--> اعدام ۴زندانی در زندان‌های اراک، گنبدکاووس، شیراز و برازجان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۴زندانی در زندان‌های اراک، گنبدکاووس، شیراز و برازجان

۲۲ فروردین, ۱۴۰۴دسته‌بندی اعدام


سران حکومت از ابتدای سال جاری تا کنون دستکم ۴۶ زندانی را اعدام کرده‌اند. به این ترتیب روزانه بیش از ۲ نفر و هر ۱۲ ساعت یک زندانی اعدام شده است

کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ – چهار زندانی در زندان‌های گنبدکاووس، شیراز، اراک و برازجان اعدام شدند.

اعدام یک زندانی در زندان اراک

سحرگاه یک‌شنبه ۱۷فروردین‌ماه۱۴۰۴، یک زندانی به نام سجاد فراهانی در زندان اراک اعدام شد. این زندانی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان گنبد‌کاووس

بامداد چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام بهروز شیرمحمدلی(پری‌پور) در زندان گنبدکاووس اعدام شد. وی ۲۷ ساله، ترکمن و ساکن گنبدکاووس بود. او در سال ۱۴۰۰ به اتهام قتل در یک نزاع خیابانی بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان برازجان

سحرگاه چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ – یک زندانی به نام ایمان سلیمی در زندان برازجان اعـدام شد. وی ۲۸ ساله، اهل برازجان بود. او پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

بامداد چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام علیرضا سیفی در زندان عادل‌آباد شیراز اعـدام شد. او ۲۸ ساله و اهل کازرون بود. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

در همین روز ۲زندانی دیگر به نام‌های وحید آشوری و سعود میرازیی در زندان عادل‌آباد اعـدام شدند که خبر آن توسط کانون حقوق بشر ایران اعلام شده بود.

کشف پیکر نوجوان سوخت‌بر بلوچ عیسی نظری، پس از ۲۸ روز بی‌خبری

پرونده حسین سلطانی فر، معاون دادستان شیراز زیر ذره‌بین؛ دست‌های آلوده به خون و رشوه

اعدام ۱۱ زندانی در زندان‌های ایرانشهر،گناباد، قم، قزلحصار، اهواز، شیراز، مشهد و الیگودرز

یازده زندانی در زندان‌های مشهد، شیراز، الیگودرز، قزلحصار، گناباد، ایرانشهر، شاهرود و اهواز اعدام شدند.

اعدام یک زندانی در زندان الیگودرز

بامداد دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام طاهرشعبانی در زندان الیگودرز اعدام شد. این زندانی ۳۵ساله و اهل بروجرد بود. وی ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

در این روز یک زندانی دیگر به نام شهرام گودرزی در زندان الیگودرز اعدام شده که پیش‌تر خبر آن توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده است.

احراز هویت ۲زندانی اعدام شده در زندان قزلحصار

هویت ۲زندانی اعدام شده در زندان قزلحصار که روز چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، اعدام شده‌‌اند عبارتند از مهدی سالان و سجاد اکبری. مهدی سالان، اهل محله یاخچی‌آباد تهران بود. اتهام هر ۲زندانی قتل عنوان شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان سپیدار اهواز

بامداد چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام سامان رشیدی در زندان سیپدار اهواز اعدام شد. این زندانی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. سامان رشیدی، فرزند علی‌جون و اهل ایذه بود.

اعدام ۲زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

سحرگاه چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، دو زندانی از جمله یک تبعه افغانستان در زندان عادل‌آباد شیراز اعـدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از وحید آشوری و سعود میرزایی.

وحید آشوری اهل یزد از ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

سعود میرزایی، تبعه افغانستان بود که از ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان وکیل‌آباد مشهد

بامداد چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی بلوچ به نام سجاد براهویی در زندان وکیل‌آباد مشهد اعـدام شد. وی ۲۲ ساله، فرزند محمداکرم واهل روستایی از توابع سرخس بود. وی در بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در یک نزاع جمعی به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان قم

سحرگاه یک‌شنبه ۱۷فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام  حبیب آقایی در زندان قم اعـدام شد. این زندانی ۳۲ساله و اهل کرج بود. وی ۲سال قبل به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان گناباد

سحرگاه چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام یونس کرد(عبدالله نارویی) درزندان گناباد اعـدام شد. وی ۴۸ ساله، اهل زاهدان، متاهل و دارای ۱۰ فرزند بود. وی سال ۱۳۹۸ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

در همین روز یک زندانی دیگر به نام اسماعیل دهمرده، ۶۲ ساله، متاهل، اهل و ساکن زاهدان نیز در زندان گناباد اعـدام شده بود که خبر اعـدام وی توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان ایرانشهر

بامداد پنج‌شنبه ۲۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، دو زندانی به نام‌های احسان بامری و یاسین بامری در زندان ایرانشهر اعـدام شدند.

احسان بامری، فرزند جان‌محمد، اهل و ساکن روستای حیمد‌آباد در شهرستان دلگان بود که ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

یاسین بامری، فرزند غمشاد، ۲۸ساله و اهل روستای نوک‌آباد شهرستان ایرانشهر بود. وی در سال ۱۳۹۵ به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان شاهرود

سحرگاه پنج‌شنبه ۲۱فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام معین اشرفی در زندان شاهرود اعـدام شده بود. معین اشرفی، فرزند ۳۲ ساله، اهل روستای قلعه آقا عبدالله بسطام بود. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام مخفیانه ۳زندانی در زندان شاهرود در سال ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان شاهرود به صورت مخفیانه اعـدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از: علی آهنی، علی اشرفی و علی اصغر اسکندری

علی آهنی به اتهام درگیری به تحمل ۶ماه زندان محکوم شده بود که در زندان به دلیل توهین به خامنه‌ای و قاضی دادگاه به اتهام محاربه در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در زندان شاهرود اعـدام شد.

علی اشرفی به اتهام قتل در اسفند‌ماه ۱۴۰۳ در زندان شاهرود اعـدام شد.

علی اصغر اسکندری نیز به اتهام قتل در یک درگیری طایفه‌ای به اعـدام محکوم شده بود که حکم وی درآبان ۱۴۰۳، به مرحله اجرا درآمد.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,200