--> سلمان دهانی، تلاش برای پرونده سازی، گرفتن برگه سفید‌امضا از وی ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

سلمان دهانی، تلاش برای پرونده سازی، گرفتن برگه سفید‌امضا از وی

۲۴ اسفند, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


سلمان دهانی فرزند شهداد و اهل روستای میردوک از توابع راسک می‌باشد. او در تاریخ ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد

کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۲۴ اسفند‌ماه ۱۴۰۳ – با گذشت ۳۳۰ روز از بازداشت سلمان دهانی، وی همچنان تحت شکنجه های فیزیکی و روانی ماموران امنیتی قرار دارد. ماموران امنیتی برای پرونده‌سازی وی را مجبور به امضای برگه‌های سفید کرده‌اند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که با گذشت ۱۱ ماه هیچ مدرکی علیه وی پیدا نکرده‌اند. گرفتن برگه سفید امضا از روش‌های متداول نهادهای امنیتی برای پرونده سازی و تولید مدرک جرم می‌باشد.

در حال حاضر ماموران امنیتی هیچ مدرکی علیه سلمان دهانی نداشته و به همین دلیل اتهام مطروحه علیه وی مشخص نیست. ضمن زمان مشخصی برای دادرسی و دادگاه وی مشخص نشده است.

سلمان دهانی فرزند شهداد و اهل روستای میردوک از توابع راسک می‌باشد. او در تاریخ ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. وی هنگام دستگیری به دلیل تصادف و شکستگی پای چپ در منزل خود بستری بود. ماموران اطلاعات سپاه بدون در نظر گرفتن وضعیت جسمی وی را با ضرب و شتم و خشونت زیاد بازداشت کردند.

حمله به روستا توسط اطلاعات سپاه پاسداران

روز دوشنبه ۲۷فروردین‌ماه ۱۴۰۳، نیروهای سپاه پاسداران به ۳روستا از توابع بخش پارود شهرستان راسک، حمله کردند. در این حمله، عده زیادی از جوانان و مردان این روستاها دستگیر و به بازداشتگاه منتقل شدند. زندانی بلوچ سلمان دهانی به همراه ۳ جوان دیگر به نام‌های نظرمحمد دهانی و امین دهانی هر دو فرزندان مولوی عبدالستار و یک تن دیگر بازداشت شدند. در حال حاضر هر ۳زندانی بلوچ یاد شده آزاد شده اما سلمان دهانی هم‌چنان در بازداشت به سر می‌برد.

انتقال ناگهانی مهران قره باغی به محل نامعلوم

مای ساتو؛ افزایش اعدام‌ها و تشدید سرکوب در ایران

نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن سلمان دهانی

بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن سلمان دهانی، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که به‌طور مستقیم با اصول و تعهدات بین‌المللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت می‌شود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و به‌طور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده 9 و 14 «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، به‌روشنی تصریح شده است.

ماده ۹ این میثاق، به‌طور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام می‌دارد که هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام می‌کند که هر فرد بازداشت‌شده باید به‌سرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، به‌طور مستقیم ماده 9 را نقض می‌کند.

ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بی‌طرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض می‌کند، بلکه باعث رنج و بی‌عدالتی برای فرد بازداشت‌شده می‌شود.

در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشت‌شده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و به‌موقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، به‌ویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشه‌دار کردن حاکمیت قانون است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

Related Posts:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ

10,006