۱۹ فروردین, ۱۴۰۴دستهبندی اعدام
سران حکومت در سال ۱۴۰۳، دستکم ۱۱۵۵ زندانی را اعدام کردند. این آمار بالاترین میزان اعدام در یک دهه گذشته بوده است
کانون حقوق بشر ایران، سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ – یک زندانی در زندان سپیدار اهواز اعدام شد. حکم اعدام این زندانی که جمیل رشادت نام داشت بامداد شنبه ۱۶فروردینماه ۱۴۰۴، در زندان سپیدار اهواز اجرایی شد. جمیل رشادت، ۴۰ ساله و اهل اهواز بود. وی از ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
در همین روز یک زندانی دیگر هم در زندان سپیدار به نام ظهیر شمسی اعدام شده بود که خبر آن توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده بود.
اعدام ۲زندانی در زندانهای سپیدار اهواز و دزفول
دو زندانی در زندان سپیدار اهواز و دزفول اعدام شدند. بامداد شنبه ۱۶ فروردینماه ۱۴۰۴، حکم اعدام یک زندانی به نام ظهیر شمسی در زندان سپیدار اهواز اجرایی شد. وی ۳۲ساله، اهل دزفول و پدر یک دختر ۵ساله بوده است. او ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان دزفول
سحرگاه دوشنبه ۱۸ فروردینماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام حمید عبدولی در زندان دزفول اعدام شد. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود
انتقال ۱۰ زندانی به سلول انفرادی در زندان قزلحصار کرج
بنا به گزارشهای رسیده صبح دوشنبه ۱۸ فروردینماه ۱۴۰۴، ده زندانی محکوم به اعدام در زندان قزلحصار، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدهاند اتهام این زندانیان قتل یا در ارتباط با مواد مخدر بوده است.
اعـدام یک زندانی در زندان زنجانیک زندانی در زندان زنجان اعـدام شد. بامداد شنبه ۱۶ فروردینماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام حسین ملازاده در زندان زنجان اعـدام شد. این زندانی ۲۹ ساله و اهل زنجان بود. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی پیش از بازداشت، به کار مکانیکی مشغول بود.
سهزندانی در زندانهای تبریز و اصفهان اعـدام شدند. بامداد شنبه ۹ فروردینماه ۱۴۰۴ یک زندانی در زندان تبریز اعـدام شد. این زندانی محسن هدایت نام داشت. وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
به همراه این زندانی، یک زندانی دیگر به نام مرتضی سعادتپور زینی نیز اعـدام شده بود که خبر آن توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده است.
سحرگاه ۹ فروردینماه ۱۴۰۴، دو زندانی از جمله یک زن در زندان اصفهان اعـدام شدند. این زندانیان مهناز کاکایی و علی صوفیان نام داشتند.
مهناز کاکایی، ۲۴ ساله زمانی که ۱۹ سال سن داشت به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
علی صوفیان، ۴۰ ساله و اهل شیراز بود. وی از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
خبر اعـدام این زندانیان تا کنون توسط رسانههای داخلی منتشر نشده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشرمنشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر