۶ بهمن, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
روح الله خسروی پس از انتقال از زندان شیبان اهواز به زندان سپیدار در بند تنبیهی این زندان محبوس است
کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۶ بهمنماه ۱۴۰۳ – زندانی سیاسی روح الله خسروی پس از ۱۹ ماه بازداشت همچنان در بلاتکلیفی بسر میبرد. وی در تاریخ روز ۲۶ آبان ۱۴۰۳، پس از اعتراض به قطع تماس با خانواده به طور ناگهانی به زندان سپیدار اهواز منتقل شده و او را در قرنطینه این زندان محبوس کردند.
بر اساس این گزارش جمعی از زندانیان زندان شیبان اهواز به نبود سیستم گرمایش و وضعیت نابسامان آن اعتراض کردند. پس از این اعتراض به دستور مقامات زندان تماس تلفنی روح الله خسروی با خانواده را قطع کردند.
روح الله خسروی به این اقدام اعتراض کرده و خواهان وصل تماس تلفنیاش با خانواده شد. اما او را در روز ۲۶آبان به طور تنبیهی به زندان سپیدار اهواز منتقل کردند.
روح الله خسروی پس از انتقال از زندان شیبان اهواز به زندان سپیدار در بند تنبیهی این زندان محبوس است. این زندانی سیاسی با گذشت ۱۹ ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند قرنطینه زندان سپیدار اهواز نگهداری میشود.
پرونده وی در دادگاه انقلاب اهواز در دست بررسی و تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده است.
او با اتهاماتی همچون «تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی، همکاری با گروههای معاند نظام و بغی» مواجه شده است.
روح الله خسروی، متولد ۱۳۶۸، اهل ایذه، متاهل و دارای دو فرزند، سرپرست مادری پیر است. او روز چهارشنبه اول شهریور ۱۴۰۲، هم زمان با کشته شدن کمر طهماسبی و مهدی الماسی توسط نیروهای امنیتی در شهر ایذه بازداشت شد. روح الله خسروی در این مدت تحت شکنجههای فیزیکی و روانی قرار داشته تا مجبور به اعترافات اجباری شود.
او پس از یک ماه بازداشت در تاریخ ۳۱ شهریور۱۴۰۲، از بازداشتگاه اداره اطلاعات به زندان شیبان منتقل شد. او هم اکنون پس از گذشت ۱۵ ماه زندان، در شرایط سختی در بلاتکلیفی بسر میبرد.
بر اساس همین گزارش روح الله خسروی از داشتن حق وکیل انتخابی محروم بوده و تا کنون زمان مشخصی برای رسیدگی به پرونده او مشخص نشده و پرونده وی در حال حاضر نزد شعبه بازپرسی است.
آقای روح الله خسروی در پیامی صوتی از درون زندان خطاب به مردم چنین می گوید:«بنده روح الله خسروی، زندانی سیاسی زندانهای خوزستان می باشم.
هم میهنان عزیز!
بنده نزدیک ۲ سال است که به اتهام های واهی و بدون سنخیت درزندان بسر می برم و تا کنون هیچگونه دادگاهی برای بنده برگزار نشده است. درضمن متاهل و دارای ۲فرزند محصل می باشم و سرپرستی مادر خویش هم نیز به عهده داشتم.
بنده نزدیک ۲ سال است که در زندان مرکزی شیبان و در بند امنیتی ۸ بسر می برم و به دلیل نامعلوم از زندان مرکزی کلینیک شیبان به زندان سپیدار اهواز که فاقد بند امنیتی می باشد، تبعید شده ام و دربند۱ این زندان که بند تنبیهی می باشد، بسر می برم.»
تداوم بازداشت شهروندان اهوازی؛ خوزستان در حصار سرکوب امنیتی
زندان قزلحصار افشای شبکه فساد در زندان ؛ نقش بنیاد تعاون در توزیع مواد مخدر
بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن روحالله خسروی، یکی از موارد نقض جدی حقوق بشر است که بهطور مستقیم با اصول و تعهدات بینالمللی در تضاد است. طبق قوانین حقوق بشری، هر فردی که بازداشت میشود، حق دارد در اسرع وقت از دلایل بازداشت خود مطلع شود و بهطور عادلانه و بدون تأخیر به دادگاه معرفی شود. این حق در ماده ۹و ۱۴ «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی» که از اسناد اصلی حقوق بشری سازمان ملل متحد است، بهروشنی تصریح شده است.
ماده ۹ این میثاق، بهطور خاص بر حق هر فرد بر آزادی و امنیت شخصی تأکید دارد و اعلام میدارد که هیچکس نباید بهطور خودسرانه بازداشت یا زندانی شود. همچنین، این ماده الزام میکند که هر فرد بازداشتشده باید بهسرعت از دلایل بازداشت خود آگاه شود و در اسرع وقت در برابر یک مقام قضایی قرار گیرد تا مشروعیت بازداشت او بررسی شود. نگه داشتن فرد در بازداشت بدون اطلاع از اتهامات و بدون دسترسی به دادگاه، بهطور مستقیم ماده ۹ را نقض میکند.
ماده ۱۴ نیز بر حق برگزاری یک دادگاه منصفانه تأکید دارد و تصریح میکند که هر فردی باید فرصت دفاع از خود را داشته باشد و از یک دادگاه مستقل و بیطرف برخوردار باشد. بلاتکلیف نگه داشتن زندانی بدون محاکمه، نه تنها این ماده را نقض میکند، بلکه باعث رنج و بیعدالتی برای فرد بازداشتشده میشود.
در نهایت، چنین رفتارهایی نقض آشکار کرامت انسانی و عدالت است و بر اساس اصول بنیادین حقوق بشر، تمامی کشورها موظف به رعایت حقوق افراد بازداشتشده و ارائه یک فرآیند قضایی منصفانه و بهموقع هستند. بازداشت و بلاتکلیف نگه داشتن افراد، بهویژه بدون دسترسی به وکیل و دادگاه، تجاوز به حقوق اساسی و خدشهدار کردن حاکمیت قانون است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر