--> اعدام ۴زندانی در زندان‌های بروجرد، رشت و سمنان ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

اعدام ۴زندانی در زندان‌های بروجرد، رشت و سمنان

۲۹ اسفند, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای اسفند‌ماه تا کنون دستکم ۱۲۲ زندانی اعدام شده‌اند. سران حکومت با این اعدام‌ها تلاش می‌کنند جو رعب و وحشت را بر جامعه حاکم کنند

کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۲۹ اسفند‌ماه ۱۴۰۳ – چهار زندانی در زندان‌های بروجرد، رشت و سمنان اعدام شدند. بامداد سه‌شنبه ۷ اسفندماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام فرامرز کیفری اهل کنگاور در زندان لاکان رشت اعدام شد. وی پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.


اعدام یک زندانی در زندان بروجرد

سحرگاه دوشنبه ۲۷ اسفند‌ماه ۱۴۰۳ یک زندانی در زندان بروجرد اعدام شد. وی حاتم شاه‌پسندی نام داشت. او ۴۴ساله، اهل درود و پدر یک فرزند بود. این زندانی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی پیش از بازداشت کشاورز بود.

اعدام ۲زندانی در زندان سمنان

بامداد پنج‌شنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان سمنان اعدام شدند. این دو زندانی مرتضی کاظم‌زاده و محمدرضا بصیری نام داشتند.

مرتضی کاظم‌زاده، ۳۰ ساله، متاهل و پدر یک فرزند و اهل روستاهای سمنان بود. وی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی پیش از بازداشت یک کارگر فقیر بود.

محمدرضا بصیری، ۲۷ساله، اهل شاهرود، که از ۴سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام ۷زندانی در زندان‌های نهاوند، همدان، ارومیه و بندرعباس

 هفت زندانی در زندان‌های نهاوند، همدان، ارومیه و بندرعباس اعدام شدند. بامداد شنبه ۲۵ اسفند‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام طهماس کلانی در زندان نهاوند اعدام شد. این زندانی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعـدام یک زندانی در زندان همدان

سحرگاه یک‌شنبه ۲۶ اسفند‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان همدان اعـدام شد. این زندانی یاسر جهانبانی نام داشت. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

اعـدام ۲زندانی در زندان ارومیه

بامداد شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳، دو زندانی در زندان ارومیه اعـدام شدند. این دو زندانی، حامد فرجی و ارشد فرزادبند نام داشتند.

حامد فرجی، ۲۷ ساله اهل ارومیه، نزدیک به ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

ارشد فرزادبند، ۲۸ ساله، فرزند ابراهیم، اهل روستای ناری در منطقه مرگه‌ور ارومیه، ۲سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

در همین روز ۲زن زندانی به نام‌های کوثرزاده و مژگان آذرپیشه نیز در زندان ارومیه اعـدام شده بودند که خبر اعـدام آنها توسط کانون حقوق بشر ایران منتشر شده بود. مژگان آذر پیشه و حامد فرجی زن و شوهر بودند که ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند.

اعـدام ۳زندانی در زندان‌ بندرعباس

سحرگاه سه‌شنبه و چهارشنبه ۷ و ۸ اسفند‌ماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان مرکزی بندرعباس اعـدام شدند. اسامی این ۳زندانی که تبعه افغانستان بودند عبارتند از : عزت‌الله عرب، معین عرب و عبدالباری جهانی.

عزت الله عرب و معین عرب اهل ولایت نیمروز افغانستان، در یک پرونده مشترک در سال ۱۴۰۰ به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بودند. آنها در روز چهارشنبه ۸ اسفند‌ماه ۱۴۰۳، اعـدام شدند.

عبدالباری جهانی نیز پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. حکم وی در روز سه‌شنبه ۷ اسفند‌ماه ۱۴۰۳ در زندان بندرعباس به اجرا درآمد.

سهیل اختیاری، یورش وحشیانه به منزل دانشجوی حقوق محمدکلانتری و شکنجه او با سلاح

بی‌خبری از سرنوشت ایمان خدری؛ وکیل او از “ربایش” موکلش خبر می‌دهد

اعـدام ۲زندانی زن در زندان ارومیه

بامداد یک‌شنبه ۲۶ اسفند‌ماه ۱۴۰۳، دو زن زندانی در زندان ارومیه اعـدام شدند. این دو زن زندانی، مژگان آذرپیشه و کوثر باقرنژاد نام داشتند.

مژگان آذرپیشه، ۳۱ ساله، اهل ارومیه بود که ۶سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.

کوثر باقرزاده، ۲۴ساله، اهل نقده بود که ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.


مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر


منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بین‌المللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسان‌ها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین می‌کند.

ماده سوم این منشور صراحتاً بیان می‌کند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمی‌شود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.

حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:

حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح می‌شود. حکم اعـدام این حق را سلب می‌کند.

عدم برگشت‌پذیری: در صورت اجرای حکم اعدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.

شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روش‌های اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی می‌شوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,118