--> خطر برای جان مقیم عسگری؛ مسئولیت بر عهده کیست؟ ~ کانون حقوق بشر ایران

کانون حقوق بشر ایران، بازتاب خبرها و صدای کلیه زندانیان با هر عقیده و مرام و مسلک از ترک و لر و بلوچ و عرب و کرد و فارس

خطر برای جان مقیم عسگری؛ مسئولیت بر عهده کیست؟

۲۲ دی, ۱۴۰۳دسته‌بندی حقوق بشر


مقیم عسگری، زندانی سیاسی ۷۰ ساله، در حالی دوران محکومیت ۲۲ ماهه خود را در زندان چوبیندر قزوین سپری می‌کند که از بیماری‌های قلبی و مشکلات جدی داخلی رنج می‌برد

کانون حقوق بشر ایران، شنبه ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ – جان زندانی سیاسی مقیم عسگری در خطر است. گزارش‌ها حاکی از آن است که مقیم عسگری، زندانی سیاسی ۷۰ ساله، در حالی دوران محکومیت ۲۲ ماهه خود را در زندان چوبیندر قزوین سپری می‌کند که از بیماری‌های قلبی و مشکلات جدی داخلی رنج می‌برد. این زندانی، که سابقه ۳۳ سال تدریس به عنوان دبیر ریاضی را در کارنامه دارد، اکنون به دلیل عقایدش دوران بازنشستگی خود را در شرایط سخت و طاقت‌فرسا در زندان سپری می‌کند.

شرایط غیر انسانی در زندان

به گفته منابع مطلع، بندهای این زندان به شدت شلوغ بوده و بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ نفر در فضایی محدود محبوس هستند. بسیاری از زندانیان حتی در راهروها و روی زمین، به صورت “کتابی” می خوابند. علاوه بر این، شیوع گسترده ساس در محیط زندان باعث بروز بیماری‌های مختلف بین زندانیان شده است.

وضعیت غذا نیز در این زندان بحرانی گزارش شده است. به گفته زندانیان، غذاهای ارائه‌شده کیفیت پایینی داشته و اغلب قابل خوردن نیست. این امر باعث شده است که زندانیان مجبور شوند مواد غذایی را با هزینه شخصی و از فروشگاه زندان، آن هم با قیمت‌های چند برابر، تهیه کنند.

محدودیت‌های ارتباطی و نبود امکانات درمانی

هر زندانی تنها اجازه تماس تلفنی با یک شماره محدود و برای مدت زمانی کوتاه را دارد، که این موضوع فشار روحی بیشتری بر زندانیان و خانواده‌های آنان وارد می‌کند. این محدودیت‌ها و نبود امکانات پزشکی کافی، نگرانی‌های جدی در مورد وضعیت سلامتی مقیم عسگری که از بیماری قلبی رنج می‌برد، ایجاد کرده است.

خودداری از اعطای مرخصی استعلاجی

با وجود کهولت سن و وضعیت وخیم سلامتی، مسئولین زندان تاکنون از اعطای مرخصی استعلاجی به این زندانی خودداری کرده‌اند. خانواده و دوستان او تأکید کرده‌اند که مسئولیت هر اتفاق ناگواری برای این زندانی مستقیماً بر عهده مسئولان زندان است و خواستار رسیدگی فوری به شرایط او هستند.

فعالان حقوق بشر و خانواده مقیم عسگری خواستار پاسخگویی مسئولین زندان در قبال این شرایط غیرقابل تحمل هستند. مقامات زندان طبق قوانین جهانی حقوق بشری موظف به تامین حقوق انسانی و درمانی زندانی سیاسی مقیم عسگری هستند.

در باره زندانی سیاسی مقیم عسگری

زندانی سیاسی مقیم عسگری متولد سال ۱۳۳۳،  از شهر قزوین و از زندانیان سیاسی دهه شصت است. او در سن هفتاد سالگی با مشکلات پزشکی و شرایط دشوار در زندان چوبیندر محبوس است.

زندانی سیاسی مقیم عسگری در روز ۲۸ آبان ۱۴۰۳، به دادستانی قزوین احضار،  بازداشت و به زندان چوبیندر قزوین منتقل شد. وی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و توهین به مقامات حکومتی و خمینی به دلیل فعالیت گسترده در فضای مجازی تلگرام و واتساپ و اینستاگرام به نفع مجاهدین خلق به تحمل ۲۲ ماه زندان محکوم شد.

این حکم توسط شعبه اول دادگاه انقلاب به ریاست اسماعیل اسدی صادر شده است.

زندانی سیاسی مقیم عسگری از بیماری قلبی رنج می‌برد و نیاز به رسیدگی مستمر پزشکی دارد.

حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران – ۱

اعدام یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان


نقض قوانین جهانی حقوق بشر با زندانی کردن بیماران

زندانی کردن بیماران، به ویژه آن‌هایی که به بیماری‌های سخت مبتلا هستند، نقض آشکار اصول بنیادین منشور جهانی حقوق بشر است. این عمل نه تنها خلاف اصول انسانی و اخلاقی است، بلکه با بسیاری از مواد این منشور نیز مغایرت دارد.

برخی از مهم‌ترین موادی که با این عمل نقض می‌شوند، عبارتند از:

حق حیات (ماده ۳): این ماده به صراحت بیان می‌کند که هر فرد حق زندگی دارد. زندانی کردن بیمار به ویژه در شرایطی که دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب وجود نداشته باشد، این حق بنیادین را نقض می‌کند.

منع شکنجه و رفتار غیرانسانی (ماده ۵):

این ماده هرگونه شکنجه یا رفتار یا مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را ممنوع می‌کند. زندانی کردن بیمار در شرایط نامناسب و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی، می‌تواند نوعی شکنجه یا رفتار غیرانسانی محسوب شود.

اصل برابری (ماده ۷): این ماده بیان می‌کند که همه افراد برابر قانونند و حق دارند بدون تبعیض از حمایت برابر قانون برخوردار شوند. زندانی کردن بیمار به دلیل بیماری او، نوعی تبعیض محسوب می‌شود.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک




اشتراک:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نوشته‌های پر بیننده

بایگانی وبلاگ

بازدید وبلاگ