۲۸ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی گزارش ویژه
قیام آبان ۹۸ قبل از هر چیز پتانسیل عظیم انفجاری جامعه ایران برای سرنگونی دیکتاتوری، را نشان داد که به توصیف برخی از مقامات خود نظام این انفجار دست کمی از انفجار بمب اتمی نداشته است
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۲۸آبانماه ۱۴۰۳، درسالگرد قیام آبان ۹۸ دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در این اعتراضات بازداشت شدهاند، در زندان بسر میبرند. این دو زندانی عباس دریس تنها شاهد قتل عام نیزار ماهشهر و محمد جواد وفایی ثانی میباشند.
در باره عـباس دریس از تنها شاهدان کشتار نیزار ماهشهرعـباس دریس، متولد ۱۳۵۲، اهل شهر جراحی بندر ماهشهر، از بازداشت شدگان قیام آبان ۹۸ و از شاهدان کشتار نیزار ماهشهر است. عـباس دریس دارای سه فرزند ۶ و ۱۴ و ۱۶ ساله است. همسر عباس پس از مطلع شدن از حکم اعدام عباس به دلیل فشارهای روحی دچار سکته مغزی شده و فوت کرد. فرزندان وی هم اکنون بیسرپرست و نزد اقوام خود و بدون پدر و مادر زندگی میکنند.
صدور حکم اعدام بر پایه اعترافات اجباری است که از وی گرفته شده است. پروسه بازجویی از ابتدا تا انتها زیر نظر وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه پاسداران بوده است. بارها عباس دریس در دادگاه این اتهام را انکار کرده و اعترافات اجباری را ناشی از شکنجههای ماموران وزارت اطلاعات اعالم کرده است. عباس دریس پیش از این گفته بود: «از اعدام باکی ندارم زیرا اطمینان دارم که بیگناه هستم.»
عـباس دریس، روز ۱۷ آذر ماه ۹۸، پس از حمله خونبار ماموران امنیتی به مردم در نیزار ماهشهر، در جریان قیام آبان ۹۸ بازداشت شدند. علت بازداشت و اتهام ایشان «سلاح کشیدن و مباشرت و معاونت در قتل رضا صیادی» عنوان شد. رضا صیادی یکی از ماموران یگان ویژه ماهشهر بود که در آن روز به قتل رسیده بود.
سید محمدجواد وفایی ثانی ۲۸ساله، قهرمان بوکس آموزشگاههای مشهد است. او در اسفند ۹۸، در پی قیام آبان ۹۸ توسط سپاه پاسداران دستگیر شد. وی به مدت ۶۵ روز تحت شکنجه جسمی و روحی محبوس بوده است.
روز یکشنبه ۱۹ دیماه ۱۴۰۰، دکتر بابک پاک نیا وکیل دادگستری در صفحه رسمی خود از صدور حکم اعدام برای زندانی سیاسی سیدمحمدجواد وفایی ثانی خبر داد.
او به اتهام «افساد فی الارض» از طریق «تحریق و تخریب عمدی اماکن خاص از جمله ساختمان تعزیرات حکومتی» توسط قاضی منصوری در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به اعدام محکوم شد.
در آذرماه ۱۴۰۱، حکم اعدام او توسط شعبه نهم دیوان عالی کشور نقض و برای رسیدگی مجدد به شعبه همعرض ارسال شد.
روز چهارشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲، قاضی ناظر بر زندان در مراجعه به بند، به زندانی سیاسی محمدجواد وفایی ثانی ابلاغ کرد که حکم اعدام او قطعی شده است. ساعتی بعد او را از بلندگوی بند صدا کرده و سربازی برای بردن او به بند آمد و او را به محل نامعلومی منتقل کردند.
روز دوشنبه دوم مردادماه ۱۴۰۲، شعبه دوم دادگاه انقلاب مشهد مجددا زندانی سیاسی محمدجواد وفایی ثانی را به اعدام محکوم کرد.روز چهارشنبه ۲۸شهریورماه ۱۴۰۳، برای سومین بار حکم اعدام زندانی سیاسی محمد جواد وفایی ثانی توسط دادگاه انقلاب صادر و به وی ابلاغ شده است. این حکم توسط ۲قاضی به نامهای یزدانخواهر و سعدیماکان صادر شده است.
محکومیت مسعود بیدریغ به یک سال زندان
اعدام یک زندانی در زندان مرکزی زنجان
ـ قبل از هر چیز پتانسیل عظیم انفجاری جامعه ایران برای سرنگونی دیکتاتوری، را نشان داد که به توصیف برخی از مقامات خود نظام این انفجار دست کمی از انفجار بمب اتمی نداشته است.
سرکوب و اختناق، فقر و سیهروزی اقتصادی، غارت و چپاول، بیکاری و گرسنگی و بی خانمانی و آوارگی قشر وسیعی از مردم ایران در ۴۵ سال گذشته توسط یک دیکتاتوری مذهبی، در ایران که یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا از نظر ذخایر طبیعی است؛ و همچنین سیاست صدور تروریسیم به سایر کشورهای جهان و صرف هزینههای هنگفت برای گروههای نیابتی، جان مردم را به لب رسانده و همانند بشکه باروت، منتظر یک جرقه کوچک است. یک جرقه مانند بالا بردن قیمت بنزین که تبدیل به انفجار عظیمی در جامعه شد.
بنابراین آنچه مسلم است اجتناب ناپذیر بودن و در تقدیر بودن وقوع این انفجارها است. در نتیجه از نظر راهبردی باید در هر زمان و مکانی انتظار وقوع آنرا داشت و برای چنین شرایطی از آمادگی لازم برخوردار بود.
ـ قیام آبان ۹۸ تصویر گویا و روشنی از چگونگی قیامی که منجر به سرنگونی این نظام دیکتاتوری وحشی میشود ارائه نمود. بعبارت خیلی ساده نشان داد که یگانه روش ممکن برای نفی دیکتاتوری و برقراری دمکراسی و حاکمیت مردمی در ایران قیامی بمانند قیام آبانماه ۹۸ میباشد. قیام آبان ۹۸ را میتوان به عنوان یک الگو و مدل در نظر گرفت الگویی که میتواند راهنمای عمل برای هر قیام متصور در آینده باشد.
این الگو ۲ویژگی برجسته دارد:
ـ «برق آسا» بودن
ـ «درهم شکستن» همه مظاهر سرکوب و اختناق در کوتاهترین زمان ممکن.
یعنی اگر خامنه ای توانست با شلیک مستقیم وحشیانه و کشتار بی سابقه ۱۵۰۰ شهروند در دو روز، مانع فوران آتشفشان خشم مردم شود، در نتیجه باید ابعاد قیام بعدی هم آنقدر بزرگ و وسیع باشد که شلیک مستقیم هم قادر به خاموش کردن آن نباشد.
این دورنمای ترسیم شده در قیام آبان ۹۸ برای تعیین تکلیف بین مردم ایران و ضحاک خونریز یعنی خامنهای است.
ـ سازمان یافتگی و هماهنگی بین عناصر شرکت کننده در قیام سراسری، نفش تعیین کننده و موثری دارد.
ـ عنصر تعیین کننده در چنین الگویی، مردم محروم و به جان آمده از فقر و گرسنگی، زنان سرکوب شده و محروم از اولیه ترین حقوق اجتماعی می باشند که هم قاعده هرم قیام سراسری را تشکیل میدهند و هم در بالای هرم نقش رهبری قیام را برعهده می گیرند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر