۱۱ آبان, ۱۴۰۳دستهبندی بانک زندان
در زندان لاکان رشت تی شرتهای «نه به اعدام» که زندانیان با ابتدایی ترین امکانات درست کرده بودند، توسط ماموران زندان ضبط شد و مأمورین زندان اقدام به سختگیریهای زیادی به زندانیان سیاسی کردند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۱۱آبانماه ۱۴۰۳، زندانیان سیاسی در زندان لاکان رشت با مشکلات زیادی از جمله نبود آب گرم و آبگرمکن، کوچک بودن هواخوری و عدم دسترسی به کتاب روبرو هستند.
بر اساس گزارشات رسیده از زندان لاکان رشت که توسط زندانیان سیاسی ارسال شده است، زندانیان در شرایط جوی و هوای سرد این منطقه، برای استحمام با مشکلات جدی روبرو هستند چرا که مدت دسترسی به آب گرم برای آنان بسیار محدود است.
بر اساس همین گزارش، تی شرتهای «نه به اعدام» که زندانیان با ابتدایی ترین امکانات درست کرده بودند، توسط ماموران زندان ضبط شد و مأمورین زندان اقدام به سخت گیریهای زیادی به زندانیان سیاسی کردند.
یک زندانی سیاسی از زندان لاکان رشت در خصوص شرایط زندان میگوید:
«آب گرم در زندان محدود است و آبگرمکن نداریم. تنها ساعاتی از روز بین ساعت ۱۰ و نیم شب تا ۱۱ شب آبگرم وجود دارد.
از سوی دیگر هواخوری بسیار کوچک است و بیشتر برای تهویه هوا از آن استفاده میشود.»
وی اضافه میکند: «ما نسبت به لوازم بهداشتی و غذایی شکایتی نداریم اما نسبت به ممانعت از ورود کتاب به زندان، اعتراض داریم».
این زندانی که نخواست نامش فاش شود، به کانون حقوق بشر ایران گفت: «در خصوص تیشرتهای «نه به اعدام» سختگیری زیادی کردند و چند تیشرت را ضبط کرده و با خود بردند ولی بچهها مقاومت کردند».
اعدام یک زندانی در زندان اصفهان
آزاد عباسی، بازداشت و انتقال به زندان سنندج جهت تحمل محکومیت
این زندان دارای ۱۱سالن بوده و زندانیان سیاسی به همراه زندانیانی با اتهام جرائم مواد مخدر، سرقت مسلحانه، آدم ربایی و جرائم مالی در آنجا زندانی هستند. در زندان لاکان رشت نزدیک به ۲۵۰ زندانی در انتظار اجرای حکم اعدام میباشند.
سالن ۱ زندان لاکان رشت، سالن پذیرش یا قرنطینه میباشد که زندانیان تازه وارد به مدت ۳ تا ۱۵روز در قرنطینه و در شرایط نامناسبی نگهداری میشوند.
سالن ۲ و سالن ۱۰ زندان لاکان، محل نگهداری زندانیان با جرائم مالی و اقتصادی است.
سالن ۳ زندان لاکان، مشهور به سالن امنیت یا همان انفرادی میباشد که دارای ۷ اتاق بوده که ۶ اتاق آن دارای دوربین مدار بسته میباشد و اتاق اول آن مکانی تنگ و تاریک میباشد که به سگدانی مشهور است و از آنجا که مجهز به دوربین نمیباشد زندانیان را در بدو ورود به امنیت، با دستبد و پابند به اتاق یک برده و مورد ضرب و شتم قرار میدهند.
سالن ۳ زندان لاکان رشت، محل نگهداری بازداشتشدگان موقت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه است که بازجویی آنها به اتمام نرسیده باشد. همچنین زندانیان، زندان لاکان را بعد از درگیری فیزیکی با یکدیگر به صورت تنبیهی به مدت ۳، ۶، ۱۲ و یا۲۰روز به آنجا انتقال میدهند. مقامات زندان زندانیان اعدامی را یک هفته قبل از اعدام به سالن ۳ زندان لاکان منتقل میکنند.
سالنهای ۴، ۶، ۷، ۹و ۱۱ زندان لاکان، محل نگهداری زندانیان در ارتباط با مواد مخدر است.
سالن ۵ زندان لاکان، محل نگهداری افرادی است که به صورت موقت بازداشت شده یا کسانی که حکم قطعی نگرفتهاند.
سالن ۸ زندان لاکان رشت، محل نگهداری زندانیان سیاسی میباشد.
سالنهای زندان لاکان داری ۲۳اتاق میباشد که ۸اتاق آن بزرگ بوده و ۱۵اتاق کوچک دارد اتاق بزرگ ۶تخت ۳نفره دارد و حدود ۳ تا ۸ نفر هم در اتاق کف خواب هستند و اتاق کوچک هم ۲ تا ۳تخت ۳نفره دارد که حدود ۱ تا ۵نفر در هر اتاق کف خواب میباشند.
نکته مهم دیگر این است که ظرفیت هر یک از این سالنها حدودا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰نفر میباشد اما متاسفانه مسئولین زندان این موضوع را نادیده گرفته و بیش از ۲۰۰ تا ۴۰۰نفر زندانی را در سالنها نگهداری میکنند.
سالن ۷ و ۹ زندان لاکان رشت، به صورت سولهای ساخته شده که از استحکام کافی برخودار نیست.هنگام بارندگی و به خصوص بارش برفهای سنگین زندانیان این دو سالن را در بین سالنهای دیگر تقسیم میکنند.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر