۱۱ بهمن, ۱۴۰۳دستهبندی حقوق بشر
حکم ۸سال و ۱۰ ماه حبس، مصادره اموال و جزای نقدی ماشالله کرمی در دادگاه تجدیدنظر کرج نقض شد و فقط به یکسال حبس محکوم شدند
کانون حقوق بشر ایران، پنجشنبه ۱۱ بهمنماه ۱۴۰۳ – دادگاه تجدید نظر کرج حکم ۸ سال و ۱۰ ماه زندان ماشاالله کرمی را نقض کرده است. بر اساس حکم دادگاه تجدید نظر حکم زندان ماشاالله کرمی را به یک سال حبس تبدیل کرده است.
علی شریفزاده اردکانی وکیل مدافع ماشاالله کرمی با اعلام این مطلب در حساب ایکس خود نوشت:
«حکم ۸سال و ۱۰ ماه حبس، مصادره اموال و جزای نقدی ماشالله کرمی در دادگاه تجدیدنظر کرج نقض شد و فقط به یکسال حبس محکوم شدند.»
به گفته وکیل دادگستری پیام درفشان ماشاالله کرمی از همه اتهامات بزه پولشویی نیز تبرئه شده است. وی در این رابطه نوشته است:
«نیکوکاران پرونده آقای ماشالله کرمی به موجب دادنامه صادره شعبه ۱۲ دادگاه تجدید نظر استان البرز که امروز ابلاغ شد؛ از تمام عناوین اتهامی شامل معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و همچنین بزه پولشویی تبرئه شده و درنتیجه پرونده دوم ایشان نیز به صورت کامل مختومه گردید.»
محکومیت ماشاالله کرمی، به ۸سال و ۱۰ ماه زندان، ۱/۹میلیارد ریال جریمه و مصادره اموالپیش از این ماشاالله کرمی پدر جانباخته راه آزادی محمد مهدی کرمی به ۸سال و ۱۰ماه حبس، ۱/۹میلیارد ریال جریمه نقدی و مصادره اموال محکوم شده است. این حکم توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری۲ شهرستان نظرآباد در روز پنجشنبه ۲۵مرداد صادر شده است. در این حکم ماشاالله کرمی به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع و مشارکت در پولشویی به ترتیب به ۱۴ماه حبس و به ۷سال و ۸ماه حبس محکوم شده است.
پیش از این شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج، ماشاالله کرمی را به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» به ۵سال حبس و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم کرده بود. جلسه رسیدگی به اتهامات زندانی سیاسی ماشاالله کرمی در تاریخ ۴اردیبهشتماه ۱۴۰۳، درشعبه دوم دادگاه انقلاب کرج برگزار شد.
حکم دادگاه بدون داشتن منظر قانونی
حکم دادگاه در حالی بود که فعالیتهای ماشاالله کرمی به هیچ وجه مشمول قوانین اختلاس و ارتشا و پولشویی نمیشد. از منظر قانونی وی در جایگاهی نبوده که امکان ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری داشته باشد. ماشاالله کرمی به هیچ منبع مالی دولتی یا عمومی دسترسی نداشته و مقام دولتی نیز نداشته که بتواند با استفاده از آن رشوه دریافت کند. پولی هم که به حساب ایشان منتقل میشده با رضایت افراد بوده و وی هیچ شاکی خصوصی در این پرونده نداشته است.
طارق کعبی، بازداشت و بیخبری بیش از۲۰ روزه
بهروز احسانی و مهدی حسنی، تداوم نگهداری در بند امن قزلحصار
در باره زندانی سیاسی ماشاالله کرمیزندانی سیاسی ماشاالله کـرمی، پدر زندهیاد محمد مهدی کـرمی است که سال ۱۴۰۱، اعدام شده بود. ماشاالله کـرمی از تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. خانواده وی ماهها از محل نگهداری وی بیاطلاع بودند.
۱۷دی سالروز جاودانگی محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینیتخریب و آتش زدن مدالها و لوحهای یادبود محمدمهدی کرمی
در آخرین یورش ماموران به محل سکونت آقای ماشاالله کـرمی ماموران پس از تخریب خانه و کمد وسایلی که یادگارهای محمد مهدی در آن بود، تمامی وسایل، مدالها و لوحهای یادبود را تخریب و لباسهای محمدمهدی را آتش زدند. بدلیل فشارهای وارده به این خانواده همسر و فرزند آقای کـرمی مجبور به ترک منزل شده و به محل نامعلومی نقل مکان کردهاند.
محمدمهدی کرمی و محمد حسینی از متهمان پرونده چهلم زنده یاد حدیث نجفی بودند که در یک دادگاه غیرعادلانه به اعدام محکوم شدند. حکم اعدام آنها در تاریخ ۱۷ دی ۱۴۰۱ به اجرا درآمد.
به گفته بسیاری از حقوقدانان و فعالان حقوق بشر روند محاکمه محمد مهدی کرمی و محمد حسینی شتابزده و ناعادلانه بوده است و حکم صادره از سوی قاضی زیر سوال است. آقای کرمی پس از اعدام فرزندش به اعتراض برخواست و به یکی از نمادهای دادخواهی خانواده اعدامشدگان تبدیل شده است.
کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / ایکس / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر