--> بازداشت و بلاتکلیفی نزدیک به یک ماهه ۳جوان بلوچ ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

بازداشت و بلاتکلیفی نزدیک به یک ماهه ۳جوان بلوچ

۱۳ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


این۳جوان بلوچ، پنج‌شنبه ۱۷آبان‌ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای اطلاعاتی در شهر چابهار بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شدند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۱۳آذرماه ۱۴۰۳، نزدیک به یک ماه از بازداشت و بی‌خبری ۳جوان بلوچ می گذرد. این ۳جوان بلوچ، پنج‌شنبه ۱۷آبان‌ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای اطلاعاتی در شهر چابهار بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شدند. اسامی نفرات بازداشت شده عبارتند از: مهران گونجتی، مهرداد گونجتی، زاهد پرکی. مهران و مهرداد با هم برادر می‌باشند. آنها همگی اهل شهرستان سیب وسوران و ساکن چابهار می‌باشند.









روز دوشنبه ۱۲آذر ۱۴۰۳، رسانه‌های حکومتی اعترافات اجباری مهران گونجتی را منتشر کردند. وی در این اعترافات خود را داوود معرفی کرده و اعترافات در دفتر مهدی شمس‌آبادی دادستان زاهدان بوده است. با گذشت نزدیک به یک ماه از بازداشت این افراد هنوز اتهامات آنها مشخص نشده است.


اعدام ۲ زندانی در زندان مرکزی گرگان و لاکان رشت

چهل و پنجمین کارزار «سه‌شنبه های نه به اعدام»، صدورحکم اعدام برای ۶ تن از زندانیان سیاسی اعضای کارزار


نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن زندانی

بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن زندانی، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که به‌طور مستقیم با اصول و تعهدات بین‌المللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت می‌شود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و به‌طور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده 9 و 14 «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، به‌روشنی تصریح شده است.

ماده ۹ این میثاق، به‌طور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام می‌دارد که هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بـازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام می‌کند که هر فرد بـازداشت‌شده باید به‌سرعت از دلایل بـازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بـازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بـازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، به‌طور مستقیم ماده 9 را نقض می‌کند.

ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بی‌طرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض می‌کند، بلکه باعث رنج و بی‌عدالتی برای فرد بـازداشت‌شده می‌شود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ