--> اعدام ۱۶ زندانی در زندان‌های قزلحصار، بوکان، شاهرود، گنبدکاووس، قم،الیگودرز، کرمانشاه، گناباد و مشهد ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۱۶ زندانی در زندان‌های قزلحصار، بوکان، شاهرود، گنبدکاووس، قم،الیگودرز، کرمانشاه، گناباد و مشهد

۲۰ فروردین, ۱۴۰۴دسته‌بندی اعدام


سران حکومت از ابتدای فروردین‌ماه تا کنون دستکم ۳۲ زندانی را اعدام کرده‌اند. این اعدام‌ها در جهت سرکوب و مقهور کردن جامعه و جلوگیری از اعتراضات گسترده می‌باشد

کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه۱۴۰۴ – دستکم ۱۶ زندانی در زندان‌های قزلحصار، بوکان، شاهرود، گنبدکاووس، قم، الیگودرز، کرمانشاه، گناباد و مشهد اعدام شدند.





اعدام یک زندانی در زندان بوکان

بامداد دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام سید طه حسنی در زندان بوکان اعدام شد. وی ۲۳ ساله و اهل بوکان بود. او ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان شاهرود

سحرگاه چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام غلامرضا پرداخته در زندان شاهرود اعدام شد. این زندانی اهل آزاد‌شهر و پدر ۴ فرزند بود. وی ۷سال پیش به اتهام مرتبط با موادمخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندان در زندان گنبدکاووس

بامداد چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام بهزاد(نام خانوادگی نامشخص) در زندان گنبدکاووس اعدام شد. وی ۲۰ساله و اهل مراوه‌تپه بود. او ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال سن داشت و کودک مجرم محسوب می‌شد.

اعـدام یک زندانی در زندان قم

سحرگاه یک‌شنبه ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام سمیر قاسمی در زندان قم اعـدام شد. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

افزایش آمار زندانیان اعـدام شده در مشهد به ۱۰ نفر

همزمان با اجرای حکم اعـدام ۵زندانی سیاسی اهل سنت در زندان وکیل‌آباد مشهد، ۵زندانی دیگر هم در این زندانی اعـدام شدند. بامداد سه‌شنبه ۱۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، پنج زندانی سیاسی به نام‌های فرهاد شاکری، تاج‌محمد خرمالی، مالک فدایی نسب، عبدالحکیک عظیم گرگیج و عبدالرحمن گرگیج پس از بیش از ۱۰ سال بازداشت و شکنجه اعـدام شدند.

در این روز همچنین دستکم ۵زندانی دیگر هم اعـدام شده‌اند که هویت ۲تن از‌ آنها عبارت است از:

ـ امیر احمد ثنایی(مزارزهی)، متاهل و دارای ۲فرزند، اهل هیرمند و ساکن مشهد. وی از سال ۱۴۰۱ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

ـ محمدرضا دامیده، ۳۲ساله فرزند حسن، متاهل و پدر ۳فرزند، اهل و ساکن نیشابور. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

هویت ۳زندانی دیگر در دست بررسی است.

اعـدام دستکم ۴زندانی در زندان قزلحصار

سحرگاه چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، دستکم ۴زندانی در زندان قزلحصار کرج اعـدام شدند. اسامی ۳تن از زندانیان اعـدام شده عبارتند از:

بهرام هداوندخانی اهل لرستان و ساکن ورامین. وی ۱۶ سال زیر حکم اعـدام به اتهام قتل قرار داشت.

سالار امیرجلالی، اهل آذربایجان و ساکن تهران و ابوالفضل کریمی ساکن کرج

از هویت زندانی چهارم اطلاعی در دست نیست.

این زندانیان در پرونده‌های جداگانه به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. روز‌های گذشته خبر از انتقال دستکم ۱۰ زندانی جهت اجرای حکم اعـدام به سلول‌های انفرادی در زندان قزلحصار منتشر شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان گناباد

بامداد چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی سالخورده به نام اسماعیل دهمرده در زندان گناباد اعـدام شد. وی پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی در دادگاه قویا ارتباط با اتهام مواد مخدر را رد نمود اما قاضی به اظهارات وی توجهی نکرده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان کرمانشاه

سحرگاه چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی در زندان کرمانشاه اعـدام شد. این زندانی کامبیز فتحی نام داشت. وی ۲۸ ساله و اهل کرمانشاه بود. او ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان الیگودرز

بامداد دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام شهرام گودرزی در زندان الیگودرز اعـدام شد. این زندانی ۳۶ ساله بود و از ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

ادامه بلاتکلیفی ۲۰۰ روزه حجت آل‌محمدی و محمد طهماسبی در زندان شیبان اهواز

وخامت حال کامران رضایی فر؛ ابتلا به آمبولی ریه پس از سرطان معده

اعدام یک زندانی در زندان سپیدار اهواز

یک زندانی در زندان سپیدار اهواز اعدام شد. حکم اعدام این زندانی که جمیل رشادت نام داشت بامداد شنبه ۱۶فروردین‌ماه ۱۴۰۴، در زندان سپیدار اهواز اجرایی شد. جمیل رشادت، ۴۰ ساله و اهل اهواز بود. وی از ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.


در همین روز یک زندانی دیگر هم در زندان سپیدار به نام ظهیر شمسی اعدام شده بود که خبر آن توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده بود.

اعدام ۲زندانی در زندان‌های سپیدار اهواز و دزفول

اعدام ۲زندانی در زندان‌های سپیدار اهواز و دزفول، انتقال ۱۰ زندانی به سلول انفرادی در قزلحصار
ظهیر شمسی

دو زندانی در زندان سپیدار اهواز و دزفول اعدام شدند. بامداد شنبه ۱۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، حکم اعدام یک زندانی به نام ظهیر شمسی در زندان سپیدار اهواز اجرایی شد. وی ۳۲ساله، اهل دزفول و پدر یک دختر ۵ساله بوده است. او ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.


اعدام یک زندانی در زندان دزفول

سحرگاه دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، یک زندانی به نام حمید

 عبدولی در زندان دزفول اعدام شد. وی پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود

انتقال ۱۰ زندانی به سلول انفرادی در زندان قزلحصار کرج

بنا به گزارش‌های رسیده صبح دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، ده زندانی محکوم به اعدام در زندان قزلحصار، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده‌اند اتهام این زندانیان قتل یا در ارتباط با مواد مخدر بوده است.


مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,087