۳۰ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای آذرماه تا کنون دستکم ۱۳۵ زندانی اعدام شدهاند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۴ زندانی اعـدام شدهاند
کانون حقوق بشر ایران، ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ – یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شد. بامداد روز شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام جبرائیل ناصری اعدام شد. این زندانی ۳۰ساله، پدر یک فرزند و اهل مشهد بود. وی نزدیک به ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۳زندانی در زندانهای مهاباد و همدان
سه زندانی در زندانهای مهاباد و همدان اعدام شدند. بامداد چهارشنبه ۲۸آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی مهاباد اعدام شدند. این دو زندانی رحیم برین و جمال نبوره نام داشتند. هر دو زندانی اهل مهاباد بودند. رحیم برین ۱۹ سال پیش به اتهام قتل یک مامور حکومتی بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. جمال نبوره هم به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام یک زندانی در زندان همدان
سحرگاه چهارشنبه ۲۸آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان همدان اعدام شد. این زندانی محمد شمس نام داشت. وی ۳۶ساله و اهل اسدآباد همدان بود. او پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۷زندانی در زندانهای قزلحصار و رودبار
هفت زندانی در زندانهای قزلحصار و رودبار اعدام شدند. بامداد چهارشنبه ۲۸آذرماه ۱۴۰۳، پنج زندانی در زندان قزلحصار اعدام شدند. این زندانیان عبارتند از: حسن علی یوسفی، مجید جمشیدی، سهراب احمدیپور و عبدلباری بکوهی(تبعه افغانستان) که به اتهام مرتبط با مواد مخدر و فرزاد نوروزی نیز به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.
در همین روز یک زندانی دیگر به نام راستگویی کندلج نیز به اتهام افساد فی الارض اعدام شده بود که خبر آن را پیشتر توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده بود.
اعدام ۲زندانی در زندان رودبار
بامداد دوشنبه ۱۹آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان رودبار اعدام شدند. این زندانی حامد بصیرت نام داشت و اهل رودبار بود. همچنین سحرگاه شنبه ۲۴آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی دیگر در زندان رودبار اعدام شد. این زندانی علی اکبر قریبساردوی نام داشت وی نیز اهل رودبار بود. این ۲زندانی در ۲پرونده جداگانه به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
اعـدام یک زندانی در زندان قزلحصاریک زندانی در تهران اعـدام شد. به گزارش سایت عصر ایران سحرگاه چهارشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی اعـدام شد. نام این زندانی راستگویی کندلج بود که در سال ۱۳۹۷ به اتهام حمله با درفش کفاشی به دهها زن بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
این سایت به زندان محل اعـدام زندانی اشارهای نکرده است.
اعـدام ۳زندانی در زندان لاکان رشت
سه زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شدند. ۲تن از زندانیان اعـدام شده در شهریور ماه به صورت مخفیانه اعـدام شده بودند. بامداد شنبه ۲۴آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شد. این زندانی محتبی جمشیدیان نام داشت. این زندانی که اهل خمین بود پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
افشای اعـدام ۲زندانی در شهریور ماه ۱۴۰۳
بامداد ۲۱شهریورماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شده بودند. این زندانیان، موسی بخشی، ۳۳ساله، اهل اسدآباد همدان و فرزاد رشیدی، ۳۷ساله، اهل کرمانشاه بودند. این ۲زندانی در پروندههای جداگانه در ارتباط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای میاندوآب و سمناندو زندانی در زندانهای میاندوآب و سمنان اعـدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۲۶آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام بهزاد سیدی در زندان میاندوآب اعـدام شد. این زندانی اهل بوکان بود و پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان سمنان
سحرگاه یکشنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان سمنان اعـدام شد. این زندانی هادی ملاکاظمی نام داشت. وی ۴۲ساله بود و از ۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
زندانی سیاسی شریفه محمدی، رسیدگی به اتهامات در جلسه دادگاه
زندانی سیاسی وحید بنی عامریان یک سال بازداشت و صدور حکم اعدام
اعدام ۳زندانی در زندانهای تبریز و نهاوندسه زندانی در زندانهای تبریز و نهاوند اعـدام شدند. بامداد یکشنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان مرکزی تبریز اعـدام شدند. هویت این ۲زندانی قربان راضی، ۲۹ساله، اهل تبریز و محمد کسرائی، ۳۸ساله و اهل اهر میباشد. این دو زندانی در پروندههای جداگانه به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.
اعـدام یک زندانی در زندان نهاوند
سحرگاه یکشنبه ۲۵آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان نهاوند اعـدام شد. این زندانی علیمراد دهقانی نام داشت. اتهام این زندانی قتل عنوان شده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشرمنشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر