۹ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
سعید غریبی، زندانی سیاسی محبوس در زندان عادلآباد شیراز، از ناحیه دو دست و کمر سوخته و در وضعیت وخیمی به سر میبرد
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۹آذرماه ۱۴۰۳، وضعیت جسمی زندانی سیاسی سعید غریبی به دلیل عدم رسیدگی پس از خودسوزی اعتراضی وخیم گزارش شده است. بر اساس گزارشهای رسیده، وضعیت غریبی به حدی وخیم است که یک زندانی دیگر مسئولیت رسیدگی به او را به عهده گرفته است، اما این اقدامات به هیچ وجه جایگزین مراقبتهای پزشکی حرفهای نمیشود.
شدت درد و محدودیتهای جسمانی ناشی از سوختگی، او را به شدت رنج می دهد. تعویض پانسمان و حتی انتقال او به حمام با اجبار انجام میشود، و سوختگیهای درماننشده همچنان او را آزار میدهد.
سعید غریبی، زندانی سیاسی محبوس در زندان عادلآباد شیراز، از ناحیه دو دست و کمر سوخته و در وضعیت وخیمی به سر میبرد. این سوختگیها، که حاصل اقدام به خودسوزی در اعتراض به شرایط سخت زندان و محکومیت سنگین وی است، نه تنها درمان مناسب نشده، بلکه از انتقال او به بیمارستان و دریافت خدمات پزشکی تخصصی جلوگیری به عمل آمده است.
اقدام به خودسوزی در اعتراض به شرایط زندانسعید غریبی در آبانماه ۱۴۰۳، در اعتراض به شرایط غیرانسانی زندان عادلآباد و محکومیت ناعادلانه خود، دست به خودسوزی زد. این اقدام نشاندهنده فشارهای سنگین روانی و جسمیای است که بر او تحمیل شده است. باوجود این حادثه تلخ، مقامات زندان هیچ اقدامی برای بهبود شرایط وی انجام نداده و همچنان او را در زندان نگه میدارند.
فشارهای مضاعف در زندان و محکومیت سنگین
سعید غریبی، متولد سال ۱۳۷۳، در سال ۱۴۰۰ به اتهامهای «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به خامنهای» و «تحریق اموال عمومی» توسط قاضی ساداتی از شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ۱۵ سال زندان و ۱۵ سال تبعید به شهرستان طبس محکوم شد. این حکم در مرحله بدوی صادر شده و او به آن اعتراض کرده است. پرونده وی همچنان در مرحله تجدیدنظر قرار دارد و هنوز در دیوان عالی کشور ثبت نشده است.
زندانی سیاسی سعید غریبی با شرایطی بسیار سخت و غیرانسانی در زندان عادلآباد شیراز دستوپنجه نرم میکند. عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت وخیم او، ادامه بازداشت در حالی که نیازمند درمان فوری است، و فشارهای روانی و جسمی نشاندهنده بیتوجهی آشکار مسئولان زندان به حقوق انسانی اوست. این وضعیت میتواند عواقب جبرانناپذیری برای سلامتی و جان این زندانی به همراه داشته باشد.
مادران دادخواه محبوبه رمضانی و رحیمه یوسف زاده، تایید حکم ۱۸ماه زندان توسط دیوان عالی
نقض حقوق بشر با انجام نشدن رسیدگی پزشکی به سعید غریبی
محرومیت سعید غریبی از رسیدگی پزشکی نقض چندین اصل مهم در قوانین حقوق بشری بینالمللی است. این عمل با موارد زیر مغایرت دارد:ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر: که به صراحت بیان میکند هیچکس نباید تحت شکنجه یا رفتار یا مجازاتهای بیرحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز قرار گیرد. عدم ارائه مراقبتهای پزشکی میتواند نوعی رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز تلقی شود.
ماده ۱۰ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی: این ماده تأکید میکند که با تمامی افرادی که از آزادیشان محروم شدهاند، باید به صورت انسانی و با احترام به کرامت ذاتی آنها رفتار شود. محرومیت از مراقبت پزشکی، مغایر با این ماده است.
قوانین استاندارد حداقل رفتار با زندانیان (قوانین نلسون ماندلا):
این قوانین که توسط سازمان ملل متحد تدوین شدهاند، به صراحت بیان میکنند که زندانیان باید به خدمات درمانی مناسب دسترسی داشته باشند و شرایط بهداشتی و درمانی زندانها باید استانداردهای لازم را داشته باشد.
محرومیت از خدمات پزشکی به عنوان شکلی از شکنجه یا رفتار غیرانسانی در بسیاری از اسناد حقوق بشری محکوم شده و نقض کرامت انسانی افراد به شمار میرود.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر