۱ دی, ۱۴۰۳دستهبندی بانک زندانیان
محمد خداکرمی، ۳۳ ساله، به همراه برادرش مهدی خداکرمی در جریان قیام سراسری در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در دوران بازجویی، بر اثر شکنجههای بازجویان زندان، از ناحیه سر، بینی و دیگر نقاط بدن دچار شکستگی شد
نام و نام خانوادگی: محمد خداکرمی
محل تولد: خرمآباد
ساکن: خرمآباد
تاریخ تولد: ۱۳۷۰
تحصیلات: لیسانس عمران
تاریخ آخرین بازداشت: اسفند ۱۴۰۱
اتهامات: عضویت در سازمان مجاهدین خلق، اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام به نفع گروههای مخالف و معاند نظام
محل زندان: زندان پارسیلون خرمآباد (پیش از آن در زندان اوین و زندان مرکزی خرمآباد بوده است)
محکومیت: ۸+۱ و ۲ سال تبعید به هندیجان
پرونده اول: ۸ سال زندان
پرونده دوم به اتهام تبلیغ علیه نظام در زندان: ۱ سال زندان و ۲ سال تبعید به هندیجان
تاریخ بروزرسانی: اول دی ۱۴۰۳
زندانی سیاسی محمد خداکرمی کیست؟
محمد خداکرمی، ۳۳ ساله، به همراه برادرش مهدی خداکرمی در جریان قیام سراسری در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در دوران بازجویی، بر اثر شکنجههای بازجویان زندان، از ناحیه سر، بینی و دیگر نقاط بدن دچار شکستگی شد. بدلیل ضربات متعدد بازجویان به سر محمد خداکرمی وی به مدت ۳ روز بیهوش بود. ماموران به اجبار به دلیل شدت جراحات او را به بیمارستان منتقل کردند. وی پس از انتقال به بیمارستان در بخش مراقبهای ویژه بستری شده و از وی سیتی اسکن گرفته شده است. مسئولین زندان علیرغم آسیبهای شدید جسمی هرگونه مداوای او را منوط به همکاری با وزارت اطلاعات کرده بودند.
محمد خداکرمی در زندان اوین در اعتراض به شکنجه و بدرفتاریهای بازجویان و مقامات زندان اقدام به اعتصاب غذا کرد. این اعتصاب ۳۲ روز ادامه داشت. وی در این دوران ۳۲ روزه از هر گونه رسیدگی پزشکی بدستور مقامات زنـدان محروم بود.
او طی این مدت از حق تماس با خانواده یا انتخاب وکیل از او سلب شد.محمد خداکرمی همراه با برادرش مهدی در فروردین۱۴۰۲ به زنـدان خرمآباد منتقل شده و به مدت ۲ماه تحت شکنجههای فیزیکی و روانی قرار داشتند.
او در مرداد ۱۴۰۲، در شعبه دوم دادگاه انقلاب خرمآباد به ریاست قاضی مظفر غلامی به اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به ۸ سال زندان محکوم شد.
در اردیبهشت ۱۴۰۳، او را به دلیل شرکت در اعتراض گروهی از زندانیان به قطع آب و بسته شدن بوفه زندان مرکزی خرمآباد، به سلول انفرادی منتقل و مورد ضرب و شتم قرار گرفت. او به اتهام تحریک زندانیان و حمایت از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» به زندان پارسیلون منتقل کردند.
سپس در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳، جلسه دادگاه دیگری بر علیه دو زندانی سیاسی محمد خداکرمی و مهدی خداکرمی در زندان پارسیلون خرم آباد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در زندان به صورت آنلاین برگزار شد. دادگاه انقلاب خرمآباد او را به یک سال زندان و دو سال تبعید به میبد محکوم کرد.
در حال حاضر مهدی خداکرمی و برادرش محمد خداکرمی در بند زنـدانیان عادی نگهداری میشوند تا به این وسیله بتوانند فشارهای روحی به آنها وارد کنند. آنها پس از مدتها به بند دیگر منتقل شده و بدلیل کمبود جا کفخواب هستند. وضعیت استقراری در این زنـدان در حد زیر مینیمم است و زنـدانیان از داشتن آب گرم محروم هستند. آنها در سرمای زمستان مجبور به استحمام با آب سرد میباشند. ماموران برای آزار، به بهانه گرفتن آمار آنها را در هوای سرد زمستان بیرون بند نگه میدارند.
گزارش خبری: مهدی خداکرمی، زندانی سیاسی؛ از بازداشت تا تبعید
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳:
مهدی خداکرمی در زندان مرکزی خرمآباد در اعتراض به قطع آب و بسته شدن بوفه زندان به همراه گروهی از زندانیان شرکت کرد. این اعتراض با دخالت خشونتآمیز رئیس زندان و رئیس حفاظت زندان همراه بود که زندانیان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. مهدی و محمد خداکرمی به اتهام «تحریک زندانیان» و حمایت از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» به سلولهای انفرادی منتقل و سپس به زندان پارسیلون منتقل شدند.
۱۸ آذر ۱۴۰۳:
جلسه دادگاه مهدی خداکرمی و برادرش محمد، به صورت آنلاین در زندان پارسیلون خرمآباد برگزار شد. در این جلسه، آنها به اتهام «تبلیغ علیه نظام» مورد محاکمه قرار گرفتند و با تهدید به محکومیت مجدد و تبعید روبهرو شدند.
۲۶ آذر ۱۴۰۳:
دادگاه انقلاب خرمآباد حکم نهایی مهدی خداکرمی را صادر کرد. او به اتهام «تبلیغ علیه نظام به نفع گروههای مخالف و معاند نظام» به یک سال زندان و دو سال تبعید به شهر میبد محکوم شد. شرایط اقامت اجباری شامل ممنوعیت استفاده از موبایل و لوازم الکترونیکی بود.
جمعبندی:
مهدی خداکرمی، جوان معترض اهل خرمآباد و زندانی سیاسی، از زمان بازداشت در اسفند ۱۴۰۱ تاکنون، مراحل مختلفی از شکنجه، محاکمه و محکومیت را تجربه کرده است. پرونده او بازتابی از مقاومت در برابر فشارهای امنیتی و قضایی است، چراکه تلاشهای مکرر مقامات برای جلب همکاری او با وعدههای مالی بینتیجه مانده است.
تحریم زندان قزلحصار به دلیل نقض حقوق بشر
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر