۲۷ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
به گفته روزنامه خراسان یک جوان معترض به اتهام قتل یک بسیجی درشعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به ریاست قاضی محمد شجاع پورفدکی به اعدام محکوم شده است
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، یکشنبه ۲۷آبانماه ۱۴۰۳، یک جوان معترض به اتهام قتل یک بسیجی در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ به اعدام محکوم شد. به گفته روزنامه خراسان این جوان معترض که هویت وی محمد مهدی – س اعلام شده است متهم است که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، یک بسیجی به نام رسول دوستمحمدی را به قتل رسانده است.
شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به ریاست قاضی محمد شجاع پورفدکی این جوان را به اعدام محکوم کرده است.همچنین وی بابت اتهام، صدمه بدنی به پرداخت دیه و تحمل ۲.۵سال زندان و به اتهام نگهداری مواد محترقه و آتشزا به ۲سال و ۶ماه زندان و ۷۴ضربه شلاق محکوم شده است.
صدور حکم اعدام برای این جوان معترض قابل فرجامخواهی است و پس از رسید فرجامخواهی پرونده مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.
قتل غفار اکبری زیر شکنجه در بازداشتگاه آگاهی ملکان
قیام سراسری ۱۴۰۱، طلیعهی یک انقلاب اجتماعی
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشرمنشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر