--> پخشان عزیزی، رد دومین درخواست اعاده دادرسی توسط دیوان عالی ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

پخشان عزیزی، رد دومین درخواست اعاده دادرسی توسط دیوان عالی

۱۷ فروردین, ۱۴۰۴دسته‌بندی حقوق بشر



زندانی سیاسی پخشان عزیزی، هنگام دستگیری ماه‌ها، تحت شکنجه و فشارهای مقامات امنیتی قرار داشت تا مجبور به اعترافات اجباری شود

کانون حقوق بشر ایران، یک‌شنبه ۱۷فروردین‌ماه ۱۴۰۴ – در پی اعلام وکلای پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، دیوان عالی کشور برای دومین بار درخواست اعاده دادرسی او را رد کرده است. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که به گفته وکیل مدافع او، دیوان حتی زحمت بررسی پرونده محاکماتی را به خود نداده است.

مازیار طاطایی، وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «شعبه رسیدگی‌کننده دیوان عالی کشور، دومین درخواست اعاده دادرسی وکلای پخشان عزیزی را بدون مطالبه‌ی پرونده محاکماتی، رد کرده و دفاعیات وکلای او را بلادلیل اعلام کرده است. این اقدام نشانه‌ای از فقدان شفافیت و رویه‌ عادلانه در روند دادرسی در قوه قضاییه می‌باشد.»

طاطایی در ادامه توضیح داده که استدلال دیوان عالی کشور در رد درخواست اعاده دادرسی، بدون بررسی مستندات و محتوای پرونده صورت گرفته و همین موضوع، مشروعیت روند را به چالش می‌کشد.

رد درخواست اعاده دادرسی توسط دیوان عالی

پخشان عزیزی، فعال حقوق زنان و از اهالی مهاباد، در مرداد ۱۴۰۳ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام «بغی» به اعدام و چهار سال زندان محکوم شد.

پیش‌تر، امیر رئیسیان، دیگر وکیل پخشان عزیزی، در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ به رسانه‌ها اعلام کرده بود که اولین درخواست اعاده دادرسی این موکل توسط شعبه نهم دیوان عالی کشور رد شده و در آن زمان هشدار داده بود که «رد اعاده دادرسی به معنای این است که هر لحظه خطر اجرای حکم وجود دارد.»

حالا با رد شدن دومین تقاضای اعاده دادرسی، نگرانی‌ها نسبت به احتمال اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام پخشان عزیزی افزایش یافته است. این در حالی است که فعالان حقوق بشر و نهادهای بین‌المللی بارها درباره ابهامات پرونده او و روند دادرسی ناعادلانه هشدار داده‌اند.

بررسی نشدن پرونده در دیوان عالی

بر اساس اطلاعات منتشرشده، دیوان عالی کشور حتی پرونده اصلی را برای بررسی دریافت نکرده و صرفاً بر مبنای استدلال شکلی و بدون بررسی محتوا، اقدام به رد درخواست کرده است. این رویکرد، به عقیده کارشناسان حقوقی، نقض آشکار اصول دادرسی منصفانه و مصادیق اولیه‌ رسیدگی قضایی است.

با وجود تلاش وکلای پخشان عزیزی برای پیگیری حقوق قانونی وی، قوه قضاییه تاکنون هیچ نشانه‌ای از انعطاف یا بازنگری در پرونده نشان نداده است. خانواده او و نهادهای مدافع حقوق بشر در داخل و خارج کشور بارها خواستار توقف فوری حکم اعدام و رسیدگی مجدد و علنی به پرونده او شده‌اند.

در شرایطی که دستگاه قضایی حاضر به حتی دریافت و بررسی پرونده هم نشده، این خطر به‌طور جدی وجود دارد که حکم اعدام پخشان عزیزی در دستور کار قرار گیرد.

ابراهیم غلامزاده، بسیجی و کارمند دون پایه دادگستری تا رانت‌خواری و فساد گسترده

اسامی و مشخصات زنان زندانی سیاسی در زندان اوین – به روز شده در فروردین ۱۴۰۴

درباره زندانی سیاسی پخشان عزیزی 

زندانی سیاسی پخشان عزیزی در ۱۳مرداد ۱۴۰۲، در شهرک خرازی تهران، بازداشت و در بازداشتگاه اطلاعات این شهر تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت. وی سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین و پس از آن به بند زنان این زندان منتقل شد.

زندانی سیاسی پخشان عزیزی، تحت شکنجه و فشارهای مقامات امنیتی قرار داشت تا مجبور به اعترافات اجباری شود. وی در زمستان ۱۴۰۲، توسط شبعه ۵ بازپرسی دادسرای امنیت اوین به «بغی از طریق عضویت در گروه‌های مخالف» نظام متهم شده است.

همچنین دو جلسه دادگاه این زندانی سیاسی در روزهای ۸ و ۲۷ خرداد ۱۴۰۳، به اتهام «بغی» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شده است.

زندانی سیـاسی پخشان عزیزی، اهل مهاباد و فارغ‌التحصیل مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی است. وی اولین بار در آبان ۱۳۸۸ در یک گردهمایی اعتراضی دانشجویان علیه اعدام‌های سیـاسی در کردستان بازداشت شد. پخشان عزیزی در ۲۸اسفند ۱۳۸۸، با قید وثیقه سنگین ۱۰۰میلیون تومانی‌آزاد شده بود. این زندانی سیاسی آخرین بار در ۱۳مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» بازداشت شد.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,054