظور تحت فشار قرار دادن زندانیان اشاره میکند.
وی پیش از این در کمیته سوم سازمان ملل متحد با اشاره به سرکوب معترضان گفته بود:
«سیزده ماه از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد گذشته است و حکومت ایران، موفق به تحقیقات شفاف، بی طرفانه و مستقل در این رابطه نشده است و به طور مداوم، هرگونه تخلف از جانب خود را انکار کرده است.»
وی همچنین به افزایش سرسامآور اعدامها در سال میلادی ۲۰۲۲ اشاره کرده و گفته بود:
«در سال ۲۰۲۲ دستکم ۵۸۲ نفر اعدام شدند که بالای ۲۵۶ مورد مرتبط با مواد مخدر بوده است که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ به شدت بالاتر بوده است.»
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر