۳۰ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
رحیم برین در سال ۸۴ به دلیل حضور در اعتراضاتی که به قتل یکی از معترضین تشکیل شده بود، بازداشت شد و در نهایت قوه قضاییه او را به اعدام محکوم کرد.
کانون حقوق بشر ایران – روز ۳۰ آذر ۱۴۰۳- زندانی سیاسی رحیم برین بامداد چهارشنبه ۲۸آذرماه ۱۴۰۳، پس از گذراندن ۱۹ سال زندان به اتهام «قتل» یکی از ماموران پلیس در زندان مهاباد اعدام شد.
رحیم برین، فرزند عزیز و اهل مهاباد، در سال ۸۴، به اتهام قتل یک مامور پلیس در جریان تظاهرات بر علیه کشته شدن یک فعال سیاسی به نام کمال اسفرم بازداشت شد.
او زیر شکنجه به قتل مامور پلیس اعتراف کرد.
او در سال ۱۳۸۵، توسط یکی از دادگاههای آذربایجان غربی، به اتهام «قتل افسر نیروی انتظامی» به اعدام محکوم شد.
رحیم برین طی مدت ۱۹ سال در زندان های ارومیه و مهاباد محبوس بود و سرانجام در بامداد چهارشنبه ۲۸آذرماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی مهاباد اعدام شد.
کمال اسفرم، معروف به شوانه سیدقادری، در سال ۱۳۸۴ توسط ماموران حکومتی به قتل رسید. شواهد موجود حاکی از آن است که علت مرگ وی ناشی از شکنجه فیزیکی بوده است.
گزارشها حاکی از آن هستند که پس از قتل کمال اسفرم، ماموران پلیس جسد وی را در سطح شهر گرداندند. تصاویری که از پیکر بیجان او در رسانهها منتشر شد، نشان میدهد که صورت، شانهها، بیضهها و نواحی تناسلی او به شدت آسیب دیده بود.
پس از انتشار تصاویری از جسد او، تجمعات اعتراضی علیه حکومت ایران در شهرهای کردنشین برگزار شد. این اعتراضات منجر به کشته شدن پنج نفر شد که یکی از آنها از نیروهای پلیس بود.
اسامی زندانیان سیاسی محکوم به اعدام
زندانی سیاسی وحید بنی عامریان پس از یکسال بلاتکلیفی همراه با ۵ زندانی سیاسی دیگر به اعدام محکوم شد
اعدام بهطور تاریخی، ابزار قدرتها و اعمال حاکمیت دیکتاتورها، برای ارعاب و تسلیم مردم بوده است. دیکتاتوری حاکم بر ایران چهل سال است که از ابزار اعدام برای ایجاد خفقان و تثبیت حاکمیت خود بطور دائمی استفاده کرده است؛ چرا که دست کشیدن از ابزار اعدام و سرکوب به معنی نابودی نظام ولایت فقیه است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر