۱۰ بهمن, ۱۴۰۳
بیش از ۵۲۰ روز از بازداشت این ۵زندانی سیاسی میگذرد اما پرونده قضایی آنها همچنان در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد
کانون حقوق بشر ایران، چهارشنبه ۱۰ بهمنماه ۱۴۰۳ – پنج زندانی سیاسی اهل ایذه بیش از ۱۷ ماه است که در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. این ۵زندانی سیاسی عبارتند از: مازیار نکویی، اشکان محمدی، رامین محمدی، فرشید کاظمی و رضا کریمنژاد. آنها هم اکنون در زندان شیبان اهواز زندانی میباشند.
بیش از ۵۲۰ روز از بازداشت این ۵زندانی سیاسی میگذرد اما پرونده قضایی آنها همچنان در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد و تا کنون زمان مشخصی برای دادگاه آنها اعلام نشده است. اتهاماتی که آنها با آن مواجه هستند شامل تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی میباشد.
ماموران امنیتی، رامین محمدی را در ۱۲مرداد ۱۴۰۲، رضا کریم نژاد، ساکن اصفهان را در ۲۲مرداد ۱۴۰۲، اشکان محمدی ساکن اهواز و مازیار نکویی ساکن اصفهان را در اواخر مرداد و فرشید کاظمی را در ۳۱مردادماه ۱۴۰۲، بازداشت نموده بودند.
با گذشت بیش از ۵۲۰ روز این ۵زندانی سیاسی اهل ایذه همچنان در بلاتکلیفی و بازداشت بسر میبرند. آنها در اواخر مهرماه ۱۴۰۳، در اعتراض به بلاتکلیفی و اجرا نشدن وعده مسئولین مبنی بر آزاد شدن آنها برای بار دوم اقدام به اعتصاب غذا کردهاند. مقامات زندان شیبان اهواز به جای رسیدگی به خواستههای زندانیان، آنها را به سلول انفرادی منتقل کردهاند.این ۵ زندانی سیاسی در ۲۰تیرماه ۱۴۰۳، نیز اقدام به اعتصاب غذا نموده بودند اما پس از چندی با قول رسیدگی و همکاری مقامات زندان و قوه قضاییه آنها به اعتصاب خود پایان داده بودند. آنها پس از ۳ماه و رسیدگی نشدن به خواستههایشان اقدام به اعتصاب غذا دوباره کردهاند.
بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن زندانی سیاسی اهل ایذه، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که بهطور مستقیم با اصول و تعهدات بینالمللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت میشود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و بهطور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده 9 و 14 «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، بهروشنی تصریح شده است.
ماده ۹ این میثاق، بهطور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام میدارد که هیچکس نباید بهطور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام میکند که هر فرد بازداشتشده باید بهسرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، بهطور مستقیم ماده 9 را نقض میکند.
ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح میکند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بیطرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض میکند، بلکه باعث رنج و بیعدالتی برای فرد بازداشتشده میشود.
در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشتشده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و بهموقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، بهویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشهدار کردن حاکمیت قانون است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر