۲۵ اسفند, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای اسفندماه تا کنون دستکم ۱۰۹ زندانی اعدام شدهاند. سران حکومت با این اعدامها تلاش میکنند جو رعب و وحشت را بر جامعه حاکم کنند
کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ – ۶زندانی در زندانهای اهواز، شیراز و کرمانشاه اعدام شدند. بامداد پنجشنبه ۲اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام محسن سگوند در زندان شیبان اهواز اعدام شد. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعدام ۳زندانی در زندان دیزلآباد کرمانشاه
سحرگاه چهارشنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه اعدام شدند. این۳ زندانی، مهدی جلیلیان ۲۷ ساله، جواد میهندوست ۳۳ ساله و شریف احمدی ۴۱ساله بودهاند. این ۳زندانی پیش از این در پروندههای جداگانه به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شد بودند.
اعدام ۲زندانی در زندان عادلآباد شیراز
بامداد یکشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان عادلآباد شیراز اعدام شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از: صابر فتحاللهی و ذکی ذاکری.
صابر فتحاللهی ۳۰ ساله، اهل رشت، از ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت وبه اعدام محکوم شده بود.
ذکی ذاکری، تبعه افغانستان بود که از ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. اعدام وی بدون اطلاع به خانوادهاش صورت گرفت.
اعـدام ۲زندانی از جمله یک زن در زندانهای اصفهان و ساریدو زندانی از جمله یک زن در زندانهای اصفهان و ساری اعـدام شدند. بامداد چهارشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان ساری اعـدام شد. این زندانی مجید وحیدی نام داشت. وی ۲۶ساله بود. مجید در سال ۱۴۰۰ به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. وی پیش از بازداشت در تعمیرگاه موتورسیکلت مشغول به کار بود.
اعـدام یک زن زندانی در زندان اصفهان
بامداد شنبه یازده اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی زن به نام نسرین بارانی در زندان دستگرد اصفهان اعـدام شد. وی ۲۹ساله بود و ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت شده بود.
خبر اعـدام این زندانیان در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای نیشابور و ملایردو زندانی در زندانهای نیشابور و ملایر اعـدام شدند. بامداد سهشنبه ۲۱اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام حجت ترکمان در زندان نیشابور اعـدام شد. این زندانی ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان نیشابور
سحرگاه یکشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام امین خسروی در زندان نیشابور اعـدام شد. وی ۴۰ساله و پدر ۲فرزند بود. او از ۳سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران – ۹؛ طاهر نقوی، وکیل زندانی محروم از رسیدگیهای پزشکی
اعتصاب غذای ۹ زندانی سیاسی در اعتراض به شرایط وخیم زندان شیبان اهواز
اعـدام ۳زندانی در زندانهای خرمآباد، زنجان و یزدسه زندانی در زندانهای خرمآباد، زنجان و یزد اعـدام شدند. بامداد شنبه ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام هوشنگ محمدخانی در زندان یزد اعـدام شد. این زندانی ۳۱ساله و اهل یزد بود. وی ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. اعـدام وی مخفیانه و بدون اطلاع به خانواده و ملاقات آخر انجام شد.
اعـدام یک زندانی در زندان زنجان
سحرگاه یکشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام احمد سعیدی در زندان زنجان اعـدام شد. این زندانی ۳۰ساله، اهل زنجان و پیش از دستگیری کارگر ساختمانی بود. وی ۲سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود
اعـدام یک زندانی در زندان خرمآباد
بامداد شنبه ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان خرمآباد اعـدام شد. این زندانی عبید ملکی نام داشت. وی۲۷ساله و اهل دزفول بود. وی ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
در همین روز یک زندانی دیگر به نام محمد جواد(افشین) حسنوند نیز اعـدام شده بود که خبر آن توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده است.
خبر اعـدام این ۳زندانی تا کنون توسط رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.
ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر