۲۵ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر، روز شنبه ۱۰آذرماه ۱۴۰۳، توسط قاضی افشاری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران همراه به ۵زندانی سیاسی دیگر به اعدام محکوم شدند
کانون حقوق بشر ایران، یک شنبه ۲۵آذر ۱۴۰۳ـ زندانی سیاسی محکوم به اعدام سیدابوالحسن منتظر مدت چند هفته است که از اعزام به بیمارستان برای ادامه درمان محروم مانده و مسئولین زندان از اعزام او برای معالجه ممانعت به عمل می آورند.
به گزارش منبع مطلع، چند هفته است از اعزام ابوالحسن منتظر برای انجام معالجات پزشکی ممانعت به عمل آمده است. در حالیکه او مبتلا به بیماری شدید قلبی، فتق قفسه سینه است به طوری که یک برآمدگی بزرگ بالای قفسه سینه باعث رنج روزانه اوست.
این زندانی سیاسی در سالهای قبل عمل جراحی داشته که پس از بازداشت تبدیل به فتق قفسه سینه شده است.
این زندانی سیاسی ۶۵ ساله، روز شنبه ۱۰آذرماه ۱۴۰۳، توسط قاضی افشاری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران همراه به پنج زندانی سیاسی دیگر به اعدام محکوم شدند.
پنج زندانی سیاسی دیگر وحید بنی عامریان، پویا قبادی بیستونی، بابک علیپور، سیدابوالحسن منتظر، سیدمحمد تقوی و علی اکبر دانشورکار به اعدام محکوم شدند.
درباره سیدابوالحسن منتظرزندانی سیاسی سید ابوالحسن منتظر متولد ۱۳۳۸ از تهران، متاهل و دارای ۲فرزند است. او از زندانیان سیاسی دوران شاه است که در سال ۱۳۵۶ در مشهد بازداشت و به مدت ۶ماه در زندان وکیل آباد مشهد زندانی بوده است. پیش از آن نیز در دوران سربازی توسط رکن ۲ ارتش بازداشت و ۴۵ روز در بازداشتگاه بسر برده و سپس آزاد شده بود.
زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر در ۱۳خرداد سال ۱۳۶۰ در مشهد بازداشت شده و به مدت ۴سال و ۳ماه در زندان وکیل آباد مشهد زندانی و در مهرماه سال ۱۳۶۴ آزاد شد.
او برای باری دیگر در خرداد ۹۷ بازداشت و به ۵سال زندان محکوم شد. او پس از تبعید به گوهردشت سر انجام در تاریخ ۱۰فروردین ۱۴۰۱، آزاد شد.
بازداشت رضا خندان و انتقال او به زندان اوین
بی خبری از اکبر باقری و محرومیت او از تماس با خانواده
صدور حکم اعدام برای ۶زندانی سیاسیشنبه ۱۰آذرماه ۱۴۰۳، شش زندانی سیاسی در زندان اوین به حکم اعدام، زندان و تبعید محکوم شدند. دو تن دیگر در این پرونده به حبس محکوم شدند.
به موجب حکم صادره توسط قاضی ایمان افشاری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، شش زندانی سیاسی وحید بنی عامریان، پویا قبادی بیستونی، بابک علیپور، سیدابوالحسن منتظر، سیدمحمد تقوی و علی اکبر دانشورکار به اعدام، زندان و تبعید محکوم شدند.
علاوه بر این دو متهم دیگر این پرونده سیدمجتبی و سیدعلی تقوی به زندان محکوم شدند.
به این ترتیب این هشت متهم سیاسی در مجموع به اعدام، زندان و ۲۰ سال تبعید محکوم شدند. این حکم در روز پنجم آذر ۱۴۰۳، صادر و در روز ۱۰ آذر ۱۴۰۳، به اطلاع وکلای پرونده رسید.
احکام صادر بر علیه این زندانیان سیاسی در پرونده مشترک به شرح زیر است:
۱- زندانی سیاسی وحید بنی عامریان فرزند محمد، با وکالت آقای مصطفی نیلی به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.
۲- زندانی سیاسی پویا قبادی بیستونی فرزند مصطفی، با وکالت آقای مصطفی نیلی، به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «خروج غیرقانونی از مرز» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
۳- سیدابوالحسن منتظر فرزند سیدجعفر، با وکالت آقای محمدهادی عرفانیان کاسب، به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.
۴- زندانی سیاسی بابک علیپور فرزند علی، با وکالت آقای مصطفی نیلی به اتهام«بغی» به اعدام، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تخریب اموال عمومی» به ۲۰ سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شده است.
۵- زندانی سیاسی علی اکبر دانشورکار فرزند ولی الله، با وکالت آقای امین عادل احمدیان، به اتهام«بغی» به اعدام، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تشکیل دستجات غیرقانونی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
۶- زندانی سیاسی سیدمحمد تقوی سنگدهی فرزند بزرگ، با وکالت آقای رامین صفرنیاخشکنودهانی، به اتهام«بغی» به اعدام، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تشکیل دستجات غیرقانونی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
۷- زندانی سیاسی سیدمجتبی تقوی سنگدهی فرزند بزرگ، با وکالت آقای رامین صفرنیاخشکنودهانی، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق» به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.
۸- سیدعلی تقوی سنگدهی فرزند بزرگ، با وکالت آقای رامین صفرنیاخشکنودهانی، به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق» به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر