۱۳ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای آبانماه تا کنون دستکم ۵۰ زندانی اعدام شدهاند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۴ زندانی در روز اعدام شدهاند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، ۱۳آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندانهای تبریز و اراک اعدام شدند. سحرگاه پنجشنبه ۱۰آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان تبریز اعدام شد. وی ابوالفضل شهبازی نام داشت و اهل اهر بود. او ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان اراک
سحرگاه یک شنبه ۱۳آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان اراک اعدام شد. این زندانی اشکان عسگری نام داشت. وی ۲۹ ساله و اهل خمین بود. اشکان عسگری ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
خبر اعدام این ۲زندانی تا کنون از رسانههای داخلی منتشر نشده است.
یکشنبه ۱۳ آبانماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندانهای سپیدار اهواز و قم اعـدام شدند. سحرگاه سهشنبه ۸ آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان قم اعـدام شدند. این زندانیان علی مصطفوی و حسینعلی ملکی نام داشتند. آنها هر دو اهل ملارد بودند که در یک پرونده مشترک به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
اعـدام یک زندانی در زندان سپیدار اهواز
سحرگاه شنبه ۱۲ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سپیدار اهواز اعـدام شد. این زندانی غلامعلی شاکریان نام داشت. وی یک سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
انتقال ۲زندانی به سلول انفرادی در زندانهای ارومیه و قم
بامداد شنبه ۱۲ آبانماه ۱۴۰۳، در زندان ارومیه، یک زندانی به نام کاظم علیلو که پیشتر به اتهام قتل به اعـدام محکوم شده بود به سلول انفرادی منتقل شده است
بامداد روز شنبه ۱۲ آبانماه یک زندانی در زندان قم جهت اجرای حکم اعـدام به سلول انفرادی منتقل شد. این زندانی علی قلیبیگی نام دارد. وی به اتهام قتل به اعـدام محکوم شده بود.
جمعه ۱۱ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان اعـدام شد. به گفته حالوش حکم اعـدام این زندانی سحرگاه پنجشنبه ۱۰ آبانماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این زندانی حسن اخلاصی نام دارد. وی ۳۵سال سن داشت و حکم وی پس از ۱۴ سال زندان اجرایی شد. حسن اخلاصی در سال ۱۳۹۰ به اتهام قتل با سلاح سرد بازداشت شد. وی متهم بود که در سال ۱۳۸۷ در سن نزدیک به ۱۸ سالگی مرتکب قتل شده است. احتمال میرود وی کودک مجرم بوده باشد.
حسن اخلاصی فرزند شیرمحمد، اهل و ساکن جالق در شهرستان گلشن بود.
اعـدام یک زندانی در زندان اصفهان
جمعه ۱۱ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان اصفهان اعـدام شد. سحرگاه پنجشنبه ۱۰ آبانماه ۱۴۰۳، حکم اعـدام حامد دویستی در زندان اصفهان اجرایی شد. حامد دویستی ۳۵ساله، ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
گفته میشود بیش از ۷۰زندانی در زندان اصفهان در آستانه اجرای حکم اعـدام هستند.
پرونده شهرک اکباتان، بازداشت مجدد ۴تن از جوانان معترض
محرومیت زندانی سیاسی محمد تقوی از تماس تلفنی پس از چهار ماه نگهداری در ۲۰۹ اوین
سحرگاه پنجشنبه ۱۰ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان نقده اعدام شد. این زندانی واحد بینامی نام داشت. وی ۸ سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. واحد بینامی ۴۹ ساله و اهل پیرانشهر بود.
شب قبل از اعـدام خانواده وی برای آخرین ملاقات به درب زندان رفتند اما به آنها گفته شد که وی اعـدام نخواهد شد. اما صبح به خانواده وی اطلاع دادند که برای تحویلگیری جسد به زندان مراجعه کنند.
خبر این اعـدام در رسانههای داخلی منعکس نشده است.
اعـدام ۳زندانی در زندان اصفهان
سه زندانی در زندان اصفهان اعـدام شدند. بامداد روز چهارشنبه ۹ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی اصفهان اعدام شد. این زندانی رضا بیدآبادی (دوقلی) نام داشت. وی به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
بامداد دوشنبه ۸ آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی به اسامی امیر جهاندار و کوروش صالحیان در زندان مرکزی اصفهان اعـدام شدند. کورش صالحیان ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. امیر جهاندار اهل کازرون بود. وی ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی دارای یک فرزند خردسال بود.
خبر اعـدام این زندانیان تا کنون از رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر