--> اعدام ۷زندانی در زندان‌های اصفهان،خرم‌آباد و قزلحصار کرج ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۷زندانی در زندان‌های اصفهان،خرم‌آباد و قزلحصار کرج

۱۶ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای آبان‌ماه تا کنون دستکم ۸۲ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روزانه نزدیک به  ۵ زندانی در روز اعدام شده‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۱۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، ۷ زندانی در زندان‌های اصفهان، خرم‌آباد و قزلحصار کرج اعدام شدند. بامداد روز شنبه ۱۲آبان‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان اصفهان اعدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از: محمدجواد کریمی، شاهرخ سعید‌خانی و معاون میرجهانی.

محمدجواد کریمی، ۳۶ساله، اهل اصفهان بود که ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت وبه اعدام محکوم شده بود

شاهرخ سعیدخانی، ۲۷ساله، اهل آمل بود که ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

معاون میرجهانی، ۴۰ساله، تبعه افغانستان بود که پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر و حمل سلاح به اعدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در خرم‌آباد

سحرگاه چهارشنبه ۱۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی خرم‌آ‌باد اعـدام شد. این زندانی مصطفی روزبهانی نام دارد. مصطفی روزبهانی، ۴۵ساله از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

افزایش آمار زندانیان اعـدام شده در زندان قزلحصار

آمارزندانیان اعـدام شده در زندان قزلحصار به ۷تن رسید. بامداد چهارشنبه ۱۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی دیگر در زندان قزلحصار اعـدام شده بودند. اسامی این زندانیان عبارتند از: جلیل اقبالی، فرامرز انحصاری و اجمل عزیزی.

جلیل اقبالی اهل هرسین کرمانشاه، ۷سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

فرامرز انحصاری اهل هرسین کرمانشاه، ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود

اجمل عزیزی نیز تبعه افغانستان بود که به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این زندانیان توسط مراجع رسمی یا سایت‌های داخل کشور منتشر نشده است.


اعـدام ۱۱زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، زاهدان و مشهد

چهارشنبه ۱۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، ۱۱زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، زاهدان و مشهد اعـدام شدند. بامداد چهارشنبه ۱۶آبان‌ماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان قزلحصار کرج اعـدام شدند. دو تن از زندانیان مصطفی سرلک و محمد حسین بیات بودند که پیش‌تر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. دو زندانی اعـدام شده دیگر محمد تاجیک و فردی به نام صادق است که هر دو تبعه افغانستان بودند. اتهام آنها تجاوز اعلام شده بود.

اعـدام دستکم ۶زندانی در زندان وکیل‌آباد مشهد

بامداد سه‌شنبه ۱۵آبان‌ماه ۱۴۰۳، شش زندانی در زندان وکیل‌آباد مشهد اعـدام شدند. به گفته حال‌وش، هویت ۴تن از زندانیان اعـدام شده عبارتند از: محمود شهرکی، محمدرضا داورکه هر۲ اهل زابل بودند و ۲تبعه افغانستان به اسامی ظاهر صفری و مجید قدیری. اتهام این زندانیان در ارتباط با مواد مخدر بوده است. از هویت و اتهام ۲زندانی اعـدام شده دیگر اطلاعی در دست نیست.

اعـدام یک زندانی در زندان زاهدان

یک زندانی سحرگاه سه‌شنبه ۱۵آبان‌ماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی زاهدان اعـدام شد. به گفته حال‌وش این زندانی یعقوب نارویی نام داشت. وی ۲۶ساله‌، فرزند خدابخش، متاهل، دارای ۳فرزند، ساکن و متولد روستای انبار تپه عطاآباد شهرستان آق‌قلا در استان گلستان بود. اتهام این زندانی در ارتباط با مواد مخدر بوده است. وی روز دوشنبه آخرین ملاقات با خانواده را انجام داده بود.

پیوستن زندان دستگرد اصفهان به کارزار سه شنبه های نه به اعدام

اعدام ۱۱زندانی در زندان‌های قزلحصارکرج، زاهدان و مشهد


اعـدام ۵ زندانی در زندان‌های یزد، جیرفت و همدان

سحرگاه سه‌شنبه ۱۵آبان‌ماه ۱۴۰۳، پنج زندانی در زندان‌های یزد، جیرف و همدان اعـدام شدند. بامداد سه‌شنبه ۳زندانی در زندان یزد اعـدام شدند. این ۳زندانی، روز یک‌شنبه ۱۳آبان‌ماه ۱۴۰۳، جهت اجرای حکم اعـدام به سلول انفرادی در زندان یزد منتقل شده بودند. یکی از این زندانیان اعـدام‌شده، محسن نژادی مقدم(سابکی) ۳۰ساله فرزند حسین، متاهل و دارای ۲فرزند، اهل و ساکن شهرستان ریگان بود.

وی در سال ۱۴۰۰، به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان جیرفت

سحرگاه سه‌شنبه یک زندانی به نام عارف کمالی در زندان جیرفت اعـدام شد. عارف کمالی، فرزند محمد ا هل شهرستان جیرفت بود که ۷سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی دیگر در زندان همدان

آمار زندانیان اعدام شده در زندان همدان به ۲تن رسید. زندانی دوم حامد مهربان نام داشت. حامد مهربان ۳۸ساله، ۶سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

پیش از این کانون حقوق بشر ایران، خبر اعدام داریوش سعیدی را منتشر کرده بود. داریوش سعیدی ۳۱ساله به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. در پرونده پزشکی وی اختلالات پزشکی درج شده بود. وی در طول دوران زندان ۲مرتبه در بیمارستان روانپزشکی بستری شده بود.


مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ