--> 2025 ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

محمد مقیسه قاضی که طعمه احکام مرگ خود شد، مروری بر پرونده نقض حقوق بشر وی

۲ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی افشای شکنجه گران, گزارش ویژه


لیست بخش‌های مختلف

1. نقش محمد مقیسه در اعدام‌های دهه ۱۳۶۰

2. سرکوب معترضان سیاسی و اجتماعی در دوران معاصر

3. محاکمه معترضان پس از انتخابات ۱۳۸۸

4. سرکوب فعالان حقوق زنان و اقلیت‌های دینی

5. محاکمه کارگران معترض:

6. اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر

7. عدم رعایت اصول دادرسی عادلانه

8. صدور احکام اعدام برای کودکان و نوجوانان

9. شکنجه و اعترافات اجباری:

10. صدور حکم اعدام برای زندانیان سیاسی

11. واکنش‌های بین‌المللی

12. شهادت‌های زندانیان سابق

اشتراک:

صدور حکم ۸۱ سال زندان برای ۱۰ تن از فعالین آذربایجانی

۲ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۸۱ سال زندان برای فعالین مدنی در آذربایجان را عینا تایید کرد

اشتراک:

پنجاه و دومین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»

۲ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» اکنون به ۳۴ زندان گسترش یافته و شاهد حمایت‌های گسترده در داخل و خارج کشور از این کارزار هستیم

اشتراک:

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، پیوستن زندانیان مرد زندان عادل آباد شیراز به کارزار

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


در هفته گذشته زندانیان زن این زندان به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوسته بودند. حال بند مردان عادل آباد شیراز نیز به اعتصاب غذا پیوستند

اشتراک:

حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران – ۲

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی گزارش ویژه


لیست بخش‌های مختلف

1. وکلای ترور شده اسپانیایی و نمونه‌هایی از ایران در نظام ولایت فقیه

2. وضعیت وکلا در ایران در دوران دیکتاتوری سلطنتی

3. وکلای در معرض خطر در ایران در دوران دیکتاتوری ولایت فقیه

4. مقابله با قانون قصاص

5. نمونه‌های بارز از فشار بر وکلا

6. پرونده عبدالفتاح سلطانی

اشتراک:

زخمی کردن حمزه درویش با چاقو توسط عوامل زندان

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


حمزه درویش در زندان لاکان رشت توسط دو زندانی که توسط مسئولان زندان تحریک شده بودند، با چاقو از ناحیه دست مجروح شد

اشتراک:

۷۲ زن زندانی سیاسی در زندان اوین، فریادی برای آزادی

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی, گزارش ویژه


۷۲ زن زندانی سیاسی در زندان اوین، فریادی برای آزادی

اشتراک:

علی رازینی جنایتکاری در لباس انسان

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی افشای شکنجه گران, گزارش ویژه


علی رازینی – ۴۰ سال جنایت در حاکمیت سیاه ولایت

علی رازینی – ۴۰ سال جنایت در حاکمیت سیاه ولایت

علی رازینی

نام و نام خانوادگی: علی رازینی

تاریخ تولد: ۱۳۳۲

زاده: رزن همدان

مدرک تحصیلی: حوزوی

سمت فعلی: رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور

علی رازینی، متولد ۱۳۳۲ شمسی در شهرستان رزن همدان است. وی اکنون رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور است. علی رازینی،۲۶ سال بیشتر نداشت که وارد سیستم سرکوب حکومت تازه‌ تاسیس شده توسط خمینی شد. او از ثمرات مدرسه حقانی و از فارغ‌التحصیلان این محفل است. این واقعیت تا حدی گویای پیشرفت برق‌آسای او در مراتب و مناصب قضایی است.


او از شهریور ۱۳۶۰ به مدت ۵ماه تمام به‌ عنوان حاکم شرع در مشهد، سرگرم صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی بود. براساس شهادت نزدیکان ۳تن از دختران اعدام‌شده در زندان وکیل آباد مشهد، سیما مطلبی، ماندانا و میترا مجاوریان، آنها در دادگاه‌های چند دقیقه‌ای و بدون داشتن وکیل، محاکمه و به اعدام محکوم شده بودند.

یکی از پاسداران زندان چند روز پس از اعلام خبر اعدام ماندانا و میترا مجاوریان، به منزل خانواده‌های آنها مراجعه کرده و با دادن گل و شیرینی، اعلام کرده بود که برادران پاسدار پیش از اعدام، با دختران آنها ازدواج کرده‌اند. سیما مطلبی روی پای خود نوشته بود که به من تجاوز شده است.

علی رازینی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم از صادق خلخالی به عنوان فرد با اقتدار و الگوی خود نام می‌برد و از لاجوردی به عنوان یک خدمتگزار بزرگ نظام یاد می‌کند.

علی رازینی افتخار می‌کند که در سال ۱۳۶۰ به بجنورد رفته و موضوع ۴۳ نفر از گروه ارانی که بجنوردی بوده‌اند را بی‌درنگ با حکم اعدام حل کرده است.

در کلیپی که از اجرای حکم سنگسار ۳مرد در فضای مجازی در همان زمان منتتشر شد تصویر علی رازینی نشان داده می‌شود که اولین سنگ را به سمت قربانیان پرتاب می‌کند.


مناصب و سمت‌های علی رازینی

قاضی دادگاه انقلاب تهران از ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰،

قاضی دادگاه انقلاب بجنورد در سال ۱۳۶۰،

ریاست دادگاه انقلاب مشهد از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳

دادستان انقلاب تهران در سال ۱۳۶۳،

رئیس عقیدتی‌ـ ‌سیاسی سپاه در سال ۱۳۶۶،

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح از ۱۳۶۶ ـ ۱۳۷۲،

حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت از ۲۵ خرداد ۱۳۶۶ ـ ۱۶ خرداد ۱۳۹۱،

ریاست دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ در سال ۱۳۶۷،

ریاست دانشکده علوم قضایی از سال ۱۳۷۲ ـ ۱۳۷۳،

رئیس کل دادگستری استان تهران از ۱۳۷۳ ـ ۱۳۷۸،

معاونت اجرایی دیوان عالی کشور احتمالا از ۱۳۷۸ ـ ۱۳۸۳

رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ ـ ۱۳۸۸،

نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان از ۱۳۸۵ ـ ۱۳۹۵

معاون حقوقی و قضایی قوه قضاییه از ۲۸ مرداد ۱۳۸۸ ـ شهریور ۱۳۹۳.

علی رازینی علاوه بر مناصبی که در دستگاه قضاییه داشته، از تسخیر دانشگاه‌ها و نفوذ و سلطه بر آن هم غافل نبوده است که از جمله می‌توان به این سمت‌ها اشاره نمود:

عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور (با حکم مستقیم علی خامنه‌ای).

عضو هیئت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران (جامعه الزهرا) با حکم ولی فقیه.

عضو هیئت موسس دانشکده معارف وابسته به جامعه‌‌الزهرا.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران.

عضو هیئت موسس دانشگاه پیام نور رزن همدان.

یکی از دلایل تسخیر مراکز و موسسات آموزشی توسط چنین افراد جنایت‌کاری، حذف، تصفیه و تبعید مخالفان حکومت و گماشتن نیروهای سرسپرده به ولایت فقیه در دانشگاه‌ها است.

حکم خمینی برای انتصاب علی رازینی بعنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت

۲۵ خرداد ۱۳۶۶ خمینی طی حکمی رازینی را به سمت «حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت» منصوب کرد. از نتایج این انتصاب، باید به محاکمه سیدمهدی هاشمی به‌ عنوان عضو اصلی بیت آیت‌الله منتظری اشاره نمود که به حکم علی رازینی در مهر‌ماه سال ۱۳۶۶ اعدام شد.

کشتار از پیش برنامه ریزی شده مخالفان در سال ۶۷

علی رازینی، کشتار از پیش برنامه ریزی شده مخالفان در سال ۶۷

در مردادماه ۶۷ خمینی طی حکمی به رازینی ابلاغ کرد که دادگاه ویژه تخلفات جنگ را تشکیل بدهد و بدون رعایت مقررات دست و پاگیر! به جرائم رسیدگی کند.

متن حکم خمینی به رازینی از این قرار است:

«۱- دادگاه ویژه تخلفات جنگ را در کلیه مناطق جنگی تشکیل و طبق موازین شرع بدون رعایت هیچ یک از مقررات دست و پاگیر به جرایم متخلفان رسیدگی نمایید.

۲- هر عملی که به تشخیص دادگاه موجب شکست جبهه اسلام و یا موجب خسارت جانی بوده و یا می‌باشد مجازات آن اعدام است. و السلام».

پس از آن بود که رازینی به تشکیل «دادگاه‌های صحرایی» روی آورد و با همین حکم، بسیاری از نیروهای سازمان مجاهدین خلق را که در عملیات فروغ جاویدان، دستگیر شده بودند در شهرهای دورتر از تهران، همچون اسلام‌آباد و کرمانشاه اعدام نمود.

رازینی با وقاحت و بیشرمی خاص جنایتکاران، در گفتگو با سایت جماران در پاسخ به این پرسش که چند نفر را در جریان مرصاد محاکمه و اعدام کردید، می‌گوید: « نشمردیم. یادم نیست. آن موقع سر ما شلوغ بود و وقت شمردن نداشتیم.»

وی در این رابطه همچنین می‌گوید:

«از ثمرات بسیار مهم این قانون این بود که با مخالفینی که در عملیات مرصاد آمده بودند در این دادگاه‌ها برخورد شد. یعنی هیچ کدام منافقینی که در عملیات مرصاد دستگیر شده بودند را نیاوردیم در تهران و یا اهواز محاکمه کنیم. در همان مناطق جنگی که دستگیر شدند، محاکمه و مجازات شدند».

رازینی همچنین گفت اعدام نیروهای سازمان مجاهدین خلق، با هدف تقویت روحیه نیروهای رزمنده بوده است.

وب‌سایت دفتر آیت الله منتظری، ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ یک فایل صوتی شامل گفت‌وگوی او با ۴عضو هیئت مرگ را منتشر کرد که در آن تاکید شده طرح کشتار زندانیان سیاسی، به خصوص هواداران سازمان مجاهدین خلق ربطی به عملیات فروغ جاویدان (مرصاد) نداشته و از سال‌ها قبل ریخته شده است.

این اعدام‌ها که ناقض بسیاری از پیمان‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی و قوانین داخلی بود، چنان ابعادی داشت که مخالفان زیادی پیدا کرد. مشهورترین این مخالفان در آن زمان حسینعلی منتظری بود که به خاطر انتقادش از این رویه ضدانسانی، از قائم مقامی رهبری خلع شد.

برخی احکام اعدام صادر شده توسط علی رازینی

شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی علی رازینی پس از حدود ۱۰ سال کشمکش قضائی، حکم اعدام انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت، ایوب کریمی و داود عبداللهی، هفت زندانی سنی مذهب را در ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ تایید کرد.

حکم اعدام محمد قبادلو، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در زندان قزلحصار کرج به صورت ناگهانی و بدون ابلاغ قبلی به اجرا در آمد. امیر رئیسیان و مهدخت دامغان پور، وکلای مدافع او تنها ساعاتی پیش از اجرای حکم از صدور ابلاغیه جهت اجرای حکم اعدام مطلع شدند.

حکم اعدام محمد قبادلو پیشتر توسط شعبه نخست دیوان عالی کشور نقض و به شعبه هم عرض ارجاع داده شده بود.

رازینی خود مرداد ماه سال ۱۳۹۵ درباره نقش خودش در اعدام زندانیان سیاسی و مخالفان در بجنورد گفته بود: «من در سال ۶۰ به‌عنوان حاکم شرع به بجنورد رفتم، مسئولان فرهنگی آن شهر به من اعلام کردند که ۸۰ تا ۹۰ درصد از جوانان این شهر گروهکی هستند و ۲۰ درصد حزب‌اللهی و بی‌خط. بجنورد از مناطقی بود که منافقین زودتر از ۳۰ خرداد جنگ مسلحانه را در آنجا شروع کردند. وقتی پنج نفر محاکمه و اعدام شدند، قضیه تمام شد.»

او تیر ماه ۹۶ در این رابطه گفته بود: «وقتی که ما حکم اعدام ۵ نفر را صادر کردیم، قوه قضائیه به ما گفت که ۵ تا حکم اعدام برای این منطقه زیاد است! ما به آنها گفتیم بحث کالا نیست که زیاد باشد یا کم و بگوییم چقدر می‌ارزد. پرونده‌هایی بوده که ما رسیدگی کردیم آنهایی که جرمشان کم بوده حبس دادیم و آنهایی که جرمشان در حد اعدام بوده حکم اعدام داده‌ایم که حکمی شرعی است. وقتی حکم شرعی بر اساس اعمالش تعیین می‌شود دیگر نمی‌شود که در این حکم چانه‌زنی کرد. یک مقدار که کار رفت جلو خانواده‌ها جدی گرفتند.»

در مشهد به عنوان رییس دادگاه انقلاب در این شهر چندین تن از زنان زندانی را اعدام کرد با اینکه قبل از این اعدام زنان در این شهر مرسوم نبود. به گفته برخی منابع مطلع، علی رازینی از شهریور تا دی ماه ۱۳۶۰ تمامی احکام اعدام برای زنان زندانی سیاسی را در مشهد صادر کرده است.

رازینی پس از انتقال به تهران در مقام دادستان انقلاب تهران به اعدام و کشتار زندانیان سیاسی ادامه داد.

علی رازینی در رابطه با سوابق خود می‌گوید:

«بعد از بجنورد، منطقه من افزایش پیدا کرد و کل شمال خراسان یعنی قوچان، درگز، شیروان هم به بجنورد اضافه شد. بعد از آن من اواخر سال ۶۱ منتقل شدم به مشهد و قاضی مشهد شدم و چندی بعد نیز مسئول هماهنگی استان شدم. جمعا تا سال ۶۵ طول کشید و حدود ۵ سال شد که ماموریت من در استان خراسان که ابتدا بجنورد و سپس مشهد و کل استان تبدیل شد طول کشید.

پس از آن من به تهران آمدم به دلیل اینکه مرحوم منتظری فشار آورده بود به شورای عالی قضایی که شهید لاجرودی را عوض کنند و فرد دیگری را جایگزین کنند. آقایان هم تحت فشار ایشان که آن زمان قائم مقام رهبری بود و هنوز عزل نشده بود خواسته وی را اجابت کردند و شهید لاجوردی را عزل ولی فرد مورد نظر منتظری را جایگزین نکردند. بنده را جای شهید لاجوردی به عنوان دادستان تهران منصوب کردند.»

رازینی در رابطه با قتل عام گسترده زندانیان سیاسی در سال ۶۷ گفته است: «ما این شهامت را داشتیم که هرکس را اعدام کرده‌ایم، نوشتیم این آقا به این دلیل اعدام شده است و زیر آن را امضا کرده‌ایم و این افتخاری است برای ما.»

محاکمه زندانیان و صدور احکام اعدام توسط رازینی تنها چند دقیقه طول می‌کشیده و وی در این زمان کم، افراد را به اعدام محکوم می‌کرده است.

وی با اعتراف به محاکمه‌های چند دقیقه‌ای گفته بود: «خود نفس اینکه ما محاکمه کردیم، طبیعی است. در شرایط بحرانی یا جنگی نمی‌شود محاکمه را ۱۰ سال طول داد.»

علی رازینی همچنین در سال ۶۷ و در مقام ریاست دادگاه ویژه تخلفات جنگ حکم اعدام بسیاری از اعضای مجاهدین را بدون هرگونه بررسی حقوقی و تشکیل دادگاه صادر کرد. او خود مرداد ماه سال ۱۳۹۸ در این مورد گفته: «هیچ کدام منافقینی که در عملیات مرصاد دستگیر شده بودند را نیاوردیم در تهران و یا اهواز محاکمه کنیم. در همان مناطق جنگی که دستگیر شدند، محاکمه و مجازات شدند.» به گفته رازینی بسیاری از افرادی که اعدام شدند جوان بوده و دادگا‌های آنها بیشتر از «۳۰ دقیقه» طول نمی‌کشیده است.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

زندان مشگین شهر جایی که رسیدگی به پرونده زندانیان به صفر می‌رسد

۱ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی گزارش ویژه


لیست بخش‌های مختلف

1. مشخصات کلی و موقعیت زندان مشگین شهر

2. بندهای زندان

3. وضعیت زندانیان سیاسی

4. امکانات بهداشتی و خدماتی

5. وضعیت ملاقات زندانیان

6. بررسی پرونده‌های زندانیان

7. برج‌های نگهبانی و امنیت زندان

8. سوله‌های زندان و اجرای احکام اعدام در زندان مشگین شهر

اشتراک:

زندانی سیاسی مرتضی کیوانلو کیست؟

۳۰ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی بانک زندانیان


مرتضی کیوانلو، زندانی سیاسی، دوران محکومیت خود را در زندان جوین سپری می‌کند

اشتراک:

اعدام ۲زندانی در زندان‌های کرمان و مشهد

۲۹ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۱۱۰ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

مرتضی پروین، محکومیت به ۵ سال زندان در دادگاه تجدید نظر

۲۹ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


مرتضی پروین ، پیش‌تر در مهرماه ۱۴۰۳ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، به ۶ سال حبس و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده بود

اشتراک:

هلاکت علی رازینی و محمد مقیسه، قاضی‌های مرگ و از اعضای هیئت مرگ در قتل عام۶۷

۲۹ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


علی رازینی و محمد مقیسه‌ای که در صدور احکام اعدام بسیاری از جوانان کشور و نقض گسترده حقوق بشر دست داشتند به هلاکت رسیدند

اشتراک:

مهران قره باغی، از بازداشت‌شدگان قیام ۹۸ ، در ششمین سال زندان

۲۹ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، پس از ۳سال بلاتکلیفی، دادگاه انقلاب ماهشهر زندانی سیاسی مهران قره باغی را به ۱۰سال و یک ماه زندان محکوم کرد

اشتراک:

افزایش آمار اعدام‌شدگان در خرم‌آباد به ۳زندانی

۲۸ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۱۰۹ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

سید مالک موسوی، آخرین وضعیت زندانی سیاسی محکوم به اعدام

۲۸ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


زندانی سیاسی سید مالک موسوی، اهل شهر شاوور در شهرستان کرخه، در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ به همراه یکی از دوستانش به نام عباس خسرجی بازداشت و به زندان منتقل شد

اشتراک:

محرومیت مجدد زندانیان سیاسی زن در زندان اوین از ملاقات و تماس تلفنی

۲۸ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی


۹ تن از زندانیان سیاسی زن در زندان اوین از جمله وریشه مرادی و پخشان عزیزی از ملاقات با خانواده و وکیلان خود منع شده‌اند

اشتراک:

الناز احمدی، بازداشت و بلاتکلیفی سه ماهه در زندان اوین

۲۸ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی


مقامات قضایی و زندان اوین زمان مشخصی برای دادرسی و دادگاه الناز احمدی مشخص نکرده و او با گذشت نزدیک به ۳ماه همچنان دربلاتکلیفی بسر می‌برد

اشتراک:

بیانیه سازمان عفو بین الملل، توقف اجرای حکم اعدام زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی

۲۷ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


سازمان عفو بین الملل خواهان توقف اجرای حکم اعدام زندانیان سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی شد

اشتراک:

اعدام ۶ زندانی در زندان خرم‌آباد، سنندج و شیراز

۲۷ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۱۰۸ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

زندان مرکزی زاهدان، اعتراض زندانیان بخش رای باز به عملکرد مددکار این بند

۲۷ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


زندانیان در زندان مرکزی زاهدان، خواستار رسیدگی فوری به مشکلات و بهبود شرایط خود هستند

اشتراک:

زندانی سیاسی مختار آلبوشوکه، افشای شکنجه‌ در بازداشتگاه‌های پلیس اهواز

۲۷ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


زندانی سیاسی مختار آلبوشوکه در تاریخ ۱۵آذر ماه ۱۴۰۳، از زندان شیبان اهواز به بازداشتگاه فتا منتقل و به مدت ۱۲ روز تحت شکنجه‌های شدید قرار داشته است

اشتراک:

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، اعلام حمایت ۱۱ تشکل صنفی معلمان و فرهنگیان

۲۶ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


ما حمایت کامل خود را از زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که هر هفته با اعتصاب غذای خود علیه اعدام اعتراض می‌کنند، اعلام می‌داریم

اشتراک:

زندان خورین ورامین، شکنجه‌گاهی از زبان خانواده های زندانیان

۲۶ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی بانک زندانیان


گزارش‌ها حاکی است که مدیریت زندان خورین ورامین برای خدمات اولیه‌ای مانند آب، برق، حمام و حتی دسترسی به سرویس بهداشتی از زندانیان پول دریافت می‌کند

اشتراک:

زندانی سیاسی مهدی میرزایی کیست؟

اشتراک:

فرار شاه از ایران – پایان یک دیکتاتوری ۵۰ ساله و آغاز فصلی دیگر

۲۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی گزارش ویژه


فرار شاه – پایان یک دیکتاتوری ۵۰ ساله و آغاز فصلی دیگر در ایران

https://youtu.be/X1myUJ616bU

اشتراک:

اعدام مخفیانه یک زندانی در زندان گچساران

۲۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۱۰۲ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

فاطمه لطفی زن زندانی سوخته شده، اعزام به بیمارستان روانی و بازگرداندن به سلول انفرادی

۲۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی


زن زندانی به نام فاطمه لطفی، که به اتهام مرتبط با مواد مخدر در زندان لنگرود قم زندانی است، روز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳، در اعتراض به بلاتکلیفی خود اقدام به خودسوزی کرد

اشتراک:

نامه ۶زندانی سیاسی اهل سنت از زندان وکیل‌آباد مشهد، افشای خشونت و درخواست واکنش بین‌المللی

۲۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


۶ زندانی سیاسی اهل سنت، طی نامه‌ای اعمال خشونت، توهین و ضرب‌وشتم زندانیان توسط مأموران زندان را افشا کرده و تأکید کرده‌اند که مأموران برای پنهان کردن شواهد این اقدامات، تصاویر ضبط‌شده توسط دوربین‌های مداربسته را پاک می‌کنند

اشتراک:

حمایت از وکلای مستقل، گامی در مسیر تحقق حقوق بشر – قسمت پنجم: تاریخچه پیدایش کانون وکلا در ایران

۲۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی گزارش ویژه


نهادهای موازی؛ ترفند رژیم حاکم برای محدود کردن نهادهای مدنی

اشتراک:

پنجاه و یکمین هفته کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” با شرکت ۳۴ زندان

۲۵ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


محکومیت شدید تأیید حکم اعدام چهار زندانی سیاسی: بهروز احسانی، مهدی حسنی، پخشان عزیزی و مجاهد کورکور از سوی کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام”

اشتراک:

اعدام ۲زندانی در زندان‌های اراک و مرکزی سمنان

۲۴ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۱۰۲ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، پیوستن زندانیان در زندان برازجان به کارزار

۲۴ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


با پیوستن زندان برازجان به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» تعداد زندان‌های شرکت کننده در این کارزار به ۳۴ زندان رسید

اشتراک:

زندان مرکزی ایلام،‌ محرومیت زندانیان از دسترسی به شرایط انسانی

۲۴ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی گزارش ویژه, بانک زندان


لیست بخش‌های مختلف

1. مدیریت زندان مرکزی ایلام

2. محیط آلوده و غیر بهداشتی زندان مرکزی ایلام

3. وضعیت درمان و بهداری

4. وضعیت غذایی

5. بوفه زندان

6. فشارها و مشکلات واردشده بر زندانیان

7. افشای جنایات در زندان‌های یک وظیفه انسانی

اشتراک:

آخرین نگاه به یک رفاقت بی‌پایان

آنچه می خوانید خاطرات یک زندانی سیاسی دهه ۶۰ است
اشتراک:

شیر محمد سرگذشت یک شیر بی‌همتا



آنچه می خوانید خاطرات یک زندانی سیاسی دهه۶۰ است 

اشتراک:

زندانی سیاسی مریم اکبری منفرد، ممانعت مقامات زندان از ملاقات حضوری با فرزندان و خانواده

۲۳ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی


زندانی سیاسی مریم اکبری منفرد، پس از ۱۵سال زندان بدون مرخصی و تبعید به زندان سمنان، برای تحمل حبس اضافه ۲ساله خود به زندان قرچک ورامین منتقل شده است

اشتراک:

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، پیوستن زندان جوین به کارزار

۲۳ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


با پیوستن زندان جوین به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» تعداد زندان‌های شرکت کننده در اعتصاب غذای زندانیان به ۳۳ زندان رسید

اشتراک:

فعال حقوق بشری شهریار براتی نیا کیست؟

۲۳ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی بانک زندانیان


شهریار براتی‌نیا، فعال حقوق بشر، شاعر، مولف و مترجم، اهل یاسوج در سال‌های اخیر به‌دلیل فعالیت‌های اجتماعی و حقوق بشری خود تحت فشار شدید از سوی نهادهای امنیتی حکومت قرار گرفته است

اشتراک:

افزایش آمار اعدام‌شدگان در زندان اصفهان به ۳ زندانی، اعدام دستکم ۱۰۰ زندانی تنها در دی‌ماه

۲۳ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۱۰۰ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

محکومیت تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی توسط پنج زندانی سیاسی دهه شصت

۲۲ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


بیانیه پنج تن از زندانیان سیاسی دهه شصت در محکومیت تایید حکم اعدام سه زندانی سیاسی، شب نمی ماند سحر نزدیک است

اشتراک:

اعدام یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان

۲۲ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۹۹ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

زندانی سیاسی پخشان عزیزی ارجاع پرونده به اجرای احکام

۲۲ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی زنان زندانی


پس از تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانیان سیاسی از زندان‌های مختلف، از جمله اوین، قزلحصار، زندان مرکزی کرج و لاکان رشت، در بیانیه‌هایی این حکم را محکوم کردند

اشتراک:

کارزار «سه شنبه های نه به اعدام»، پیوستن زنان زندانی سیاسی در زندان عادل آباد شیراز به کارزار

۲۲ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


با پیوستن زنان زندانی در بند زنان زندان عادل‌آباد شیراز، تعداد زندان های شرکت کننده در کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۳۲ زندان رسید

اشتراک:

خطر برای جان مقیم عسگری؛ مسئولیت بر عهده کیست؟

۲۲ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


مقیم عسگری، زندانی سیاسی ۷۰ ساله، در حالی دوران محکومیت ۲۲ ماهه خود را در زندان چوبیندر قزوین سپری می‌کند که از بیماری‌های قلبی و مشکلات جدی داخلی رنج می‌برد

اشتراک:

حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران – ۱

۲۱ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی گزارش ویژه


لیست بخش‌های مختلف

1. گزارش اسکودا در سال ۱۴۰۳

2. نگاهی به آمار وکلای در معرض خطر

3. حمایت از وکلای در معرض خطر: قبل، حین و پس از خطر

4. تعریف وکیل در معرض خطر

5. مصادیق خطر بالقوه و بالفعل

6. حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران

7. انگیزه‌های تهدید

8. نحوه حمایت

9. مبانی نظری روز جهانی “وکلای در معرض خطر”

اشتراک:

اعدام یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان

۲۱ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


از ابتدای دی‌ماه تا کنون دست‌کم ۹۸ زندانی اعدام شده‌اند به این ترتیب روزانه نزدیک به ۵زندانی و هر ۶ساعت یک زندانی اعدام شده‌اند

اشتراک:

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، پیوستن زندان حویق تالش به کارزار

۲۱ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی اعدام


با پیوستن زندان حویق تالش شمار زندان‌های شرکت کننده در کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۳۱ زندان رسید

اشتراک:

زندانی سیاسی پیمان بابایی کیست؟

۲۱ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی بانک زندانیان



دلیل اصلی محکومیت زندانی سیاسی پیمان بابایی، انتشار پست‌ها و استوری‌های اعتراضی در شبکه اجتماعی عنوان شده است

اشتراک:

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ