--> بازداشت اکبر باقری و انتقال به بند ۲۰۹ اوین ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

بازداشت اکبر باقری و انتقال به بند ۲۰۹ اوین

۱۰ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


اکبر باقری در روز ۲۰ آبان ۱۴۰۳، توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد. او هم اکنون در بند ۲۰۹ اوین تحت شکنجه و بازجویی قرار دارد

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۱۰آذرماه ۱۴۰۳، زندانی سیاسی سابق اکبر باقری که پیش از چند سال در زندان های اوین، تهران بزرگ و قزلحصار محبوس بود، بار دیگر در تهران بازداشت شد

اکبر باقری در روز ۲۰ آبان ۱۴۰۳، توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد. او هم اکنون در بند ۲۰۹ اوین تحت شکنجه و بازجویی قرار دارد.

بر اساس گزارشات رسیده او پس از بازداشت از تماس با خانواده محروم بوده و این امر موجب نگرانی خانواده او گردیده است.

لازم به ذکر است اکبر باقری به بیماری های کبدی، هموروئید، مشکلات گوارشی حاد و بیماری هموگلوبین خون مبتلاست و از آخرین وضعیت جسمی او پس از بازداشت اطلاعی نیست.

درباره پرونده اکبر باقری و محکومیت پیشین

اکبر باقری روز ۲اسفند۱۳۹۶ در تجمع اعتراض غارت‌شدگان در مقابل مجلس دستگیر شد. مأموران امنیتی حین بازداشت موبایل وی را ضبط و از آن بعنوان مدرک جرم استفاده کردند.

او پس از بازداشت به بند۲۰۹ زندان اوین منتقل و مدت ۴۸روز در سلولهای انفرادی۲۰۹ تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفت. وی در فروردین۱۳۹۷ به بند۴ زندان اوین منتقل گردید .

پس از حدود ۴ماه در شعبه۱۶ قاضی صلواتی وی را به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۷سال و نیم و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال و نیم و در مجموع به ۹سال زندان محکوم کرد. دادگاه تجدید نظر این حکم را عینأ تأیید نمود. در دادگاه تجدید نظر برای آزادی موقت این زندانی سیاسی ۲۵۰میلیون تومان وثیقه تعیین شد. اما پس از حدود ۳هفته که خانواده این زندانی وثیقه را تهیه کردند، قاضی صلواتی از آزادی وی ممانعت بعمل آورد.

اکبر باقری یک دختر نوجوان دارد که سرپرستی این کودک به عهده اوست.

اکبر باقری باری دیگر در اردیبهشت۱۳۹۶ با هجوم مأموران امنیتی در منزلش دستگیر شده بود.

این زندانی سیاسی روز ۲۵ ردیبهشت۱۳۹۸ بدون اطلاع قبلی و به طور ناگهانی از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

روز جمعه ۱۶ شهریورماه، شماری از زندانیان اجیر شده توسط رئیس زندان و تیپ ۲ زندان تهران بزرگ به زندانیان سیاسی از جمله اکبر باقری حمله‌ور شده و آنان را بشدت مورد ضرب و شتم قرار دادند. در این حمله اکبر باقری، پویا قبادی و اکبر فراجی بشدت مجروح شده و به بهداری زندان منتقل گردیدند.

زندانی سیاسی اکبر باقری روز دوشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۱ به مرخصی درمانی اعزام شد و روز سه شنبه ۸ شهریور ۱۴۰۱ برغم ناتمام ماندن مراحل درمانی به زندان اوین بازگردانده شد.

در مهر ماه ۱۴۰۱، پس از آتش سوزی در زندان اوین همراه با تعدادی از زندانیان سیاسی به زندان گوهردشت منتقل و روز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، از زندان گوهردشت آزاد شد.

محراب عبدالله زاده، صدور حکم اعدام توسط دادگاه انقلاب ارومیه

زندانی سیاسی سعید غریبی کیست؟

نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن اکبر باقری

بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن اکبر باقری، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که به‌طور مستقیم با اصول و تعهدات بین‌المللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت می‌شود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و به‌طور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده 9 و 14 «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، به‌روشنی تصریح شده است.

ماده ۹ این میثاق، به‌طور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام می‌دارد که هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام می‌کند که هر فرد بازداشت‌شده باید به‌سرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، به‌طور مستقیم ماده 9 را نقض می‌کند.

ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بی‌طرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض می‌کند، بلکه باعث رنج و بی‌عدالتی برای فرد بازداشت‌شده می‌شود.

در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشت‌شده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و به‌موقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، به‌ویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشه‌دار کردن حاکمیت قانون است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ