--> زندانی سیاسی مسعود جامعی، ۱۶ ماه بلاتکلیفی و محرومیت از درمان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زندانی سیاسی مسعود جامعی، ۱۶ ماه بلاتکلیفی و محرومیت از درمان

۲۹ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


زندانی سیاسی مسعود جامعی در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و طی بازجویی‌ها تحت شکنجه و فشار بدون حضور وکیل قرار گرفته بود

کانون حقوق بشر ایران، پنج‌شنبه ۲۹آذر – وضعیت جسمی زندانی سیاسی مسعود جامعی پس از ۱۶ ماه بازداشت و بلاتکلیفی در زندان شیبان اهواز بحرانی گزارش شده است. وی به بیماری‌های مشکوک به سرطان معده، کبد چرب و فشار خون بالا مبتلا است، اما به رغم نیاز فوری به درمان‌های پزشکی، مقامات زندان از رسیدگی به وضعیت وی خودداری کرده‌اند. مسعود جامعی به درمان در مراکز پزشکی خارج از زندان نیاز دارد، اما زندانبان‌ها به او اجازه دریافت درمان‌های لازم را نمی‌دهند.

مسعود جامعی هم‌اکنون با مشکلات جدی جسمی دست و پنجه نرم می‌کند. او به سرطان معده مبتلا است و علاوه بر آن، دچار بیماری کبد چرب (که ناشی از غذای نامناسب زندان است)، فشار خون بالا و عفونت داخلی شدید می‌باشد. در حالی که وضعیت وی هر روز بدتر می‌شود، هیچ اقدامی از سوی مقامات زندان برای درمان وی انجام نمی‌گیرد.

بازداشت توسط نیروهای امنیتی

این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و طی بازجویی‌ها تحت شکنجه و فشار بدون حضور وکیل قرار گرفته بود. پس از پایان مراحل بازجویی، مسعود جامعی به زندان شیبان اهواز منتقل شد. شرایط سخت دوران بازجویی و زندگی در زندان موجب تشدید بیماری‌های او شده است.

اتهاماتی که علیه مسعود جامعی مطرح شده شامل «افساد فی‌الارض»، «عضویت در سازمان مجاهدین خلق»، «اجتماع و تبانی به قصد براندازی حکومت» است. تاکنون زمان برگزاری دادگاه وی مشخص نشده و او پس از ۱۳ ماه بازداشت همچنان به‌طور بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود.

مسعود جامعی در کنار دیگر زندانیان سیاسی همچون علیرضا مرداسی، فرشاد اعتمادی‌فر، سامان حرمت‌نژاد و داوود حرمت‌نژاد که در یک پرونده مشترک قرار دارند، به اتهاماتی نظیر «افساد فی‌الارض»، «محاربه» و «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» مواجه است. این افراد بیش از ۱۶ ماه است که در زندان شیبان اهواز به‌صورت بلاتکلیف نگهداری می‌شوند و هیچ دادگاهی برای آنها تشکیل نشده است.

مسعود جامعی ۴۸ ساله، متأهل و دارای ۴ فرزند است و پیش از بازداشت در شرکت ملی نفت مشغول به کار بود. او اهل روستای شاخکوپال از توابع شهرستان اهواز است و وضعیت جسمانی وخیم او نیازمند توجه فوری مقامات و رسیدگی به حقوق انسانی‌اش می‌باشد.

اعدام ۷زندانی در زندان‌های قزلحصار و رودبار

معلم زندانی معصومه عسگری، محرومیت از رسیدگی پزشکی به دستور مقامات زندان اوین


شرایط غیرانسانی حاکم بر زندان شیبان اهواز

پیش از این کانون حقوق بشر ایران، بر اساس گزارش‌های رسیده از زندان شیبان اهواز افشا کرده بود که مقامات این زندان مرگ خاموش زندانیان سیاسی را تدارک می‌بینند. بنا بر اطلاعات موثقی که فعالان حقوق‌بشر از بزرگترین زندان استان خوزستان به دست آورده‌اند؛ بیش از ۷۰زندانی سیاسی تنها در بند ۵ زندان شیبان اهواز به سر می برند. همه این زندانیان سال‌های طولانی را در بازداشت و زندان بوده و در اثر شرایط بد زندان و شکنجه‌هایی که بر آنها اعمال شده دچار بیماری‌های متعدد شده‌اند.

مقامات زندان با مخالفت غیرقانونی با اعزام زندانیان برای درمان به مراکز پزشکی بیرون از زندان شیبان عملا مرگ خاموش آنها را تدارک می‌بینند.

مخالفت غیرقانونی با درمان زندانیان سیاسی زندان شیبان از سوی مقامات زندان و نهادهای امنیتی در حالی است که این زندان فاقد کمترین امکانات و تجهیزات رسیدگی پزشکی است.

نقض قوانین جهانی حقوق بشر با زندانی کردن مسعود جامعی

زندانی کردن مسعود جامعی و رسیدگی نکردن به بیماری‌های آنها ، نقض آشکار اصول بنیادین منشور جهانی حقوق بشر است. این عمل نه تنها خلاف اصول انسانی و اخلاقی است، بلکه با بسیاری از مواد این منشور نیز مغایرت دارد.

برخی از مهم‌ترین موادی که با این عمل نقض می‌شوند، عبارتند از:

حق حیات (ماده ۳): این ماده به صراحت بیان می‌کند که هر فرد حق زندگی دارد. زندانی کردن بیمار به ویژه در شرایطی که دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب وجود نداشته باشد، این حق بنیادین را نقض می‌کند.

منع شکنجه و رفتار غیرانسانی (ماده ۵): این ماده هرگونه شکنجه یا رفتار یا مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را ممنوع می‌کند. زندانی کردن بیمار در شرایط نامناسب و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی، می‌تواند نوعی شکنجه یا رفتار غیرانسانی محسوب شود.

اصل برابری (ماده ۷): این ماده بیان می‌کند که همه افراد برابر قانونند و حق دارند بدون تبعیض از حمایت برابر قانون برخوردار شوند. زندانی کردن بیمار به دلیل بیماری او، نوعی تبعیض محسوب می‌شود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ