۲۶ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی گزارش ویژه
اولین مجموعه ویدئوی ۳ بعدی از بند مخوف ۲۰۹ زندان اوین در سالهای ۶۰ تا ۶۳ به زودی منتشر میشود
یک لحظه از هزاران ساعت؛ بخش بسیار کوچکی از آنچه در سالهای ۶۰ تا ۶۳ بر دختران و پسران جوان مخالف دیکتاتوری در زندانهای حکومت ولایت فقیه گذشت. این مجموعه ویدئوهای ۳ بعدی بر اساس تصاویر هوایی و کروکی های رسم شده توسط زندانیانی که مدت طولانی در بند ۲۰۹ زندان اوین حبس بوده اند تهیه شده است و به زودی توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر خواهد شد.
میزان نور، رنگ دیوارها و کف، وضعیت ظاهری سلول ها و امکانان موجود در آن بر اساس گفته شاهدان و زندانیانی که موفق به خارج شدن از این بند مخوف شدهاند میباشد و توسط آنان تهیه شده است.
انتقال زندانیان با چشمان بسته به اتاق های بازجویی و شکنجه در بند ۲۰۹ زندان اوین
زندان اوین، زندان مخوفی که از نظام دیکتاتوری سلطنتی به خمینی و خامنهای به ارث رسید. طی ۴۴ سال گذشته زندان اوین و بازداشتگاههای متعلق به آن، شاهد شکنجه های وحشیانه و اعدامهای زیادی علیه زندانیان سیاسی و بازداشتیهای قیام بوده است.
کانون حقوق بشر ایران، از عموم زندانیان و زندانیان آزاد شده از زندانهای سراسر ایران میخواهد که گزارش وضعیت زندانهایی را که در آنها دوران حبس خود را کشیده و شاهد جنایتهای مختلف در آنها بوده اند را با ذکر تاریخ و اسامی و مشخصات آنان از طریق ارتباط با ادمین های تلگرام و اینستاگرام برای این کانون، ارسال نمایند. تا از این طریق، آنها را افشا کنیم.
بازداشتگاه ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین
بند ۲۰۹ واقع در زندان اوین جنب اندرزگاه ۴ می باشد. این بند شامل ۳ طبقه ( یعنی زیر زمین، همکف و طبقه ۱) میباشد. البته ممکن است زیرزمین آن طبقه های دیگری هم داشته باشد که کسی از آن مطلع نیست. چون زندانیان خاص از جمله پاسدارها و یا اطلاعاتی هایی که سابقاً برای رژیم کار کرده اند و و اطلاعات سری در دست دارند را آنجا نگهداری می کنند و کسی از سرنوشت آنها اطلاعی ندارد و کاملاً مخفی هستند. زندانیان سیاسی امنیتی که محکوم به اعدام می شوند و اجازه ورود به بندهای عمومی را ندارند و همانجا پس از بازجویی و اتمام پرونده اعدام می شوند (به ندرت افراد آنجا قرار میگیرند).
زندان اوین یکی از مشهورترین زندان های ایران به شمار میآید که در منطقه اوین- درکه در شمال شهر تهران قرار دارد. ساخت این زندان در زمینی به مساحت ۴۳ هکتار از دهه ۱۳۴۰ آغاز و در سال ۱۳۵۰ افتتاح شد.
ظرفیت زندان اوین بین ۲ الی ۳ هزار زندانی میباشد اما در سالهای دهه ۶۰ هزاران زندانی را در خود جای داده بود. بازداشتگاه اوین دارای ۱۲ بند می باشد. ساختار بندهای زندان اوین نه تنها در طول زمان تغییر کرده است بلکه نظارت و اداره بعضی از بندهای آن نیز دیگر زیر نظر قوه قضاییه نیست و سایر ارگانها و نهادهای حکومتی آن را تحت نظارت و اداره خود گرفتهاند
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر