--> بیانیه ۵تن از زندانیان سیاسی سابق در حمایت از ۶زندانی سیاسی محکوم به اعدام ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

بیانیه ۵تن از زندانیان سیاسی سابق در حمایت از ۶زندانی سیاسی محکوم به اعدام

۲۳ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


طی حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، شش زندانی سیاسی وحید بنی عامریان، پویا قبادی بیستونی، بابک علیپور، سیدابوالحسن منتظر، سیدمحمد تقوی و علی اکبر دانشورکار به اعدام، زندان و تبعید محکوم شدند

به گزارش کانون حقوق بشر  ایران، جمعه ۲۳آذرماه۱۴۰۳،  پنج زندانی سیاسی سابق طی بیانیه‌ای صدور حکم اعدام برای ۶زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین را محکوم کردند. آنها از جامعه بین‌المللی خواستار مداخله وجلوگیری از  اجرای حکم شدند.

در قسمتی از این بیانیه‌ با اشاره به کشتار وسیع زندانیان در دهه ۶۰ آمده است: «ما شاهد بودیم که دهه خونبار ۶۰ چگونه به دست خمینی رقم خورد و زخمی التیام‌ناپذیر بر تاریخ سیاسی و اجتماعی معاصر ایران برجای گذاشت. چهار دهه گذشته است و هنوز خانواده‌ها نمی‌دانند عزیزانشان در کدام بخش از این خاک مدفون‌اند.»

لازم به یادآوری است که طی حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری،  شش زندانی سیاسی وحید بنی عامریان، پویا قبادی بیستونی، بابک علیپور، سیدابوالحسن منتظر، سیدمحمد تقوی و علی اکبر دانشورکار به اعدام، زندان و تبعید محکوم شدند.

بیانیه ۵زندانی سیاسی سابق در دفاع از هم‌بندی‌های محکوم به اعدام

متن کامل بیانیه زندانیان سیاسی سابق در دفاع از ۶زندانی سیاسی محبوس در اوین در زیر آمده است:

مردم آزاده ایران!

هرچه دیکتاتور فرتوت به پایان راه نزدیک‌تر می‌شود، رفتار او هارتر و دیوانه‌وارتر می‌گردد، در جستجوی شکار شریف‌ترین فرزندان شما، تا عطش مارهای دوش خود را با جان عزیزترین‌ها فرو بنشاند.

ما شاهد بودیم که دهه خونبار ۶۰ چگونه به دست خمینی رقم خورد و زخمی التیام‌ناپذیر بر تاریخ سیاسی و اجتماعی معاصر ایران برجای گذاشت. چهار دهه گذشته است و هنوز خانواده‌ها نمی‌دانند عزیزانشان در کدام بخش از این خاک مدفون‌اند.

قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ اوج دنائت رژیمی را نشان داد که نه علاقه‌ای به تاریخ و فرهنگ این سرزمین داشت و نه احترامی برای زندگی مردم ایران. این رژیم زندانیان را نه تنها با طناب دار یا شلیک گلوله، بلکه گاه با مثله کردن جان‌های پاکشان به خاک و خون کشید.

امروز، بیدادگاه انقلاب تهران شش تن از شریف‌ترین فرزندان ایران را به اعدام محکوم کرده است: اکبر دانشفر کار، سید محمد تقوی سنگ‌دهی، بابک علیپور، پویا قبادی بیستونی، ابوالحسن منتظر، و وحید بنی‌عامریان. اینان که از سلاله پاک آفتاب این سرزمین‌اند، تنها به جرم انسان بودن و آزاداندیشی به چنین سرنوشتی محکوم شده‌اند. رژیم تلاش دارد با این اقدامات، بر طبل تهدید و رعب و وحشت بکوبد و ملت را از ادامه جنبش آزادی‌خواهانه زنان، که بحق رهبران اصلی مقاومت‌اند، بازدارد.

ما، زندانیان سابق سیاسی، ضمن محکوم کردن این احکام قرون‌وسطایی، خواستار آزادی فوری این عزیزان و تمامی زندانیان عقیدتی و سیاسی هستیم. همچنین از مجامع بین‌المللی و کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌خواهیم این احکام وحشیانه را محکوم کرده و رژیم حاکم بر ایران را با تمام ابزارهای ممکن تحت فشار قرار دهند.

امضاکنندگان:

۱. یونس آزادبر

۲. عقیل رهنما

۳. عباس حقگو

۴. ابراهیم حضوری

۵. احمد بهنامی

آذر ۱۴۰۳

اعدام ۴زندانی در زندان‌های مشهد، شیراز و کاشان

رضا حزباوی، بازداشت مجدد شاعر اهوازی


صدور حکم اعدام برای ۶زندانی سیاسی توسط دادگاه انقلاب تهران

به موجب حکم صادره توسط قاضی ایمان افشاری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، شش زندانی سیاسی وحید بنی عامریان، پویا قبادی بیستونی، بابک علیپور، سیدابوالحسن منتظر، سیدمحمد تقوی و علی اکبر دانشورکار به اعدام، زندان و تبعید محکوم شدند.

علاوه بر این دو متهم دیگر این پرونده سیدمجتبی و سیدعلی تقوی به زندان محکوم شدند.

به این ترتیب این هشت متهم سیاسی در مجموع به اعدام، زندان و ۲۰ سال تبعید محکوم شدند. این حکم در روز پنجم آذر ۱۴۰۳، صادر و در روز ۱۰ آذر ۱۴۰۳، به اطلاع وکلای پرونده رسید.

احکام صادر بر علیه این زندانیان سیاسی در پرونده مشترک به شرح زیر است:

۱- زندانی سیاسی وحید بنی عامریان فرزند محمد، با وکالت آقای مصطفی نیلی به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.

۲- زندانی سیاسی پویا قبادی بیستونی فرزند مصطفی، با وکالت آقای مصطفی نیلی، به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «خروج غیرقانونی از مرز» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

۳- سیدابوالحسن منتظر فرزند سیدجعفر، با وکالت آقای محمدهادی عرفانیان کاسب، به اتهام «بغی» به اعدام و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است.






























۴- زندانی سیاسی بابک علیپور فرزند علی، با وکالت آقای مصطفی نیلی به اتهام«بغی» به اعدام، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تخریب اموال عمومی» به ۲۰ سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شده است.

۵- زندانی سیاسی علی اکبر دانشورکار فرزند ولی الله، با وکالت آقای امین عادل احمدیان، به اتهام«بغی» به اعدام، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تشکیل دستجات غیرقانونی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

۶- زندانی سیاسی سیدمحمد تقوی سنگدهی فرزند بزرگ، با وکالت آقای رامین صفرنیاخشکنودهانی، به اتهام«بغی» به اعدام، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تشکیل دستجات غیرقانونی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

۷- زندانی سیاسی سیدمجتبی تقوی سنگدهی فرزند بزرگ، با وکالت آقای رامین صفرنیاخشکنودهانی، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق» به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است.

۸- سیدعلی تقوی سنگدهی فرزند بزرگ، با وکالت آقای رامین صفرنیاخشکنودهانی، به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق» به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

به موجب دادنامه شماره ۱۴۰۳۶۸۳۹۰۰۱۳۷۰۸۰۴۷، صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در تاریخ پنجم آذر ۱۴۰۳، اتهامات این زندانیان سیاسی که صدور احکام اعدام، زندان و تبعید بر اساس آن صادر شده، به شرح زیر است:

۱. عضویت در دسته یا جمعیت یا شعبه جمعیت هایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور تشکیل شده است. «منافقین خلق(مجاهدین خلق)»

۲. اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی / خارجی

۳. قیام مسلحانه در برابر حکومت اسلامی (بغی از طریق مباشرت در انجام اقدامات متعدد تروریستی و انفجارهایی با هدایت گروهک تروریستی منافقین(مجاهدین) و عضویت در گروهی که در برابر اساس نظام جمهوری اسلامی ایران، قیام مسلحانه کرده است (عضویت در گروه باغی و استفاده از سلاح پرتابی – لانچر)

۴. ورود به کشور یا خروج از نقاط غیرمجاز

۵. تشکیل دسته یا جمعیت با هدف بر هم زدن امنیت کشور

۶. تخریب (تخریب اموال عمومی با استفاده از سلاح لانچر)

شش زندانی سیاسی سیدابوالحسن منتظر، وحید بنی عامریان، پویا قبادی، بابک علیپور، علی اکبر دانشورکار و سیدمجتبی تقوی در تاریخ ۲۵اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران به ریاست بازپرس علیزاده به اتهام عضویت و همکاری با مجاهدین خلق، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور تفهیم اتهام شدند.

دادگاه رسیدگی به پرونده این شش زندانی سیاسی و مجتبی و علی تقوی در ۱۵ مهر ۱۴۰۳، برگزار شده بود.


زندانی سیاسی بابک علیپور

بابک علیپور متولد سال۱۳۷۰در آمل، ساکن در تهران، لیسانس حقوق است.

زندانی سیاسی بابک علیپور در دی ماه ۱۴۰۲، دستگیر و به ۲۰۹ اوین منتقل شد. وی مدت ۴ ماه در ۲۰۹ اوین بلاتکلیف بود.

زندانی سیاسی بابک علیپور پیش از این سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی به همراه برادرش روزبه علیپور در تاریخ ۱۳ آبان‌ ۹۷، در بازار تره بار رشت بازداشت شدند.

او توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب رشت به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق و توهین به رهبری» به ۷ سال زندان محکوم شده بود. بابک علیپور در سال ۱۴۰۲، پس از تحمل ۲سال از محکومیت خود از زندان اوین آزاد شده بود.


زندانی سیاسی وحید بنی عامریان

وحید بنی عامریان، متولد ۱۳۷۱، اهل سنقر، فارغ التخصیل دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تهران و فوق لیسانس رشته مدیریت است.

او پیش از این در سال‌های ۹۶ و ۹۷ سابقه بازداشت داشته است. او یک‌بار در دی ماه ۹۷، به اتهام «تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری» به ۵ سال زندان محکوم شد.

در اسفند ماه ۹۹، مجددا بازداشت و در شهریور ماه ۹۹، توسط قاضی مقیسه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام‌های «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت و همکاری موثر با سازمان مجاهدین خلق ایران»، «تبلیغ علیه نظام»، «تخریب اموال دولتی»، «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور» و ارتباط با مجاهدین خلق به ۱۰ سال زندان و ۲ سال تبعید محکوم شد.

وحید بنی عامریان در زندان اوین و گوهردشت زندانی بوده و در اسفند ماه ۱۴۰۱، از زندان گوهردشت آزاد شد. وی پس از آزادی به شهر بشاگرد تبعید شد.

او به بیماری های سندروم روده تحریک پذیر، ضعف در سیستم ایمنی و عفونت شدید در مجاری تنفسی مبتلا است.

زندانی سیاسی سیدمحمد تقوی

زندانی سیاسی سید محمد تقوی، ۵۷ ساله از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ است. وی دارای لیسانس گرافیک از دانشگاه تهران است و پیش از این سابقه زندان و محکومیت سیاسی دارد.

او نیز در اسفند ماه ۱۴۰۲، بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد.

او نیز پیش از این سابقه بازداشت در سال ۹۹ داشته و حدود ۳سال در زندان اوین به اتهام هواداری و ارتباط با مجاهدین خلق در زندان بوده است. وی در بهمن ۱۴۰۱ از زندان آزاد شده بود.


 زندانی سیاسی سیدابوالحسن منتظر

ابوالحسن منتظر متولد ۱۳۳۸ از تهران، متاهل و دارای دو فرزند، دارای لیسانس معماری و شغل آزاد است. او روز اول دی ۱۴۰۲ دستگیر و به ۲۰۹ اوین منتقل گردید و پس از چند ماه به بند ۴ منتقل شد.

او از زندانیان سیاسی دهه ۶۰، پیشتر در سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود. وی در نهایت توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵سال زندان محکوم شد.



زندانی سیاسی پویا قبادی

پویا قبادی، متولد سال ۱۳۷۱ از سنقر و فارغ‌التحصیل مهندسی برق از دانشگاه سنندج است.

پویا قبادی روز ۴ اسفند ماه ۱۴۰۲، هنگام خروج از مرز در چالدران بازداشت و به زندان ماکو منتقل شد. وی از تاریخ ۱۱ اسفند ماه به بند ۲۰۹زندان اوین منتقل شد و به مدت چند ماه در بند ۲۰۹ اوین بود.

او نیز در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در ۲پرونده مجزا توسط دادگاه انقلاب تهران مجموعا به ۱۸سال زندان و تبعید به نیک‌شهر واقع در استان سیستان و بلوچستان محکوم شد.


زندانی سیاسی علی اکبر دانشور

زندانی سیاسی علی اکبر دانشورکار متولد شهریور ۱۳۴۵، متاهل، دارای یک پسر ۱۲ ساله، شغل مهندس عمران اخراجی – پیک موتوری، اهل و ساکن تهران است. او در روز ۱۳ دی ۱۴۰۲، در منزلش دستگیر شد.


کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک






اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ