--> اعدام ۳زندانی در زندان‌ لاکان رشت ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۳زندانی در زندان‌ لاکان رشت

۲۷ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای آذرماه تا کنون دست‌کم ۱۲۳ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۴ زندانی اعـدام شده‌اند

کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۲۷آذرماه ۱۴۰۳ – سه زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شدند. ۲تن از زندانیان اعدام شده در شهریور ماه به صورت  مخفیانه اعدام شده بودند. بامداد شنبه ۲۴آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شد. این زندانی محتبی جمشیدیان نام داشت. این زندانی که اهل خمین بود پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

افشای اعدام ۲زندانی در شهریور ماه ۱۴۰۳

بامداد ۲۱شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شده بودند. این زندانیان، موسی بخشی، ۳۳ساله، اهل اسدآباد همدان و فرزاد رشیدی، ۳۷ساله، اهل کرمانشاه بودند. این ۲زندانی در پرونده‌های جداگانه در ارتباط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

اعدام ۲زندانی در زندان‌های میاندوآب و سمنان

دو زندانی در زندان‌های میاندوآب و سمنان اعدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۲۶آذرماه ۱۴۰۳،‌ یک زندانی به نام بهزاد سیدی در زندان میاندوآب اعدام شد. این زندانی اهل بوکان بود و پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.


اعـدام یک زندانی در زندان سمنان

سحرگاه یک‌شنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سمنان اعـدام شد. این زندانی هادی ملاکاظمی نام داشت. وی ۴۲ساله بود و از ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۳زندانی در زندان‌های تبریز و نهاوند

سه زندانی در زندان‌های تبریز و نهاوند اعـدام شدند. بامداد یک‌شنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی تبریز اعـدام شدند. هویت این ۲زندانی قربان راضی، ۲۹ساله، اهل تبریز و محمد کسرائی، ۳۸ساله و اهل اهر می‌باشد. این دو زندانی در پرونده‌های جداگانه به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.


اعـدام یک زندانی در زندان نهاوند

سحرگاه یک‌شنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان نهاوند اعـدام شد. این زندانی علی‌مراد دهقانی نام داشت.  اتهام این زندانی قتل عنوان شده است.

اعـدام ۴زندانی در زندان‌های اردکان یزد، گرگان و نیشابور

چهار زندانی در زندان‌های اردکان یزد، گرگان و نیشابور اعـدام شدند. درتاریخ ۸آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان اردکان یزد اعـدام شدند. این دو زندانی محمدعلی درکه، فرزند علی، ۵۴ساله ساکن کرمانشاه و سیاوش یاری، فرزند زرعلی، ۶۷سال، ساکن کرمانشاه بودند. این ۲زندانی در شهریور ماه ۱۴۰۰ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شدند.

اعـدام یک زندانی در زندان نیشابور

بامداد پنج‌شنبه ۲۲آذرماه ۱۴۰۳ یک زندانی در زندان نیشابور اعـدام شد. این زندانی شاهرخ فهیمی نام داشت. وی ۲۳ساله بود و از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی پیش از دستگیری مغازه دار بود.

اعـدام یک زندانی در زندان گرگان

سحرگاه یک‌شنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان گرگان اعـدام شد. این زندانی حمزه میرزا پور نام داشت. وی ۳۷ساله بود و پیش از دستگیری مغازه شیشه‌بری داشت. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام شده بود.

زینب حاج هاشمی در زندان اصفهان به اتهام انتشار یک کلیپ ورزشی

زندانی سیاسی سالار صدیقی همدانی، فشار و پرونده‌سازی جدید در زندان نقده

اعـدام یک زندانی در زندان اراک

سحرگاه شنبه ۲۴آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی اراک اعـدام شد. این زندانی حسین کولیوند نام داشت. وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.


احراز هویت یک زندانی اعـدام شده در زندان مرکزی یزد

هویت زندانی کرد که یک‌شنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳،  در زندان مرکزی یزد اعـدام شد، مشخص شد.  وی صلاح رحیمی، فرزند امین، اهل روستای ملکشان از توابع سنندج بود. وی پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر



منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ