۱۴ آذر, ۱۴۰۳دستهبندی اعدام
از ابتدای آذرماه تا کنون دستکم ۶۱ زندانی اعدام شدهاند. به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵ زندانی اعـدام شدهاند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۱۴آذرماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندانهای ایلام، اصفهان و قزلحصار کرج اعدام شدند. بامداد شنبه ۱۰آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی به نام امیر مینای امرالله در زندان قزلحصار کرج اعدام شد. اتهام وی در ارتباط با مواد مخدر بوده است.
اعدام یک زندانی در زندان ایلامسحرگاه سهشنبه ۱۳آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان ایلام اعدام شد. این زندانی عبدالوهاب باباخانیان نام داشت. وی۶۰ ساله و اهل بدره در استان ایلام بود. اتهام وی قتل بوده است. روز سهشنبه ۱۳آذرماه ۱۴۰۳ سه زندانی از جمله ۲زن در زندان مرکزی ایلام اعدام شدند. اسامی این زندانیان عبارت بودند از:
ـ حسن حسنبیگی اهل سراب کارزان
ـ فریده مرادی اهل ایلام
ـ علیه(عالیه) کاوریزاده، وی ۶۰ ساله و اهل دهلران بود.
اعدام یک زن در زندان اصفهانبامداد یک شنبه ۱۱آذرماه یک زندانی زن در زندان اصفهان اعدام شد. این زندانی فرخنده الله مرادی نام داشت. وی ۵۰ساله بود و ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
خبر اعدام این زندانیان تا کنون از رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعدام ۵زندانی در زندانهای شیراز، یاسوج و ایلام
پنج زندانی از جمله ۲زن در زندانهای شیراز، یاسوج و ایلام اعدام شدند. سحرگاه دوشنبه ۱۲آذرماه ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان ایلام اعدام شدند. دو تن از زندانیان اعدام شده زن بودند. هویت ۲تن از زندانیان، فریده جعفرزاده و حسن حسنبیگی میباشد. از هویت زن دوم اعدام شده اطلاعی در دست نیست. اتهام ۳زندانی اعدام شده قتل بوده است.
اعـدام یک زندانی در زندان یاسوج
سحرگاه سهشنبه ۱۳آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان یاسوج اعـدام شد. این زندانی صادق اسدی نام داشت. وی ۴۰ساله و ساکن گچساران بود. وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان شیراز
بامداد یکشنبه ۱۱آذرماه یک زندانی در زندان عادلآباد شیراز اعـدام شد. این زندانی پیمان زارعی نام داشت. وی ۲۷ساله و اهل گناباد بود و قبل از بازداشت به شغل دامداری مشغول بود. وی ۴سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شد.
خبر اعـدام این زندانیان تا کنون از رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام ۲زندانی در زندانهای گرگان و رشتدو زندانی در زندان مرکزی گرگان و لاکان رشت اعـدام شد. حکم اعـدام یک زندانی که موسی احمدیان نام داشت، سحرگاه دوشنبه ۱۲آذرماه ۱۴۰۳، در زندان مرکزی گرگان اجرایی شد. موسی احمدیان، ۴۵ساله و پدر ۲فرزند بود. وی پیش از بازداشت راننده خودروهای سنگین بوده است. او ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
بامداد سهشنبه ۱۳آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعـدام شد. این زندانی حسن سعادتی نام داشت. وی ۴۷ساله بود و از ۲.۵سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
خبر اعـدام این زندانی تا کنون در رسانههای داخلی یا سایتهای قوه قضاییه منتشر نشده است.
اعـدام ۷زندانی در زندانهای قزلحصار، یزد، قزوین و مرکزی زاهدانهفت زندانی در زندانهای قزلحصار، یزد، قزوین و مرکزی زاهدان اعـدام شدند. بامداد روز جمعه ۱۰آذرماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان قزلحصار اعـدام شدند. هویت یکی از زندانیان امیر مرادی فرزند محمد است. وی پیش از این به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. از هویت ۳زندانی اعـدام شده دیگر اطلاعی در دست نیست.
اعـدام یک زندانی در زندان یزد
بامداد پنجشنبه ۹آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی یزد اعـدام شد. این زندانی رحیم اسماعیلپور نام داشت.وی ۳۳ساله و اهل اردکان یزد بود. وی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان
بامداد یکشنبه ۱۱آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان اعـدام شد. به گزارش حالوش، این زندانی خدانور گرگیج نام داشت. خدانور گرگیج، ۳۱ساله، فرزند عبدالستار، متاهل و دارای ۲فرزند، اهل و ساکن زابل بود. وی در سال ۱۳۹۸، به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
اعـدام یک زندانی در زندان مرکزی قزوین
سحرگاه سهشنبه ۶آذرماه ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان مرکزی قزوین اعـدام شد. ا ین زندانی غلام علیپور نام داشت. وی ۳۸ساله بود. این زندانی پیشتر به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود.
مغایرت حکم اعـدام با منشور جهانی حقوق بشر
منشور جهانی حقوق بشر به عنوان یک سند بینالمللی مهم، حقوق اساسی و بنیادین تمامی انسانها را بدون در نظر گرفتن نژاد، رنگ، جنس، زبان، دین، عقیده سیاسی یا هر نظر دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا هر وضعیت دیگری، تضمین میکند.ماده سوم این منشور صراحتاً بیان میکند: هر فرد حق حیات دارد. این حق مشمول هیچگونه محرومیتی نمیشود مگر به موجب حکم صادره از دادگاهی صالح در اثر ارتکاب جرمی که مطابق قانون، جرم محسوب شود.
حکم اعـدام به عنوان بالاترین مجازات، به طور مستقیم با این ماده از منشور جهانی حقوق بشر در تضاد است. چرا که:
حق حیات: حق حیات به عنوان یک حق بنیادین و غیر قابل سلب مطرح میشود. حکم اعـدام این حق را سلب میکند.
عدم برگشتپذیری: در صورت اجرای حکم اعـدام، امکان جبران اشتباه قضایی وجود ندارد.
شکنجه و رفتار غیرانسانی: برخی از روشهای اجرای حکم اعـدام به عنوان شکنجه و رفتار غیرانسانی تلقی میشوند که این خود مغایر با مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر