--> زندانی سیاسی حافظ فروحی کیست؟ ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زندانی سیاسی حافظ فروحی کیست؟

۲۰ فروردین, ۱۴۰۴دسته‌بندی بانک زندانیان


وضعیت پرونده حافظ فروحی همچنان مبهم، غیرشفاف و همراه با بی‌عدالتی باقی مانده است؛ روندی فرساینده که بازتابی از فشارهای روانی و نقض مستمر حقوق اولیه زندانیان سیاسی است

نام و نام خانوادگی : حافظ فروحی

تاریخ تولد: ۱۳۷۴

محل تولد: رشت

ساکن: رشت

تحصیلات: لیسانس

شغل:

تاریخ آخرین بازداشت : ۲۸ دی ۱۴۰۱

اتهامات: تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور

زندان: لاکان رشت

محکومیت: ۲ سال و ۳ ماه

تاریخ آخرین به روزرسانی: فروردین ۱۴۰۴

زندانی سیاسی حافظ فروحی کیست؟

حافظ فروحی، زندانی سیاسی از استان گیلان، در تاریخ ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او پس از گذراندن ۲۳ روز بازداشت در سلول های انفرادی و پایان مرحله بازجویی، به زندان لاکان رشت منتقل گردید. در طول دوران بازداشت، با وجود وعده‌های مکرر آزادی به قید وثیقه، این وعده‌ها هیچ‌گاه عملی نشد و بیشتر به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار روانی علیه او مورد استفاده بازجویان قرار گرفت.

حافظ فروحی، در اعتراض به شرایط بازداشت، فشارهای روحی و بلاتکلیفی حقوقی، دست به اعتصاب غذای ۱۷ روزه زد تا اینکه سرانجام دادگاه وی در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ در شعبه یک کیفری رشت توسط قاضی محمدی زاده برگزار شد.

پرونده قضایی او با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت کشور» به‌طور غیرشفاف و ناعادلانه به دو بخش تقسیم و به دو مرجع مختلف، یعنی دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری یک رشت، ارجاع داده شد. در نهایت، این دادگاه‌ها وی را به تحمل دو سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم کردند. اما ابلاغ رسمی حکم با تأخیر شش‌ماهه همراه بود که موجب افزایش سردرگمی و فشار روانی مضاعف این زندانی جوان شد. حکم وی چندی بعد در دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا مورد تایید قرار گرفت.

روند اجرای حکم نیز با مشکلاتی همراه بود؛ حافظ فروحی با اتهامات ناعادلانه، تقسیم پرونده به دو بخش و ارسال آن به دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری، و عدم ابلاغ قطعی حکم پس از ماه‌ها مواجه شده است.

ارجاع احکام به هیئت‌های جداگانه و بی‌پاسخ‌ماندن شعب قضایی، موجب شده بود حافظ فروحی از حق قانونی خود برای پیگیری وضعیت قضایی محروم بماند.

در حالی که مدت محکومیت قانونی وی در تاریخ ۲۸ دی ۱۴۰۳ به پایان رسید، اما همچنان با بهانه‌های مختلف از آزادی‌ او ممانعت بعمل آمد. در اعتراض به این رفتار، او دست به اعتصاب غذای خشک زد که پس از شش روز و با وعده آزادی، اعتصاب خود را شکست.

وضعیت پرونده حافظ فروحی همچنان مبهم، غیرشفاف و همراه با بی‌عدالتی باقی مانده است؛ روندی فرساینده که بازتابی از فشارهای روانی و نقض مستمر حقوق اولیه زندانیان سیاسی در ایران است.

از جمله اینکه پرونده او به دو شعبه اجرای احکام ارسال شده و یکی از این شعبات از پذیرش آن امتناع می‌کند، در حالی که شعبه دیگر می‌گوید زمانی برای تجمیع پرونده‌ها ندارد. به گفته حافظ، این روند ناعادلانه و فشارهای روانی همچنان ادامه دارد.

دوستان و نزدیکان حافظ فروحی از او به عنوان فردی یاد می‌کنند که همواره دلسوز، مهربان و خوش‌قلب بوده است. او به کمک به دیگران، حتی در شرایط سخت زندان، معروف است و با روحیه‌ای قوی به حمایت از هم‌بندی‌های خود پرداخته است. حافظ به اعتقاد دوستانش، فردی متعهد به اصول اخلاقی و انسانی است که همیشه تلاش کرده تا صدای بی‌صدایان باشد.

ربودن پریسا درویش در مشهد؛ تداوم پدیده ناپدیدسازی قهری توسط ماموران امنیتی

اعدام یک زندانی در زندان سپیدار اهواز

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,121