--> محکومیت وهاب خدری پور، عضو خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات۱۴۰۱، به ۱۰ماه زندان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

محکومیت وهاب خدری پور، عضو خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات۱۴۰۱، به ۱۰ماه زندان

۱۴ فروردین, ۱۴۰۴دسته‌بندی حقوق بشر


بنا به گزارش‌های رسیده، وهاب خدری پور، صرفاً به دلیل پیگیری پرونده جان‌باختن پسرعمویش شمال خدری‌پور در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تحت فشار قرار گرفته است

کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۱۴فروردین‌ماه ۱۴۰۴ – وهاب خدری پور، از اعضای خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ ماه زندان تعزیری محکوم شد. این حکم در حالی صادر شده که وی تنها به دلیل دادخواهی پسرعمویش شمال خدری پور که از جان‌باختگان اعتراضات ۱۴۰۱ است، بازداشت شده بود.

وهاب خدری پوردر بهمن‌ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت شد. این بازداشت بدون ارائه توضیحات دقیق در مورد اتهامات انجام شد و وی برای مدتی در وضعیت بلاتکلیف قرار داشت. پس از طی دوران بازجویی در بازداشتگاه‌های امنیتی، دادگاه او را به ۱۰ ماه زندان تعزیری محکوم کرد.

منابع نزدیک به خانواده خدری پور اعلام کرده‌اند که وی صرفاً به دلیل پیگیری پرونده جان‌باختن یکی از بستگان خود در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تحت فشار قرار گرفته است. وی پسرعموی شمال خدری پور است؛ جوان معترضی که در تاریخ ۳ آذر ۱۴۰۱ در شهر مهاباد با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جان خود را از دست داد.

سرکوب خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

سران حکومت، در طول یک سال گذشته، علاوه بر سرکوب معترضان، به طور سیستماتیک خانواده‌های قربانیان اعتراضات را هدف قرار داده است. بسیاری از خانواده‌های داغدار، که تنها خواسته‌شان روشن شدن حقیقت درباره کشته‌شدن عزیزانشان بوده، با تهدید، بازداشت، و احکام سنگین مواجه شده‌اند.

دادخواهی خانواده‌های جان‌باختگان همواره با برخوردهای امنیتی مواجه بوده است. نیروهای اطلاعاتی با احضار، تهدید و در برخی موارد بازداشت، تلاش کرده‌اند تا مانع از برگزاری مراسم‌های یادبود، گفت‌وگو با رسانه‌ها و افشای اطلاعات درباره نحوه کشته‌شدن معترضان شوند.

پرونده شمال خدری پور و سرکوب خانواده دادخواهان

شمال خدری پور، که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در مهاباد به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شد، یکی از صدها معترضی بود که قربانی سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات شد. سران حکومت از همان ابتدا تلاش کردند با فشار بر خانواده او، مانع از دادخواهی آنها شوند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، خانواده خدری پور بارها از سوی نهادهای امنیتی تهدید شده‌اند که در مورد پرونده قتل فرزندشان سکوت کنند. وهاب خدری پور، به عنوان یکی از بستگان نزدیک شمال خدری پور، از جمله افرادی بود که در برابر این فشارها مقاومت کرده و به دادخواهی ادامه داده است.

افزایش فشار بر فعالان مدنی و خانواده‌های جان‌باختگان راه آزادی

در ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعددی درباره افزایش فشار بر خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ منتشر شده است. نیروهای امنیتی در بسیاری از موارد از برگزاری مراسم سالگرد قربانیان جلوگیری کرده‌، سنگ مزار آنان را تخریب کرده‌اند و اعضای خانواده‌شان را تحت بازجویی و فشار قرار داده‌اند.

بازداشت و محکومیت وهاب خدری پور نشان می‌دهد که سران حکومت، تلاش دارد هرگونه تلاش برای دادخواهی را سرکوب کند و خانواده‌های معترضان را به سکوت وادارد. با این حال، خانواده‌های دادخواه همچنان بر حق خود برای روشن‌شدن حقیقت و اجرای عدالت پافشاری می‌کنند.

نقض حقوق بشر و فشار بر بازماندگان جان‌باختگان راه آزادی

پرونده وهاب خدری پور تنها یکی از نمونه‌های سرکوب سیستماتیک دیکتاتوری حاکم، علیه خانواده‌های دادخواه است. بازداشت، شکنجه، و صدور احکام سنگین علیه خانواده‌های قربانیان، نقض آشکار حقوق بشر و حقوق اساسی شهروندان است.

بر اساس قوانین بین‌المللی، دادخواهی حق مسلم خانواده‌های قربانیان است و دولت‌ها موظف‌اند درباره کشته‌شدگان اعتراضات تحقیق کنند و عاملان را به عدالت بسپارند. اما در ایران، نه‌تنها تحقیقات مستقلی در مورد کشتار معترضان انجام نمی‌شود، بلکه خانواده‌های آنان به دلیل پیگیری حقیقت، مجازات می‌شوند.

پرونده وهاب خدری پور و صدور حکم ۱۰ ماه زندان برای او، نمونه‌ای دیگر از سیاست‌های سرکوب‌گرایانه دیکتاتوری حاکم علیه خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات است. حکومت ایران به جای پاسخ‌گویی در مورد کشتار معترضان، خانواده‌های آنان را هدف قرار داده و تلاش می‌کند صدای دادخواهی را خاموش کند. اما تجربه نشان داده که چنین اقداماتی نه‌تنها باعث سکوت دادخواهان نمی‌شود، بلکه انگیزه آنان را برای پیگیری حقیقت و اجرای عدالت افزایش می‌دهد

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,177