--> پنج زندانی سیاسی اهل ایذه، بازداشت و بلاتکلیفی ۴۷۰ روزه در زندان شیبان اهواز ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

پنج زندانی سیاسی اهل ایذه، بازداشت و بلاتکلیفی ۴۷۰ روزه در زندان شیبان اهواز

۲۰ آذر, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


این ۵ زندانی سیاسی در ۲۰تیرماه ۱۴۰۳، نیز اقدام به اعتصاب غذا نموده بودند اما پس از چندی با قول رسیدگی و همکاری مقامات زندان و قوه قضاییه آنها به اعتصاب خود پایان داده بودند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، سه‌شنبه ۲۰آذرماه ۱۴۰۳، پنج زندانی سیاسی اهل ایذه بیش از ۴۷۰ روز است که در بازداشت و بلاتکلیفی در زندان شیبان اهواز بسر می‌برند. این ۵ زندانی سیاسی عبارتند از: فرشیدکاظمی، رضا کریم نژاد، مازیار نکویی، اشکان محمدی و رامین محمدی. اتهامات مطروحه علیه آنها تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی بوده است.

ماموران امنیتی، رامین محمدی را در ۱۲مرداد ۱۴۰۲، رضا کریم نژاد، ساکن اصفهان را در ۲۲مرداد ۱۴۰۲، اشکان محمدی ساکن اهواز و مازیار نکویی ساکن اصفهان را در اواخر مرداد و فرشید کاظمی را در ۳۱مردادماه ۱۴۰۲، بازداشت نموده بودند.

با گذشت بیش از ۴۷۰ روز این ۵زندانی سیاسی اهل ایذه همچنان در بلاتکلیفی و بازداشت بسر می‌برند. آنها در اواخر مهرماه ۱۴۰۳، در اعتراض به بلاتکلیفی و اجرا نشدن وعده‌ مسئولین مبنی بر آزاد شدن آنها برای بار دوم اقدام به اعتصاب غذا کرده‌اند. مقامات زندان شیبان اهواز به جای رسیدگی به خواسته‌های زندانیان، آنها را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند.

این ۵ زندانی سیاسی در ۲۰تیرماه ۱۴۰۳، نیز اقدام به اعتصاب غذا نموده بودند اما پس از چندی با قول رسیدگی و همکاری مقامات زندان و قوه قضاییه آنها به اعتصاب خود پایان داده بودند. آنها پس از ۳ماه و رسیدگی نشدن به خواسته‌هایشان اقدام به اعتصاب غذا دوباره کرده‌اند.

اعدام ۲زندانی در زندان‌های دزفول وقم

روز جهانی حقوق بشر – از اعلامیه جهانی تا واقعیت تلخ نقض حقوق بشر در ایران

نقض قوانین حقوق بشری با بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن ۵ زندانی سیاسی اهل ایذه

بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن زندانی سیاسی اهل ایذه، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که به‌طور مستقیم با اصول و تعهدات بین‌المللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت می‌شود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و به‌طور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده 9 و 14 «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، به‌روشنی تصریح شده است.

ماده ۹ این میثاق، به‌طور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام می‌دارد که هیچ‌کس نباید به‌طور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام می‌کند که هر فرد بازداشت‌شده باید به‌سرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، به‌طور مستقیم ماده 9 را نقض می‌کند.

ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح می‌کند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بی‌طرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض می‌کند، بلکه باعث رنج و بی‌عدالتی برای فرد بازداشت‌شده می‌شود.

در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشت‌شده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و به‌موقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، به‌ویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشه‌دار کردن حاکمیت قانون است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک



اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ