--> احسان خدایاری، یک سال حبس، بلاتکلیفی در پرونده دوم ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

احسان خدایاری، یک سال حبس، بلاتکلیفی در پرونده دوم

۷ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


احسان خدایاری در جریان بازداشت، ابتدا به مدت ۲ماه در بازداشتگاه زندان شماره دو رشت تحت بازجویی قرار داشت و اواخر آذرماه ۱۴۰۳، به زندان لاکان منتقل شد

کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ – زندانی سیاسی احسان خدایاری، که در حال گذراندن محکومیت یک‌ ساله خود است در رابطه با پرونده دوم در حالت بلاتکلیف است. وی در حال حاضر در زندان لاکان رشت دوران محکومیت یکساله خود را می‌گذراند اما در خصوص پرونده دوم بلاتکلیف است.

احسان خدایاری، زندانی سیاسی ۱۹ ساله، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در رشت، هم‌اکنون در زندان لاکان این شهر به سر می‌برد.

وی در جریان بازداشت، ابتدا به مدت ۲ماه در بازداشتگاه زندان شماره دو رشت تحت بازجویی قرار داشت و اواخر آذرماه ۱۴۰۳، به زندان لاکان منتقل شد.

پرونده قضایی احسان خدایاری به ۲بخش مجزا تقسیم شده است. در بخش نخست این پرونده، دادگاه انقلاب رشت وی را به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس محکوم کرده است. اما بخش دوم پرونده همچنان در دادگاه کیفری رشت در حال بررسی است و وضعیت نهایی آن هنوز مشخص نیست.

این وضعیت، آینده قضایی آقای  احسان خدایاری را در ابهام قرار داده و نگرانی‌هایی درباره شرایط وی در زندان لاکان ایجاد کرده است.

اعدام ۶زندانی در زندان‌های خرم‌آباد، جیرفت، بیرجند و عادل آباد شیراز

زندان شیبان اهواز، نقض حقوق اولیه زندانیان، محرومیت ازآسایش و رسیدگی درمانی


نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن احسان خدایاری

بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن احسان خدایاری ، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که به‌طور مستقیم با اصول و تعهدات بین‌المللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت می‌شود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و به‌طور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده 9 و 14 «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، به‌روشنی تصریح شده است.

ماده ۹ این میثاق، به‌طور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام می‌دارد که هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام می‌کند که هر فرد بازداشت‌شده باید به‌سرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، به‌طور مستقیم ماده 9 را نقض می‌کند.

ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بی‌طرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض می‌کند، بلکه باعث رنج و بی‌عدالتی برای فرد بازداشت‌شده می‌شود.

در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشت‌شده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و به‌موقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، به‌ویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشه‌دار کردن حاکمیت قانون است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ