--> نگهداری زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در قرنطینه زندان اوین ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

نگهداری زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در قرنطینه زندان اوین

۳۰ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، همراه با ۲زندانی سیاسی دیگر از بند ۴ به سلول‌های انفرادی ۲۴۱ منتقل شد

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۳۰‌آبان‌ماه ۱۴۰۳، زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر با وجود شدت بیماری قلبی همچنان در انفرادی و قرنطینه زندان اوین نگهداری می‌شود. وی در اعتراض به این امر اعلام کرد که دست به اعتصاب دارو خواهد زد.

به گفته منبع مطلع، زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳، همراه با ۲زندانی سیاسی دیگر از بند ۴ به سلول‌های انفرادی ۲۴۱ منتقل شد. با وجود اینکه اعلام شده بود که مدت انفرادی وی و دو زندانی سیاسی دیگر هادی مختاری و سیامک امینی مدت سه روز است، اما همچنان او را در قرنطینه زندان نگه داشته اند.

وی مبتلا به فتق سینه است و یک برآمدگی در بالای قلب او در منطقه سینه ایجاد شده که پس از عمل قلب سنگینی که در سال‌های قبل داشت، ایجاد شده و او را رنج می‌دهد.

این زندانی سیاسی ۶۵ ساله، دارای بیماری شدید قلبی، فتق قفسه سینه، مبتلا به بیماری‌های گوارشی، بیماری کبد، دیابت، پروستات و سنگ کلیه است. او که از نظر جسمی تحمل زندان را ندارد، حال به سلول انفرادی منتقل شده و این می‌تواند برای او خطرناک باشد.


بازداشت به همراه ۵زندانی سیاسی دیگر

زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در تاریخ ۱۶ مهر ۱۴۰۳، همراه با ۵ زندانی سیاسی دیگر، سید محمد تقوی، بابک علیپور، وحید بنی عامریان، پویا قبادی، علی اکبردانشورکار در یک پرونده مشترک به «بغی، عضویت و همکاری با مجاهدین خلق، اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور از طریق همکاری با مجاهدین خلق» متهم شده و محاکمه شدند.

زندانی سیاسی سید ابوالحسن منتظر متولد ۱۳۳۸ از تهران، متاهل و دارای ۲فرزند است. او از زندانیان سیاسی دوران شاه است که در سال ۱۳۵۶ در مشهد بازداشت و به مدت ۶ماه در زندان وکیل آباد مشهد زندانی بوده است. پیش از آن نیز در دوران سربازی توسط رکن ۲ ارتش بازداشت و ۴۵ روز در بازداشتگاه بسر برده و سپس آزاد شده بود.

زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در ۱۳خرداد سال ۱۳۶۰ در مشهد بازداشت شده و به مدت ۴سال و ۳ماه در زندان وکیل آباد مشهد زندانی و در مهرماه سال ۱۳۶۴ آزاد شد.

او برای باری دیگر در خرداد ۹۷ بازداشت و به ۵سال زندان محکوم شد. او پس از تبعید به گوهردشت سر انجام در تاریخ ۱۰فروردین ۱۴۰۱، آزاد شد.

زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در آخرین بازداشت، در تاریخ اول دی‌ماه ۱۴۰۲ توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

اعدام یک زندانی در زندان لاکان رشت

زندانی سیاسی شهاب نادعلی جوزانی، نقض حکم اعدام

نقض قوانین جهانی حقوق بشر با زندانی کردن زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر

زندانی کردن بیماران، به ویژه آن‌هایی که مانند زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر به بیماری‌های سخت مبتلا هستند، نقض آشکار اصول بنیادین منشور جهانی حقوق بشر است. این عمل نه تنها خلاف اصول انسانی و اخلاقی است، بلکه با بسیاری از مواد این منشور نیز مغایرت دارد.

برخی از مهم‌ترین موادی که با این عمل نقض می‌شوند، عبارتند از:

حق حیات (ماده ۳): این ماده به صراحت بیان می‌کند که هر فرد حق زندگی دارد. زندانی کردن بیمار به ویژه در شرایطی که دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب وجود نداشته باشد، این حق بنیادین را نقض می‌کند.

منع شکنجه و رفتار غیرانسانی (ماده ۵):

این ماده هرگونه شکنجه یا رفتار یا مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را ممنوع می‌کند. زندانی کردن بیمار در شرایط نامناسب و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی، می‌تواند نوعی شکنجه یا رفتار غیرانسانی محسوب شود.

اصل برابری (ماده ۷): این ماده بیان می‌کند که همه افراد برابر قانونند و حق دارند بدون تبعیض از حمایت برابر قانون برخوردار شوند. زندانی کردن بیمار به دلیل بیماری او، نوعی تبعیض محسوب می‌شود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,138