۲۹ اسفند, ۱۴۰۳دستهبندی گزارش ویژه
سیدکاظم موسوی، ارتباطات گستردهای در بیت رهبری و نزدیکی خاصی با مکارم شیرازی، بهویژه نمایندگان او در تهران، دارد. لقب “سید سکه” به این دلیل به کاظم موسوی داده شده که برای انجام هر اقدامی، تنها سکه دریافت میکند
کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳ – در شمارههای پیشین مطالب مربوط به افشای پرونده سراسر فساد دستگاه قضاییه در استان فارس، به بخشی از دزدی، اخذ روشوههای کلان و فساد اخلاقی فردی به نام سیدکاظم موسوی اشاره کردیم. در این شماره از به بخش دیگری از فساد این شخص اشاره میکنیم.سیدکاظم موسوی، که عنوان حجت الاسلام و المسلمین را هم یدک میکشد، بعنوان مدیر کل سابق دادگستری استان فارس، به “سید سکه”، معروف است. وی در حال حاضر رئیس دادگستری استان قم است. او فردی با نفوذ و دارای روابط گسترده در دایره دستگاه قضايیه بطور خاص و سایر نهادهای سرکوبگر نظام به حساب میآید. او ارتباطات گستردهای در بیت رهبری و نزدیکی خاصی با مکارم شیرازی، بهویژه نمایندگان او در تهران، دارد. لقب “سید سکه” به این دلیل به سیدکاظم موسوی داده شده که برای انجام هر اقدامی، تنها سکه دریافت میکند. این موضوع بر هیچیک از قضات استان فارس پوشیده نیست.
برادر او، سیدمحسن موسوی، که در حال حاضر به عنوان معاون دادستان تهران فعالیت میکند، نیز از همین نفوذ برخوردار است.
سیدمحسن موسوی در سال ۱۳۵۴ در یکی از روستاهای شهرستان داراب فارس متولد شد. در سال ۱۳۷۰ وارد حوزه علمیه امام مهدی (عج) شهرستان نیریز شده و پس از چندسال وارد حوزه علمیه قم شد.پس از اتمام تحصیلاتش، در سال ۱۳۸۱ وارد قوه قضاییه شد و تاکنون در سمتهای مختلف قضایی از جمله قاضی تحقیق، رئیس دادگاه بخش، دادستان و ریاست دادگستری چند شهرستان و معاونت قضایی رییس کل دادگستری استان فارس مشغول به کار بوده است. او اکنون در دستگاه قضاییه زیر نظر اژه ای کار میکند.
از دیگر همدستان و شبکه نفوذ در این میان، فردی به نام سیدمصطفی بحرینی، دادستان سابق شیراز است که از همدستان نزدیک سیدکاظم موسوی به شمار میآمد. همچنین، فردی به نام سیدابراهیم مرتضوی که مسئول ارزیابی قضات بود، در این شبکه حضور داشت. وی هماکنون تحت نظارت نیروهای اطلاعاتی و امنیتی قرار گرفته است.
مرتضوی، به همراه همسرش که در دستگاه قضایی شیراز مشغول به کار است، و برادر زنش، به نام خسروانی، در معاملات و دلالیهای گستردهای نقش داشتند. مرتضوی که اصالتاً اهل شهرستان قیروکارزین است، سابقه دادستانی شهرستان خنج و ریاست دادگستری شهرستان لار را در کارنامه خود دارد، پس از قدرتگیری سیدکاظم موسوی و همسویی او در رانت و تبانیهای مختلف، به شیراز منتقل و به عنوان مسئول ارزیابی قضات منصوب شد.او و سیدکاظم موسوی در همکاری تنگاتنگ با یکدیگر، با دریافت رشوههای کلان، اقدامات غیرقانونی را سامان میدادند و مبالغ کلان رشوه و پولهای بدست آمده دریافتی را میان خود تقسیم میکردند. اما با انتقال موسوی به قم، نفوذ مرتضوی رو به کاهش گذاشت و ابعاد فساد گستردهاش کمکم آشکار شد. هر چند که مدیرکل جدید نیز فردی فاقد صلاحیت است، اما در مقایسه با موسوی، در سطح پایینتری از فساد قرار دارد. این فرد، سیدصدرالله رجایینسب نام دارد.
تراکنشهای مشکوک و فساد مالیدر دفتر سیدکاظم موسوی در شیراز، دریافت سکه بهصورت علنی انجام میشد. بخش قابلتوجهی از این سکهها در تهران میان برخی افراد با نفوذ از جمله فردی به نام مصدق کهنمویی که در معاونت اول دستگاه قضا، تحت مدیریت محسنی اژهای فعالیت داشت، تقسیم میشد. کهنمویی در نهایت، به دلیل مسائل مربوط به خانوادهاش، بهصورت مخفیانه از سیستم خارج شد.
نقش وکلا و دلالان در پروندههای فساد
این شبکه فساد، دلالانی در حوزه وکالت نیز در اختیار خود دارد. این افراد پروندههای حساس را که احتمال دریافت رشوه در آنها بالا است، شناسایی کرده و با زدوبندهای گسترده، مبالغ کلانی از طرفین دریافت میکنند تا پرونده را مختومه اعلام کنند.
بهعنوان نمونه، در پروندهای که یک پزشک به اتهام تجاوز به دختران، با خطر صدور حکم اعدام روبهرو بود، این گروه با دریافت مبالغ هنگفت به دلار، پرونده را مختومه کرد. فرد مذکور، یک جراح متخصص پوست و زیبایی به نام دکتر محمد کشاورز در شیراز است که مطبش در خیابان قدوسی قرار دارد.افشای دستگاه قضاییه دیکتاتوری ولایت فقیه – بخش یکم
افشای دستگاه قضاییه دیکتاتوری ولایت فقیه – شماره ۲؛ سید کاظم موسوی – کانون حقوق بشر ایران
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر