--> زندان قزلحصار افشای شبکه فساد در زندان ؛ نقش بنیاد تعاون در توزیع مواد مخدر ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

زندان قزلحصار افشای شبکه فساد در زندان ؛ نقش بنیاد تعاون در توزیع مواد مخدر

۵ بهمن, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


بنیاد تعاون زندان قزلحصار مسئولیت انحصاری تهیه و توزیع تمامی اقلام موردنیاز زندانیان را بر عهده دارد و این محصولات از طریق فروشگاه‌های این بنیاد در تمامی بندها به فروش می‌رسند

کانون حقوق بشر ایران، جمعه ۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ – زندان قزلحصار، با آمار نزدیک به ۱۷هزار زندانی به‌عنوان بزرگ‌ترین زندان در خاورمیانه شناخته می‌شود.گزارش‌هایی از یک شبکه فساد گسترده در بنیاد تعاون زندان این مجموعه وجود دارد که در این گزارش به گوشه‌ای از آن می‌پردازیم.

این زندان که به‌سبب تراکم بالای زندانیان خود به‌شکل یک شهر کوچک درآمده، شرایطی را ایجاد کرده که زندانیان برای تأمین نیازهای روزانه خود کاملاً وابسته به بنیاد تعاون باشند. این بنیاد تمامی مایحتاج زندانیان، از مواد غذایی، آب معدنی، دارو، لباس و سایر اقلام ضروری را با قیمت‌های بسیار بالا و کیفیت پایین عرضه می‌کند.

بنیاد تعاون زندان قزلحصار مسئولیت انحصاری تهیه و توزیع تمامی اقلام موردنیاز زندانیان را بر عهده دارد و این محصولات از طریق فروشگاه‌های این بنیاد در تمامی بندها به فروش می‌رسند.

این انحصار، زندانیان را مجبور به خرید کالاهایی با کیفیت پایین و قیمت‌های سرسام‌آور کرده است.

علاوه بر این، گزارش‌ها نشان می‌دهند که ورود مواد مخدر به زندان از طریق همین شبکه انجام می‌شود و مسئولین رده‌بالای بنیاد تعاون در این امر نقش دارند.

اسامی افراد مرتبط با شبکه فساد

بر اساس گزارش‌های رسیده، این شبکه فساد توسط تعدادی از مدیران و مسئولین بنیاد تعاون و زندان قزلحصار اداره می‌شود. برخی از اسامی مطرح‌شده عبارت‌اند از:

مهندس ابن‌رحمان: رئیس شعبه بنیاد تعاون زندان قزلحصار

امیر دهکده: مسئول خرید بنیاد تعاون زندان قزلحصار

علی علی‌کاهی: مسئول مالی بنیاد تعاون زندان قزلحصار

فرزاد جوانفر: مسئول خرید بنیاد تعاون زندان قزلحصار

اکبر رضوانی: افسر جانشین زندان قزلحصار و دایی فرزاد جوانفر

جعفر رضوانی: رئیس واحد یک زندان قزلحصار و دایی دیگر فرزاد جوانفر

نبی سحرخیز: یکی از اعضای کلیدی این شبکه، که گفته می‌شود زیرمجموعه‌ای از افراد دیگر، ازجمله سیامک شمس و ابوالقاسم شیرازی، تحت نظر او فعالیت می‌کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که روزانه مقادیر قابل‌توجهی مواد مخدر، به‌ویژه شیشه، از طریق بنیاد تعاون وارد زندان می‌شود و توسط نبی سحرخیز و افراد تحت امر او در میان زندانیان توزیع می‌گردد.

اعتراضات کارکنان بنیاد تعاون

در ماه‌های اخیر، بیش از سی نفر از کارکنان بنیاد تعاون زندان قزلحصار در اعتراض به شرایط کاری نامناسب و فساد گسترده در این بنیاد دست به تحصن و اعتراض زدند. این تحصن چندین روز باعث اختلال در فعالیت‌های بنیاد تعاون شد.

در پی این اعتراضات، رضا بخش، رئیس بنیاد تعاون سازمان زندان‌های استان البرز، برای رسیدگی به شکایات کارکنان به زندان قزلحصار مراجعه کرد. وی پس از شنیدن مشکلات کارکنان، وعده رسیدگی سریع به این شکایات را داد. بااین‌حال، گزارش‌ها نشان می‌دهد که مهندس ابن‌رحمان و سایر مدیران مرتبط با این شبکه فساد، تلاش کرده‌اند کارکنان معترض را تحت فشار قرار دهند و حتی برخی از آن‌ها را از کار برکنار کنند.

نقش مدیران ارشد

نام‌های دیگری نیز در این شبکه به چشم می‌خورد، ازجمله ناصر جعفرقلی، رئیس جدید هیئت‌مدیره بنیاد تعاون، که به‌همراه مدیران پیشین ازجمله دکتر مرتضوی متهم به نظارت ناکافی یا مدیریت مهندسی‌شده این مجموعه هستند. علاوه بر این، افرادی چون فریدون فرج‌نژاد، معاون سلامت، و جواد قشلاقی نیز در فهرست افرادی قرار دارند که تاکنون علی‌رغم تخلفات گزارش‌شده، تغییر جایگاه نداده‌اند.

نقش بنیاد تعاون کشوری

بر اساس همین گزارشات شبکه فساد در زندان قزلحصار به بنیاد تعاون کشور نیز مرتبط است. در این زمینه، از آقای سهراب سلیمانی، برادر قاسم سلیمانی و یکی از مسئولین بنیاد تعاون کشور، به‌عنوان یکی از افراد کلیدی یاد شده است.

این گزارش، تنها بخشی از ابعاد گسترده فساد در بنیاد تعاون زندان قزلحصار را نشان می‌دهد. انتظار می‌رود با ادامه بررسی‌ها، اطلاعات بیشتری از این شبکه فساد و افراد دخیل در آن منتشر شود.

درخواست اقدام فوری عفو بین الملل برای شش زندانی سیاسی در معرض خطر اعدام پس از محاکمه ناعادلانه

حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران – ۳


زندان قزلحصار، به خاک سیاه نشاندن زندانیان توسط استاندارکرج و اصغر فتحی

طی هفته گذشته،استاندار کرج و مدیر کل سازمان زندان‌های کرج ( اصغر فتحی) با جابجایی ۹۷۰ تن از زندانیان واحد ۴ زندان قزلحصار، موفق شدند زندانیان قزلحصار را به خاک سیاه بنشانند. این جابجایی از روز ۳۰ دی ۱۴۰۳، آغاز شد و طی روزهای بعد ادامه یافت.

جابجایی زندانیان بی‌پناه زندان قزلحصار تحت فشار و اعمال نفوذ مدیر کل زندان‌های کرج با جابجایی حدود ۹۷۰ زندانی، برای گرفتن حداقل سرانه جا،«نیم متر مربع» فضا برای هر زندانی آغاز شد‌.

از یک‌ماه پیش تعمیرات مورد نیاز، در سالن‌های۲۲-الف وب، زندان قزلحصار، با هزینه قریب ۲۰۰ میلیون تومان از جیب زندانیان انجام شد. سپس زندانیان را به سرعت مجبور به جمع کردن لباس و پتوهایشان کردند تا در واحدهای دیگر زندان قزلحصار بر روی زندانیانی که خود جایی برای خوابیدن نداشتند تلنبار کنند. با شقاوت کامل بخاطر فقدان جا انتقال هر وسیله زندانی هم ممنون و اموال ایشان چپاول گردید.

تنها در جابجایی دو سالن آغازین چیزی قریب به ۵۰۰ میلیون تومان وسایل زندانیان که با هزینه خود ایشان خریداری شده ، بجا ماند. ۲۴ یخچال ، ۱۵ تلویزیون ،۱۲ کولر ،قریب به ۳۵ فرش و انبوهی وسایل شخصی دیگر که همه چون خرابه‌های غزه برجا مانده بودند، توسط مقامات بالاکشیده شده و به اصلاح «ملاخور» گردید و خرج ناترازی بودجه استانداری و مدیر زندانهای کرج شد.

این زندانیان که صدایشان به جایی نمی رسد و به خاطر چند گرم مواد محبوسند، در زندان قزلحصار جایی برای خوابیدن، لباسی برای پوشیدن و حتی فضایی برای تنفس کردن ندارند. این امر هیچ اهمیتی برای استاندار کرج و مدیر کل زندانها ندارد چون حقوق زندانیان در زمره حقوق انسانی قرار نداشته و یا آقایان چنین اعتقادی ندارند.

گفته می شود احتمال جابجایی زندانیان سیاسی بند ۲۱ واحد ۴ زندان قزلحصار، که پیش از این از زندان اوین به قزلحصار منتقل شده بودند، وجود دارد. این زندانیان طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون سه بار از زندان گوهردشت به اوین، از اوین به بند امن زندان قزلحصار و از بند امن به واحد ۴ زندان قزلحصار تبعید و منتقل شده‌اند و وسایل آنان در هر جابجایی به غارت رفته است.

برای استاندار کرج و مدیرکل زندان‌ها، این وضعیت اهمیتی ندارد، چراکه حقوق انسانی زندانیان به‌وضوح نادیده گرفته می‌شود. این افراد نه‌تنها به این حقوق اعتقادی ندارند، بلکه با سوءاستفاده از شرایط زندانیان، به دنبال منافع شخصی و مالی خود هستند.


کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک





اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ