--> اعدام ۴زندانی در زندان‌های میاندوآب، قزلحصار و قم ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۴زندانی در زندان‌های میاندوآب، قزلحصار و قم

۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


در ماه آذر دستکم ۱۴۲ زندانی اعدام شده‌اند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵ زندانی اعـدام شده‌اند


کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ – چهار زندانی در زندان‌های قم، میاندوآب و قزلحصار کرج اعدام شدند. بامداد پنج‌شنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان میاندوآب اعدام شد. این زندانی رامین کبیری نام داشت. وی ۴۰ ساله و اهل شاهیندژ بود. وی ۴سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان قم

سحرگاه سه‌شنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان قم اعدام شد. این زندانی اصغر غفاری نام داشت. وی پیش‌تر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام ۲زندانی در زندان قزلحصار  کرج

بامداد چهارشنبه ۵ دی‌ماه  ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان قزلحصار اعدام شدند. این دو زندانی مسعود جلیلیان و حسین منصوری نصب نام داشتند. اتهام این ۲زندانی در ارتباط با مواد مخدر بوده است.

اعدام ۴زندانی در زندان‌های نهاوند، بیرجند و اصفهان

چهار زندانی در زندان‌های نهاوند، بیرجند و اصفهان اعدام شدند. سحرگاه سه‌شنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳،‌ یک زندانی در زندان بیرجند اعدام شد. این زندانی داوود قلجایی نام داشت. وی فرزند میراحمد، ۲۸ ساله متاهل و پدر یک کودک معلول، اهل و ساکن زابل بود. وی در سال ۱۳۹۸ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. اعدام این زندانی بدون دادن اجازه ملاقات آخر با خانواده انجام شد.

اعدام ۲برادر در زندان اصفهان

بامداد سه‌شنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳، دو برادر زندانی در زندان اصفهان اعدام شدند. این ۲برادر، علی مانیان، ۲۵ساله و جاسم مانیان، ۳۱ساله بودند. آنها پیش از این به اتهام قتل بازداشت شده بودند. برادر بزرگتر جاسم مانیان اتهام قتل را قبول کرد اما قوه قضاییه هر ۲برادر را به اعدام محکوم کرده بود.

اعدام یک زندانی در زندان نهاوند

سحرگاه سه‌شنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان نهاوند اعدام شد. این زندانی علی رحم‌خانی نام داشت. وی ۳۵ساله و اهل روستای درمره از بخش چگنی در استان لرستان بود. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

ـ اشکان پارسه، ۲۹ساله، اهل الیگودرز، که پیش‌تر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز

به گزارش خبرگزاری میزان، بامداد سه‌شنبه ۴دی‌ماه ۱۴۰۳، حکم اعدام یک زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اجرایی شد. این زندانی امین فرهمند نام داشت و به اتهام قتل ۲محیطبان بازداشت و توسط شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان فارس به اعدام محکوم شد. این حکم توسط شعبه ششم دیوان عالی کشور نیز تایید شده بود.


اعدام ۲زندانی در زندان‌های کرمانشاه و ارومیه

دو زندانی در زندان‌های کرمانشاه و ارومیه اعدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۳ دی‌ماه، یک زندانی به نام لقمان اقدمی‌نیا معروف به لقمان شنگه در زندان ارومیه اعدام شد. وی ۴۵ساله، فرزند حبیب، اهل نقده و پدر ۳فرزند بود. این زندانی ۶سال پیش به اتهام مرتبط با مواد  مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی پیش از  این در زندان نقده  در بازداشت بود و برای اجرای  حکم اعدام  به ارومیه  منتقل شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان کرمانشاه

سحرگاه  شنبه اول دی‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کرمانشاه اعدام شد. این زندانی حمید مرادیان نام داشت. وی اهل فیروز‌آباد لرستان بود وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان‌دستگرد اصفهان

 دو زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعـدام شدند. سحرگاه اول دی‌ماه حکم اعـدام این دو زندانی که آرمان صمدی و اشکان پارسه نام داشتند اجرایی شد.

ـ‌ آرمان صمدی، ۳۰ ساله، از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود


مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر

منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ