۲۲ فروردین, ۱۴۰۴دستهبندی حقوق بشر
عیسی نظری در تاریخ ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳ در جریان تیراندازی نیروهای پاسگاه فهره به سوی سوختبران، بازداشت شده بود
کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۲۲ فروردینماه ۱۴۰۴ – جسد متلاشیشده عیسی نظری، نوجوان ۱۵ ساله بلوچ، پس از ۲۸ روز بیخبری، روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴در منطقه مرزی «درودان» واقع در روستای فهره از توابع بخش کلهگان شهرستان گلشن (واقع در استان سیستان بلوچستان)کشف شد.
عیسی نظری در تاریخ ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳ در جریان تیراندازی نیروهای پاسگاه فهره به سوی سوختبران، بازداشت شده بود. وی به همراه چند رأس الاغ و قاطر حامل سوخت در حال عبور از منطقه مرزی بود که هدف تیراندازی قرار گرفت. در این حادثه، چهار رأس الاغ کشته شدند و عیسی زنده بازداشت شد. طبق گزارشها، وسایل شخصی وی از جمله چراغ قوه و چوبدستیاش در محل حادثه رها شده بود.خانواده عیسی نظری اعلام کردند که نیروهای پاسگاه فهره در دو روز نخست بازداشت وی را تأیید کردهاند اما پس از آن، از پاسخگویی درباره محل نگهداری او خودداری کرده و بازداشت او را انکار کردهاند.
کشف جسد با راهنمایی تلفنی یک ناشناس
جسد عیسی نظری بر اساس تماس تلفنی فردی ناشناس کشف شد؛ خانوادهاش با راهنمایی این تماس به منطقهای ممنوعه و مینگذاریشده اعزام شدند و پیکر عیسی را در حالی یافتند که به شدت تجزیه شده و از ناحیه پشت سر هدف گلوله قرار گرفته بود.
پزشکی قانونی سراوان جسد را مورد بررسی اولیه قرار داد و سپس برای ادامه روند تشخیص علت مرگ، آن را به پزشکی قانونی زاهدان منتقل کرد. براساس گزارش پزشکی، علت مرگ، شلیک گلوله از پشت سر اعلام شده است.
بستگان عیسی نظری تأکید کردهاند که او در زمان بازداشت زنده و سالم بوده و نیروهای نظامی پس از انتقال او به مکانی دورتر از محل دستگیری، وی را به قتل رساندهاند. به گفته آنان، شواهد و اظهارات شاهدان حاکی از آن است که این نوجوان، قربانی تیر خلاص نیروهای نظامی شده است.
پرونده حسین سلطانی فر، معاون دادستان شیراز زیر ذرهبین؛ دستهای آلوده به خون و رشوه
شهریار بیات، نقض حکم اعدام ؛ ارجاع پرونده به دادگاه همعرض
سوختبری اصلیترین منبع درآمد در استان سیستان و بلوچستانسـوختبری اصلیترین منبع درآمد مردم محروم استان سیستان و بلوچستان میباشد. سـوختبری در این استان مانند کولبری در کردستان تنها زائیده فقر و چپاول ثروتهای عمومی توسط سران حکومت است. فقر و محرومیت مردمی که با وجود ثروتهای فراوان در کشور آنها را مجبور به بازی با جان خود میکند. در سالهای گذشته خشکسالی و بیکاری امان از مردم این استان بریده است. آنها برای تهیه لقمه نانی اندک ناگزیر، به تجارت مرگ روی آوردهاند.
سران حکومت برای پوشاندن فقر مردم ادعا میکنند، سـوختبری درآمد بالایی دارد. اما واقعیت تلخی چیز دیگری است. مردم و حتی جوانان تحصیلکرده این استان هیچ منبع درآمد دیگری ندارند و تنها انتخاب آنها سـوختبری است. درآمد آنها پس از انجام هر سرویس تنها چند صدهزار تومان است. این درحالی است که بیشترین سود متعلق به قاچاقچیان اصلی است که همگی از ایادی و مزدوران سپاه پاسداران میباشند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر