--> اعدام ۴زندانی در زندان‌های ارومیه، میناب و مرکزی کرج ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۴زندانی در زندان‌های ارومیه، میناب و مرکزی کرج

۱۴ آبان, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای آبان‌ماه تا کنون دستکم ۵۵ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روزانه نزدیک به  ۴ زندانی در روز اعدام شده‌اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۱۴آبان‌ماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان‌های ارومیه، میناب و مرکزی کرج اعدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۱۴آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند. این زندانیان علی مومنی ۲۴ساله و رامین کاظم‌علیلو ۳۲ساله می‌باشند. علی مومنی ۲سال پیش و رامین کاظم‌علیلو ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

اعدام یک زندانی در زندان میناب

سحرگاه دوشنبه ۱۴آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی بلوچ در زندان میناب اعدام شد. این زندانی یوسف احمدی نام داشت. وی ۳۲ساله، فرزند قاسم، اهل و ساکن ورستای چراغ‌سوز بشاگرد در شهرستان میناب بود. وی در سال ۱۳۹۸ به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی روز یک‌شنبه به سلول انفرادی منتقل شده و پس از آخرین ملاقات با خانواده بامداد امروز اعدام شد.

اعدام یک زندانی در زندان مرکزی کرج

سحرگاه یک‌شنبه ۱۳آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی کرج اعدام شد. این زندانی محمدعباس مقدم نام داشت. وی ۴۱ساله و اهل زابل بود. محمدعباس مقدم، پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

خبر اعدام این ۴زندانی در رسانه‌های داخلی یا سایت‌های مرتبط با قوه قضاییه منتشر نشده است.

انتقال ۳زندانی به سلول انفرادی در زندان قزلحصار جهت اجرای حکم اعدام

صبح روز دوشنبه ۱۴آبان‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان قزلحصار به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام منتقل شدند. این ۳زندانی تبعه افغانستان بوده و به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.


اعـدام آروین قهرمانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه

سحرگاه دوشنبه  ۱۴آبان‌ماه  ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه اعـدام شد. زندانی اعـدام شده آروین قهرمانی نام داشت.  آروین قهرمانی جوان یهودی است که ۲سال پیش در یک نزاع جمعی به اتهام قتل بازداشت شده است. خانواده وی تلاش‌های زیادی کرده‌اند تا از خانواده مقتول در ازای پرداخت دیه رضایت بگیرند اما با مخالفت آنها مواجه شده‌اند.

آروین قهرمانی به هنگام ارتکاب جرم ۱۸ ساله بود.

روند دادرسی و دادگاه آروین قهرمانی مبهم و غیرشفاف بود. وکیل تسخیری به دلایل نامعلوم دفاع موثری از او نکرد. از جمله تلاش آروین قهرمانی برای نجات جان مقتول در پرونده لحاظ نشده است. این در حالی بود که بنا به گفته شاهدان شروع کننده نزاع مقتول بوده است.


اعـدام ۲زندانی در زندان‌های اراک و تبریز

۱۳آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان‌های تبریز و اراک اعـدام شدند. سحرگاه پنج‌شنبه ۱۰‌آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان تبریز اعـدام شد. وی ابوالفضل شهبازی نام داشت و اهل اهر بود. او ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان اراک

سحرگاه یک شنبه ۱۳آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان اراک اعـدام شد. این زندانی اشکان عسگری نام داشت. وی ۲۹ ساله و اهل خمین بود. اشکان عسگری ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

خبر اعـدام این ۲زندانی تا کنون از رسانه‌های داخلی منتشر نشده است.

مهدی معمار، بازداشت و بلاتکلیفی بیش از ۲۰۰ روزه در زندان شیبان اهواز

افشای اسامی و مشخصات ۱۰۰ پاسدار سرکوبگر در تهران و قزوین + دانلود سند PDF


اعدام ۳زندانی در زندان‌های سپیدار اهواز و قم

یک‌شنبه ۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان‌های سپیدار اهواز و قم اعـدام شدند. سحرگاه سه‌شنبه ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان‌ قم اعـدام شدند. این زندانیان علی مصطفوی و حسین‌علی ملکی نام داشتند.‌ آنها هر دو اهل ملارد بودند که در یک پرونده مشترک به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

اعـدام یک زندانی در زندان سپیدار اهواز

سحرگاه شنبه ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سپیدار اهواز اعـدام شد. این زندانی غلام‌‌علی شاکریان نام داشت. وی یک سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

انتقال ۲زندانی به سلول انفرادی در زندان‌های ارومیه و قم

بامداد شنبه ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در زندان ارومیه،  یک زندانی به نام کاظم علیلو که پیش‌تر به اتهام قتل به اعـدام محکوم شده بود به سلول انفرادی منتقل شده است

بامداد روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه یک زندانی در زندان قم جهت اجرای حکم اعـدام به سلول انفرادی منتقل شد. این زندانی علی قلی‌بیگی نام دارد. وی به اتهام قتل به اعـدام محکوم شده بود.


اعـدام یک زندانی در زندان زاهدان

جمعه ۱۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان اعـدام شد. به گفته حال‌وش حکم اعـدام این زندانی سحرگاه پنج‌شنبه ۱۰‌ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این زندانی حسن اخلاصی نام دارد. وی ۳۵سال سن داشت و حکم وی پس از ۱۴ سال زندان اجرایی شد. حسن اخلاصی در سال ۱۳۹۰ به اتهام قتل با سلاح سرد بازداشت شد. وی متهم بود که در سال ۱۳۸۷ در سن نزدیک به ۱۸ سالگی مرتکب قتل شده است. احتمال می‌رود وی کودک مجرم بوده باشد.

حسن اخلاصی فرزند شیرمحمد، اهل و ساکن جالق در شهرستان گلشن بود.

اعـدام یک زندانی در زندان اصفهان

جمعه ۱۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان اصفهان اعـدام شد. سحرگاه پنج‌شنبه ۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳، حکم اعـدام حامد دویستی در زندان اصفهان اجرایی شد. حامد دویستی ۳۵ساله، ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

گفته می‌شود بیش از ۷۰زندانی در زندان اصفهان در آستانه اجرای حکم اعـدام هستند.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک


اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ