--> اعدام ۷زندانی در زندان‌های قزوین، شیراز، نهاوند ویزد ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۷زندانی در زندان‌های قزوین، شیراز، نهاوند ویزد

۸ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای آذرماه تا کنون دست‌کم ۴۲ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵ زندانی اعـدام شده‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، هفت زندانی در زندان‌های قزوین، شیراز، یزد و نهاوند اعدام شدند. سحرگاه پنج‌شنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان قزوین اعدام شدند. یکی از این زندانیان محمدعلی طاهری نام داشت. وی۴۶ساله، اهل کنگاور بود که پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

زندانی دیگر هم جمشید طاهرخانی نام داشت. وی اهل تاکستان بود که ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان نهاوند

بامداد پنج‌شنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان نهاوند اعدام شد. این زندانی هادی قیاسی فرزند عباس و اهل نهاوند بود. وی ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.










اعـدام ۲ زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

بامداد روز پنج‌شنبه ۸ آذر ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان‌ عادل‌آباد شیراز اعـدام شدند. هویت این ۲زندانی مهدی شیروانی و فردین عبداللهی بود. آنها در یک پرونده مشترک مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. در همین روز یک زندانی دیگر به نام امین معروفی که به اتهام قتل بازداشت شده بود اعـدام شد. خبر اعـدام این زندانی توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان یزد

به گفته حال‌وش سحرگاه پنج‌شنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی بلوچ در زندان یزد اعـدام شدند. این دو زندانی داوود محمدی تخت‌شاه و عثمان دهمرده نام داشتند.

داوود محمدی تخت‌شاه، ۳۳ساله، فرزند احمد، متاهل و پدر ۲فرزند، اهل و ساکن زاهدان بود.

ـ عثمان دهمرده، ۲۶ساله، فرزند سرور، اهل و ساکن زاهدان بود.

آنها در سال ۱۳۹۸ در یک پرونده مشترک در ارتباط با موادمخدر به اعـدام محکوم شده بودند.

اعـدام ۴زندانی در زندان‌های رشت، قم، شهرکرد و شیراز

چهار زندانی در زندان‌های رشت، قم، شهرکرد و شیراز اعـدام شدند. بامداد پنج‌شنبه اول آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان شهرکرد اعـدام شد. این زندانی مجید جعفری نام داشت. وی ۳۸ ساله، اهل هفشجان شهرکرد بود. وی ۳.۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد  مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان رشت

سحرگاه چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شد. این زندانی علی ترکش‌بند نام داشت. وی ۵۳ساله اهل روستای سیاچه‌قا از توابع صحنه و ساکن ملارد کرج بود. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان قم

بامداد چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳،  یک زندانی در زندان قم اعـدام شد. این زندانی سید داوود رجبی نام داشت. وی ۳۰ساله، اهل اشتهارد کرج بود و شغل وی مکانیک بود. او از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

بامداد پنج‌شنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان عادل‌‌آباد شیراز اعـدام شد. این زندانی امین ملکی نام داشت. از اتهام وی اطلاعی دقیقی در دست نیست.

اعـدام ۵زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج و تبریز

پنج زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج و تبریز اعـدام شدند. یک زندانی به نام مرتضی پاشایی در زندان تبریز اعـدام شد. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۴زندانی در زندان قزلحصار

چهار زندانی در زندان قزلحصار اعـدام شدند. اسامی ۲تن از زندانیان عبارتند از: رضا شیرزهی و حامد پاکدل. از هویت ۲زندانی دیگر اطلاعی در دست نیست.

رضا شیرزهی، ۲۱ساله اهل زابل و ساکن شهرستان پاکدشت بود. وی در سال ۱۳۹۹ زمانی که ۱۷ ساله بود در یک  نزاع متهم به قتل بود. وی در حالی که یک کودک مجرم بود توسط دادگاه به اعـدام محکوم شده بود.

زندان خورین ورامین: از آب شرب تا غذا، یک روایت تکان‌دهنده از شرایط اسفبار

بند ۸ زندان اوین، بحران اپیدمی؛ صدها زندانی بدون دارو و امکانات بهداشتی

اعدام ۲زندانی در زندان‌های مشهد و شیراز

 دو زندانی در زندان‌های مشهد و شیراز اعدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان وکیل‌آباد مشهد اعدام شد. این زندانی علیرضا نوریان نام داشت. وی۴۲ساله و اهل اسفراین بود. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. اعدام وی بدون اطلاع به خانواه و انجام ملاقات آخر صورت گرفت.

اعدام یک زندانی در زندان شیراز

بامداد شنبه ۳آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شد. این زندانی نظام‌الدین نورالحق نام داشت. وی اهل مزار شریف افغانستان بود. وی سال گذشته به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شد. گفته می‌شود وی در یک نزاع جمعی قصد میانجی‌گری داشت

که به اتهام قتل بازداشت شده بود.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ