۲۱ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای آبانماه تا کنون دستکم ۱۰۳ زندانی اعدام شدهاند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵ زندانی در روز اعدام شدهاند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳، سه زندانی از جمله یک زن در زندانهای یاسوج و تبریز اعدام شدند. این زندانیان عبارتند از:
سامان کریمی، ۲۵ ساله و اهل شهر بهمئی از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد و از اعضای سپاه پاسداران بود. وی از دو سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بود.
سامان کریمی، بامداد روز یکشنبه ۲۰ آبانماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی یاسوج اعدام شد.
تا زمان تنظیم این گزارش، خبر اعدام این زندانی در رسانههای داخلی یا سایتهای مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعدام دو زندانی از جمله یک زن در زندان مرکزی تبریز
صبح روز یکشنبه ۲۰ آبانماه ۱۴۰۳ حکم اعدام یک مرد و یک زن در زندان مرکزی تبریز به اجرا درآمد. این دو زندانی که هویتشان ماهرخ خانی، ۳۵ ساله و کاظم بابایی، حدودا ۴۵ ساله عنوان شده است، با اتهامات مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند.
یک منبع مطلع در خصوص اعدام این دو زندانی گفته است: ماهرخ خانی از ۴ سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شد. وی پیش از زندان در یک کارگاه خیاطی مشغول به کار بود.
کاظم بابایی نیز از دو سال و ۷ ماه پیش به اتهام مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده است.
خبر اعـدام این دو زندانی تا زمان تنظیم این گزارش، در رسانههای داخلی یا سایتهای مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعدام ۴زندانی در زندانهای گرگان، زاهدان و رشت
یک شنبه ۲۰ آبانماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندانهای گرگان، زاهدان و رشت اعدام شدند. سحرگاه چهارشنبه ۱۶آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان گرگان اعدام شدند. این زندانیان عبارتند از:
ـ ایرج شبدیز، ۴۰ساله، اهل گنبدکاووس، وی پیش از بازداشت درکار لولهکشی ساختمان بود. او ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
ـ علی احمدزاده، ۴۷ساله، اهل گرگان که پیش از بازداشت نقاش اتومبیل بوده است. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان لاکان رشت
سحرگاه شنبه ۱۹آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شد. وی کیانوش کیفری بود. کیانوش کیفری، ۴۹ساله، متاهل، اهل انزلی و ورزشکار بود. وی ۱۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و ۴سال پیش به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان زاهدان
به گزارش حالوش سحرگاه یکشنبه ۲۰آبان ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد. این زندانی محمد نبی پاپلزهی نام داشت. محمدنبی پاپلزهی، ۲۸ ساله، فرزند طاهر، متاهل و تبعه افغانستان و ساکن زابل بود. وی ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۳زندانی در زندانهای لاکان رشت، نیشابور و قزلحصار کرج
یکشنبه ۲۰ آبانماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندانهای لاکان رشت، نیشابور و قزلحصار کرج اعدام شدند. سحرگاه پنجشنبه ۱۷ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شد. این زندانی صادق خورشیدی نام داشت. وی ۳۲ساله بود و از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در نیشابور
بامداد شنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان نیشابور اعـدام شد. این زندانی جعفر فراهانی نام داشت. وی ۳۶ساله، متاهل، پدر یک فرزند و راننده ماشین سنگین بود. او ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شد.
اعـدام یک زندانی در زندان قزلحصار کرج
بامداد چهارشنبه ۱۶ آبانماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان قزلحصار کرج اعـدام شد. آمار زندانیان اعـدام شده در زندان قزلحصار کرج در روز چهارشنبه ۱۶ آبانماه ۱۴۰۳ به ۱۲ تن رسید.
زندانی اعـدام شده مجتبی قاسمی است. وی متاهل، پدر یک فرزند و اهل روستای کل کشوندوسطی در شهرستان هرسین بود. او ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
جمعه ۱۸ آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی از جمله یک زندانی زن در زندان لاکان رشت اعـدام شدند. سحرگاه پنجشنبه ۱۷ آبانماه ۱۴۰۳، حکم اعـدام این دو زندانی در زندان لاکان رشت اجرایی شد. هویت مرد اعـدامی، مجید جمالی میباشد. از هویت زن اعـدام شده اطلاعی در دست نیست. اتهام این ۲زندانی در ارتباط با مواد مخدر بوده است.
خبر اعـدام این ۲زندانی در رسانههای داخلی یا سایتهای مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.
ناصر بکرزاده، صدور حکم اعدام توسط دادگاه انقلاب ارومیه
آخرین وضعیت حمید حسین نژاد حیدرانلو زندانی سیاسی محکوم به اعدام
اعـدام ۴زندانی در زندانهای اهر، زنجان و شیرازپنجشنبه ۱۷ آبانماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندانهای اهر، زنجان و شیراز اعـدام شدند. بامداد روز چهارشنبه ۱۶ آبانماه یک زندانی در زندان اهر اعـدام شد. این زندانی یوسف رمضانی نام داشت. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان شیراز
بامداد چهارشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان عادلآباد شیراز اعـدام شد. این زندانی مجید بابایی نام داشت. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام ۲زندانی از جمله یک کودک مجرم در زندان زنجان
بامداد روز شنبه ۱۲ آبانماه ۱۴۰۳، دو زندانی از جمله یک کودک مجرم در زندان زنجان اعـدام شدند.
هویت این زندانیان عبارتند از:
عزت سیدی، ۴۰ساله. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شد. وی دارای معلولیت ذهنی بود و در یک اقدام ناخواسته هنگام شوخی به سمت دوستش با اسلحه شکاری شلیک کرده بود.
سلیمان عباسزاده، ۲۱ساله. وی هنگام ارتکاب جرم انتسابی ۱۶سال و ۱۱ماه سن داشت. او ۴سال پیش به اتهام قتل کسی که قصد تعرض به وی را داشته بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. مقامات دادگاه به دفاعیات وی که ا و قصد دفاع از خود داشته و کم بودن سن متهم در زمان ارتکاب جرم را در نظرنگرفته و وی را به اعـدام محکوم کردند.
پنج زندانی در زندانهای قزلحصار و خرمآباد اعـدام شدند. آمار زندانیان اعـدام شده در زندان قزلحصار که در بامداد چهارشنبه ۱۶ آبانماه ۱۴۰۳، اعـدام شدند به ۱۱ تن رسید. پیش از این هویت ۷تن از زندانیان اعـدام شده توسط کانون حقوق بشر ایران، اعلام شده بود. هویت ۴تن از زندانیان اعـدام شده به شرح زیر است:
حسین آغاسی که به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
عبدالله گراوند که به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
یک زندانی که هویت وی مشخص نیست اما به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
یک تبعه افغانستان که هویت وی مشخص نیست و به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
افزایش آمار زندانیان اعـدام شده در خرمآباد
بامداد چهارشنبه ۱۶ آبانماه ۱۴۰۳، همزمان با اعـدام مصطفی روزبهانی یک زندانی دیگر به نام حامد درویشی در زندان خرمآباد اعـدام شد. حامد درویشی، ۴۰ساله اهل بروجرد بود. وی پیش از بازداشت راننده تاکسی بود. او ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر